208 GTi

PEUGEOT 208 GTi

TEHNOLOGIJA

Tehnološka oprema novega PEUGEOTA 208 GTi je namenjena užitkom, udobju in asistenci pri vožnji, tako da deluje v prid učinkovitosti in varnosti.

PODVOZJE

/image/24/8/peugeot_208_2015_184_fr.76248.jpg

Že takoj po prvih vrtljajih koles vas bodo prevzele emocije. Po zaslugi precizno nastavljene prednje preme pseudo-McPherson in zadnje poltoge preme, tršega vzmetenja in širših kolotekov, za 10 mm spredaj in 20 mm zadaj, se novi PEUGEOT 208 GTi natančno in okretno drži cestišča in vam nudi razburljive izkušnje v vožnji. 

V kombinaciji z voznikovim mestom PEUGEOT i-Cockpit in kompaktnim volanom ter po zaslugi izboljšanega podvozja, optimizirane težei, ki je zagotovilo za varčnost in hitrejšo odzivnost, podvozje novega PEUGEOTA 208 GTi ponuja idealno razmerje med udobjem in športno lego na cesti ter zagotavlja zares prave užitke v povsem varni vožnji.

ŽAROMETI NA DIODE LED

/image/24/9/peugeot_208_2015_186_fr.76249.jpg

Novi PEUGEOT 208 GTi je serijsko opremljen s halogenskimi žarometi z notranjo zgradbo pravokotne oblike, s svetlobnimi vodniki in smerokazi s tehnologijo LED Flat-Guidei, ki mu zagotavljajo prijetno svetlobo in bolj rezek pogled, ki ga vsi nemudoma prepoznajo.

Ti žarometi mu omogočajo brezhibno vidljivost v najrazličnejših razmerah, še posebej na robu cestišča in v ovinkih.

Smerokazi in dnevne luči so opremljeni z LED diodami. V slednje so vgrajene tudi dolge luči, zaradi česar ima novi PEUGEOT 208 GTi zapeljiv mačji pogled.

TEHNOLOŠKE LUČI

/image/25/0/peugeot_208_2015_187_fr.76250.jpg

Luči novega PEUGEOTA 208 GTi, ki so prava mojstrovina moderne tehnologije, in novi mačji kremplji 3D na diode LEDi opalno rdeče barve pritegnejo pogled in dodatno poudarijo tehnološki in športni vidik novega PEUGEOTA 208 GTi.

MIRROR SCREEN

i

Funkcija Mirror Screeni vam omogoča pregledovati aplikacije z vašega pametnega telefona, ki je združljiv s funkcijo Mirrorlink®i ali Carplay®i na 7-palčnem zaslonu na dotik vozila.  Za optimalno prebiranje informacij in varno uporabo v vozilu se združljive aplikacije prikazujejo s pomočjo posebnega vmesnika, ki je prilagojen za vožnjo.

PEUGEOT Connect Apps

Dostop do teh storitev je možen prek 7-palčnega zaslona na dotik PEUGEOTA 208 po vstavitvi ključa 3G, ki je na voljo za doplačilo, in ob sklenitvi naročniškega razmerja. V tem primeru ima voznik na voljo paket 18 povezljivih storitev, ki mu nudijo dostop do praktičnih informacij v realnem času in enostavno vsakodnevno vožnjo: prosta parkirna mesta v neposredni bližini, cena goriva na bližnjih bencinskih servisih, prometne informacije, vremenska napoved, turistične informacije iz vodiča Michelin (rdeči in zeleni vodič), imenik in pa tudi aplikacija TripAdvisor ali Coyote (razpoložljivost je odvisna od države in opreme).

Link MyPeugeot

Aplikacijai vzpostavi povezavo z zaslonom na dotik vozila prek funkcije Bluetooth®. Če razpolagate z združljivim pametnim telefonom, aplikacija zbere na vašem pametnem telefonu informacije iz vozilai, da vam ponudi naslednje storitve:

  • Vzdrževanje in opozorila: opomnik o naslednjem roku za servisni pregled. 
  • Find My Cari: pomaga vam poiskati mesto, kjer ste nazadnje parkirali vozilo.
  • Last Mile Guidancei: potem, ko vozilo parkirate, lahko do cilja poti prispete v načinu za pešce (obvezna prisotnost navigacijske naprave).
  • Avtonomija: med dvema potovanjema preverite merilno palico za olje in podatek o preostali količini goriva.
  • Statistični podatki o potovanju: prihod na cilj, oglejte si najpomembnejše značilnosti vaše zadnje poti: trajanje, povprečna poraba, prevožena razdalja.