208 GTi

PEUGEOT 208 GTi

VARNOST

Po zaslugi opreme za varnost vam novi PEUGEOT 208 GTi omogoča še bolj agilno in natančno vožnjo.

ZAVORNI KOLUTI

/image/25/3/peugeot_208_2015_179_fr.76253.jpg

Visoka stopnja zmogljivosti novega PEUGEOTA 208 GTi zahteva posebej prilagojen zavorni sistem. Učinkovit zavorni sistem, ki omogoča enostavno odmerjanje sile in se ne pregreva, je opremljen s hlajenimi kolutnimi zavorami (premera 302 mm spredaj in 249 mm zadaj), ki jih stiska plavajoče zavorno sedlo rdeče barve, s čimer vam novi PEUGEOT 208 GTi zagotavlja varnost v najrazličnejših razmerah.

 

ESP

/image/24/1/peugeot_208_2015_351_fr.76241.jpg

Novi PEUGEOT 208 GTi je opremljen s sistemom ESPi z možnostjo izklopa, ki deluje v povezavi z naslednjimi sistemi:

  • sistem za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles (ASR);
  • pomoč pri zaviranju v sili, ki maksimalno ojača zavorno silo, ko je prekoračena mejna vrednost hitrosti pritiska na zavorni pedal;
  • sistem proti blokiranju koles (ABS), ki prepreči blokiranje koles ob zaviranju v sili in omogoči ohranjanje nadzora nad smerjo vožnje;
  • elektronski razdelilnik zavorne sile (REF), ki razporedi moč zaviranja med prednjo in zadnjo premo.

ACTIVE CITY BRAKE

i

V kombinaciji z najvišjo stopnjo varnosti (6 varnostnih blazin v serijski opremi, tempomat/omejevalnik hitrosti vozila, samodejni vklop varnostnih utripalk) novi PEUGEOT 208 GTi uvaja tudi novo tehnologijo Active City Brake za samodejno zaviranje v mestu ob nevarnosti naleta, ki pomaga preprečiti prometno nezgodo ali zmanjšati njene posledice, če vozniku ne uspe posredovati med vožnjo po mestu pri hitrosti nižji od 30 km/h.

ŽAROMETI ZA OSVETLITEV OVINKA

Kadar pri vklopljenih zasenčenih ali dolgih lučeh vklopimo smerokaz oziroma ko volan zasukamo do določenega kotai, svetlobni snop prednje meglenke osvetli notranjost ovinka, če hitrost vozila ni višja od 40 km/h (med mestno vožnjo, na zelo ovinkasti cesti, v križiščih, med parkiranjem ...).

PEUGEOT Connect SOS & Assistance

/image/25/5/peugeot_208gti_1502pc003.76255.jpg

PEUGEOT je razširil možnosti klica v sili v Evropi. V okoliščinah, ko vsaka minuta šteje, se lahko zanesete na hiter odziv službe PEUGEOT Connect SOSi.

Če je vozilo v nevoznem stanju, je treba za sprožitev klica tri sekunde pritiskati tipko z znakom PEUGEOTOVEGA leva, ki se nahaja na stropni lučki. Glasovno sporočilo potrdi, da je bil klic do PEUGEOTOVE službe za asistenco uspešno sprožen.

  • Samodejni klic v sili: v primeru sprožitve varnostnih blazin ali varnostnih pasov s pirotehničnimi zategovalniki vozilo samodejno sproži klic v sili brez voznikovega posredovanja. Služba PEUGEOT Connect SOS nato določi položaj vozila, vzpostavi telefonsko zvezo s potniki in na kraj dogodka pošlje ustrezne reševalne službe. Komunikacija lahko poteka v jeziku lastnika vozila.
  • Ročni klic v sili: Voznik lahko hitro pokliče službo PEUGEOT CONNECT SOS, če se kot udeleženec ali priča znajde v kritični situaciji (slabost, vlom). Za to mora le pritisniti (za 3 sekunde) gumb SOS ob stropni lučki.

VARNOSTNE BLAZINE

/image/21/6/peugeot_208_3p_1502tech_e.76216.jpg

V primeru trčenja pri novem PEUGEOTU 208 GTi za večjo varnost potnikov skrbi šest varnostnih blazin, ki so na voljo serijsko:

• 2 čelni varnostni blazini za zaščito voznikove in sovoznikove glave in prsnega koša v primeru čelnega trčenja.

• 2 sprednji stranski varnostni blazini za zaščito voznika in sovoznika v primeru bočnega trčenja. 

• 2 zavesasti varnostni blazini ob prednjih in zadnjih sedežih za zaščito glave potnikov na prednjih in zadnjih sedežih.