208 3 vratna limuzina

/image/05/3/new_208_3doors.75053.png

PEUGEOT 208 3 vratna limuzina

VARNOST

V notranjosti novega PEUGEOTA 208 so vam na voljo bogate izkušnje in strokovno podkovano znanje znamke PEUGEOT. Njegova oprema je bila nadgrajena in odslej zagotavlja še več varnosti.

ACTIVE CITY BRAKE

i

Tehnologija Active City Brakei (samodejno zaviranje v mestu ob nevarnosti naleta) je nov sistem za preprečitev prometne nezgode ali zmanjšanje njenih posledic, če vozniku ne uspe posredovati med vožnjo po mestu pri hitrosti nižji od 30 km/h.

Lasersko zaznavalo kratkega dosega, ki se nahaja na zgornjem delu vetrobranskega stekla, zaznava ovire, kot na primer vozilo, ki vozi v isto smer ali stoji pred vozilom. V tem primeru samodejno sproži zaviranje z največjo silo, da prepreči trčenje ali omeji njegove posledice, tako da zmanjša hitrost trčenja. V nekaterih primerih lahko sistem celo samodejno zavira do popolne zaustavitve vozila in s tem prepreči trčenje z vozilom, ki vozi pred njim.

ZGRADBA

/image/83/7/peugeot_208_2015_181_fr.10837.jpg

Novi PEUGEOT 208 ima ultra lahko zgradbo karoserije, zasnovano za zagotavljanje natančnosti in maksimalne absorpcije energije pri raznih vrstah trčenja ter zmanjšanje njihovih posledic, ki bi jih lahko utrpeli potniki, vozila ter druge vpletene osebe. 

Rezultat tega je vzdržljivo in lahko vozilo (od 975 kg dalje, odvisno od izvedenke), ki zagotavlja okretno vožnjo, nizko porabo goriva in užitke v vožnji.

VARNOSTNE BLAZINE

/image/10/1/peugeot_208_5p_1502tech_e.75101.jpg

V primeru trčenja pri novem PEUGEOTU 208 za večjo varnost potnikov skrbi šest varnostnih blazin, ki so na voljo serijsko:

• 2 čelni varnostni blazini za zaščito voznikove in sovoznikove glave in prsnega koša v primeru čelnega trčenja;

• 2 sprednji stranski varnostni blazini za zaščito voznika in sovoznika v primeru bočnega trčenja; 

• 2 zavesasti varnostni blazini ob prednjih in zadnjih sedežih za zaščito glave potnikov na prednjih in zadnjih sedežih.

ESP

Vsa vozila 208 so serijsko opremljena s sistemom ESP (sistem za dinamični nadzor stabilnosti), ki deluje v povezavi s sistemom za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles (ASR), sistemom za dinamično kontrolo stabilnosti (CDS), pomočjo pri zaviranju v sili (AFU), sistemom proti blokiranju koles (ABS) in elektronskim razdelilnikom zavorne sile.

ŽAROMETI ZA OSVETLITEV OVINKA

Kadar pri vklopljenih zasenčenih ali dolgih lučeh vklopimo smerokaz oziroma ko volan zasukamo do določenega kotai, svetlobni snop prednje meglenke osvetli notranjost ovinka, če hitrost vozila ni višja od 40 km/h (med mestno vožnjo, na zelo ovinkasti cesti, v križiščih, med parkiranjem ...).

PEUGEOT Connect SOS & Assistance

PEUGEOT je razširil možnosti klica v sili v Evropi. V okoliščinah, ko vsaka minuta šteje, se lahko zanesete na hiter odziv službe PEUGEOT Connect SOSi.

• Samodejni klic v sili: v primeru sprožitve varnostnih blazin ali varnostnih pasov s pirotehničnimi zategovalniki vozilo samodejno sproži klic v sili brez voznikovega posredovanja. Služba PEUGEOT Connect SOS nato določi položaj vozila, vzpostavi telefonsko zvezo s potniki in na kraj dogodka pošlje ustrezne reševalne službe. Komunikacija lahko poteka v jeziku lastnika vozila.

• Ročni klic v sili: Voznik lahko hitro pokliče službo PEUGEOT CONNECT SOS, če se kot udeleženec ali priča znajde v kritični situaciji (slabost, vlom). Za to mora le pritisniti (za 3 sekunde) gumb SOS ob stropni lučki.

Če je vozilo v nevoznem stanju, je treba za sprožitev klica tri sekunde pritiskati tipko z znakom PEUGEOTOVEGA leva, ki se nahaja poleg stropne lučke. Glasovno sporočilo potrdi, da je bil klic do PEUGEOTOVE službe za asistenco uspešno sprožen.