208 3 vratna limuzina

/image/05/3/new_208_3doors.75053.png

PEUGEOT 208 3 vratna limuzina

TEHNOLOGIJA

Tehnološka oprema novega PEUGEOTA 208 je namenjena užitkom, udobju in asistenci pri vožnji, tako da deluje v prid učinkovitosti in varnosti.

KOMPAKTEN IN ENOSTAVNO VODLJIV

Glede na to, da se dobro znajde tako v mestu kot tudi na regionalnih cestah, je novi PEUGEOT 208 nadvse priročen za vsakodnevne potrebe in pa tudi enostaven za parkiranje s kamero in radarji za pomoč pri vzvratni vožnjii(zaznavanje skritih ovir med parkiranjem v vzvratni prestavi) in s sistemom Park Assisti(aktivna pomoč pri bočnem in pravokotnem parkiranju pri hitrosti nižji od 7 km/h). 

Zahvaljujoč kompaktnim gabaritnim meram na manj kot štirih metrih dolžine in v povezavi s kompaktnim volanom je novi PEUGEOT 208 zelo okreten in izredno enostaven za krmiljenje v mestnem okolju ter zagotavlja še več užitkov v vožnji za prijetne in stimulativne izkušnje.

PODVOZJE

Novi PEUGEOT 208 si prizadeva nuditi vrhunsko raven lege na cesti z zmogljivimi, vsestransko uporabnimi in varčnimi motorji PureTech in BlueHDi brez negativnih posledic na užitke in vozno udobje.

V kombinaciji z voznikovim mestom PEUGEOT i-Cockpit in kompaktnim volanom, podvozji, ki so prilagojena različnim tipom motorjev, optimizirano težo, ki je zagotovilo za varčnost in odzivnost, podvozje novega PEUGEOTA 208 ponuja idealno razmerje med udobjem in lego na cesti ter zagotavlja zares prave užitke v vožnji.

ŽAROMETI NA DIODE LED

/image/03/6/peugeot_208_2015_166_fr.75036.jpg

Žarometi z masko v črni barvi in kromu, ki daje optičnemu bloku obliko, in z visokokakovostnim svetlobnim podpisom na diode LEDi zagotavljajo novemu PEUGEOTU 208 bolj rezek pogled,ki ga vsi takoj prepoznajo, in omogočajo odlično vidljivost še posebej na robu cestišča in v ovinkih.

TEHNOLOŠKE LUČI

/image/03/7/peugeot_208_2015_168_fr.75037.jpg

Luči novega PEUGEOTA 208 in mačji kremplji 3D na diode LEDi opalno rdeče barve pritegnejo pogled in osupnejo mimoidoče. Z mačjimi kremplji, tehnološkim draguljem in simbolom znamkinega stila, so opremljena vsa vozila iz izbora 208.

MIRROR SCREEN

i

Funkcija Mirror Screeni, vam omogoča pregledovati aplikacije z vašega pametnega telefona, ki je združljiv s funkcijo Mirrorlink® i ali Carplay® i na 7-palčnem zaslonu na dotik vašega vozila. 

Za optimalno prebiranje informacij in varno uporabo v vozilu se združljive aplikacije prikazujejo s pomočjo posebnega vmesnika, ki je prilagojen za vožnjo.

PEUGEOT Connect Apps

Dostop do teh storitev je možen prek 7-palčnega zaslona na dotik PEUGEOTA 208 po vstavitvi ključa 3G, ki je na voljo za doplačilo, in ob sklenitvi naročniškega razmerja. 

V tem primeru ima voznik na voljo paket 18 povezljivih storitev, ki mu nudijo dostop do praktičnih informacij v realnem času in enostavno vsakodnevno vožnjo: prosta parkirna mesta v neposredni bližini, cena goriva na bližnjih bencinskih servisih, prometne informacije, vremenska napoved, turistične informacije iz vodiča Michelin (rdeči in zeleni vodič), imenik in pa tudi aplikacija TripAdvisor ali Coyote (razpoložljivost je odvisna od države in opreme).

 

Link MyPeugeot

Aplikacijai vzpostavi povezavo z zaslonom na dotik vozila prek funkcije Bluetooth® . Če razpolagate z združljivim pametnim telefonom, aplikacija zbere na vašem pametnem telefonu informacije iz vozilai, da vam ponudi naslednje storitve:

  • Vzdrževanje in opozorila: opomnik o naslednjem roku za servisni pregled. 
  • Find My Cari: pomaga vam poiskati mesto, kjer ste nazadnje parkirali vozilo.
  • Last Mile Guidancei: potem ko vozilo parkirate, lahko do cilja poti prispete v načinu za pešce (obvezna prisotnost navigacijske naprave).
  • Avtonomija: med dvema potovanjema preverite merilno palico za olje in podatek o preostali količini goriva.
  • Statistični podatki o potovanju: prihod na cilj, oglejte si najpomembnejše značilnosti vaše zadnje poti: trajanje, povprečna poraba, prevožena razdalja.

PEUGEOT Connect Packs

/image/09/9/peugeot_208_2015_420_fr.75099.jpg

Za zagotovitev še več udobja in varnosti so odslej na voljo trije novi paketi povezljivih storitevi:

Paket Monitoring: virtualna servisna knjižica (samodejno spremljanje števila prevoženih kilometrov in opozorilo o predvidenih servisnih pregledih) in nasveti za eko vožnjo (zasebni nasveti na podlagi ugotovljenega stila vožnje).

Paket Mappingi: lokalizacija vozila za iskanje parkirnega mesta in opozorila o uporabi vozila prek e-pošte (izven predhodno določenega območja ali časovnih intervalov ), prikaz poti v teku in že opravljenih poti.

Paket Trackinggi: v primeru kraje se geografski položaj vozila samodejno posreduje varuhom reda in miru.