ZUNANJOST

Vozilo 308 GTi by PEUGEOT SPORT se ponaša z izrazitim in dinamičnim dizajnom. Specifični športni atributi, ki so bili premišljeno izbrani in nemudoma prepoznavni, bodo zadostili pričakovanja njegovih privržencev. 

ŠPORTNIK BREZ POMISLEKA

Velik prednji odbijač ponazarja zmogljivost vozila 308 GTi by PEUGEOT SPORT. Velika odprtina za dovod zraka do hladilnika zraka kompresijskega polnjenja izpostavi edinstvenost videza. Njeno rešetko obdajajo LED smerokazi z dinamičnim prikazom in rdeč ali kroman okrasni okvir i. Odbijač zaokrožata dva usmernika zraka, ki dajeta vtis, da je vozilo "prilepljeno" na asfaltno podlago. Prispevata tudi k visoki aerodinamični zmogljivosti vozila 308 GTi by PEUGEOT SPORT s koeficientom površine upora (SCx), ki znaša zgolj 0,69.

GENETSKI ZAPIS GTi…BY PEUGEOT SPORT

Lega vozila 308 GTi by PEUGEOT SPORT na cesti je resnično radikalna. 11 mm znižano podvozje nam razkrije velika 19-palčna aluminijasta platišča z imenom Carbone 19, na katerih so nameščene pnevmatike Michelin Pilot Super Sport.

Pogled nam povsem spontano uide prek podaljškov spodnjega dela karoserije vse do poudarjenih bokov vozila 308 GTi. Na mogočnem zadnjem delu se nam razkrije odprtina za prezračevanje v lakirano črni barvi, ki vsebuje dve veliki ustji izpušne cevi.

V DUHU GTi

Prisotni so vsi športni atributi: dve izpušni cevi s kromanim ustjem, prednji zavorni koluti premera 380 mm s štiribatnimi zavornimi sedli v rdeči barvi - s podpisom PEUGEOT SPORT, rešetka okrasne maske v obliki šahovnice, logotipi GTi - na prednjih blatnikih in prtljažnih vratih - velika odprtina za dovod zraka do hladilnika zraka kompresijskega polnjenja, aerodinamični usmerniki zraka na spodnjem delu odbijača ... Vsak od naštetih delov bo navdušil strastne privržence in ljubitelje modelov GTi.

DVOBARVNA KAROSERIJA

/image/53/7/peugeot_308gti_1506js064-450x310.76537.jpg

Karoserija vozila 308 GTi je na voljo v šestih barvah, med katerimi je tudi nova in eksplozivna rdeča barva Ultimate. Na voljo je lahko tudi v dvobarvni kombinaciji rdeče Ultimate in črne Perla Nera, med katerima je natančen prehod. Dvobarvna karoserija, kot smo poimenovali ta kontrastni prehod med barvama, ki ju nanesejo v posebni ličarski delavnici, je simbol novega vozila 308 GTi by PEUGEOT SPORT: ostri prehodi in ekstremni odtenki. Nadvse dovršena končna obdelava poudarja natančno naleganje karoserijskih delov.

PLATIŠČA

Peugeot 308 GTi by PEUGEOT SPORT je serijsko opremljen z 19-palčnim aluminijastim platiščem CARBONE 19.

Ta ekskluzivna platišča Reverse imajo odprtine, prek katerih je možno občudovati prednje zavorne kolute in zavorna sedla. So za 2,0 kilograma lažja od 18-palčnih platišč DIAMANT, ki so bila povzeta po modelu 308 GT.