PEUGEOT 308 SW

NOTRANJOST

V notranjosti novega Peugeota 308 SW, kjer se dizajn prepleta z inovacijami, boste deležni ekskluzivnih izkušenj. Po zaslugi skrbno izdelanih podrobnosti, prostorne notranjosti ter tehnološko izpopolnjenega in intuitivnega voznikovega mesta boste spoznali

PEUGEOT i-Cockpit

/image/52/1/25.77521.jpg

V notranjosti novega Peugeota 308 SW je vozniku na voljo pravo tehnološko-intuitivno voznikovo mesto z inovativno arhitekturno zasnovo in razkošno opremo: Peugeot i-Cockpit.

S premeteno razporejenim in prostornim prednjim delom, zmanjšanim številom gumbov ter plemenitimi in razkošnimi materiali oblika notranjosti novega Peugeota 308 SW dokazuje, da je bilo najmanjšim podrobnostim in končni obdelavi posvečeno obilo pozornosti. Estetski videz z nadvse izčiščenimi linijami, je v svetu avtomobilizma nekaj edinstvenega in inovativnega.

Na 29. mednarodnem festivalu avtomobilizma je novi Peugeot 308 SW prejel nagrado za najlepše oblikovano notranjost "Plus Bel Intérieur 2013" (za limuzino in SW), ki jo podeljuje žirija strokovnjakov in strastnih privržencev avtomobilizma, arhitekture, mode, oblikovanja, kulture in medijev. S to nagrado so bile nagrajene izvirnost, modernost in kakovost celotnega voznikovega mesta Peugeot i-Cockpit, ki daje notranjosti vozil Peugeot prepoznavno identiteto.

Kompakten volan, instrumentna plošča v višini oči, velik 9,7-palčni zaslon na dotik in visoka sredinska konzola nudijo potnikom čisto nove in visokokakovostne občutke v vožnji.

ČISTA KAKOVOST

Notranjost novega Peugeota 308 SW se ponaša z nadvse izčiščenimi stilskimi linijami. Vsak posamezni del in vsaka podrobnost razkriva povsem umirjeno eleganco: zelo malo gumbov, drsnik za nastavitev glasnosti visokega cenovnega razreda, okrasne letve vrati in dekorativni dodatki v kombinaciji nesvetlečega kroma in lakirane črne barve … Zaslon na dotik je tehnološko izpopolnjena plošča, ki se idealno prilega armaturni plošči, ki je v celoti obdana s penasto oblogo.

PANORAMSKA STREHA

i

S stekleno panoramsko strehoi in skupno zastekljeno površino 1,69 m2 nudi novi Peugeot 308 SW svojim potnikom občutek izjemne prostornosti in veliko svetlobe.

/image/16/3/eran-tactile-peugeot-nouvelle-308-video.79163.jpg

ZASLON NA DOTIK

V novem Peugeotu 308 SW ima voznik na voljo velik 9,7-palčni zaslon na dotik, ki je obrnjen proti njemu in je povsem vdelan v sredinsko konzolo. Preko njega je možno do vseh funkcij dostopati zgolj s konicami prstov. Po zaslugi tipk na dotik in številnih bližnjic je njegova uporaba intuitivna in nastavljiva po meri posameznika.

/image/16/4/petit_volant.79164.jpg

VOLAN MANJŠIH DIMENZIJ

Manjši volan novega Peugeota 308 SW vas kar vabi na cesto. Zaradi manjšega premera je lažje obvladljiv in med vožnjo zagotavlja bolj intenzivne občutke. Njegov naraven oprijem, ki vas navda s čustvi, je pri eni izmed stopenj opremljenosti še eleganten, saj je volan obdan z napa usnjem in poudarjenimi okrasnimi šivi (odvisno od izvedenke).

/image/16/5/combine.79165.jpg

INSTRUMENTNA PLOŠČA

V skrbno zasnovani obliki instrumentne plošče se prepletata tehnologija in eleganca zapestnih ur. Ob zagonu motorja skrbno oblikovani kazalci zarišejo simetričen lok in osvetljeni merilniki privabijo poglede. Instrumentna plošča je nameščena v višini oči, tako da vozniku ni treba za odčitavanje informacij vozila nikoli odmakniti pogleda s cestišča, kar prispeva k še večjemu udobju in bolj varni vožnji.

PRTLJAŽNI PROSTOR

/image/21/2/coffre-11.79212.jpg
/image/21/3/coffre-21.79213.jpg
/image/21/5/coffre-31.79215.jpg

S 4585 mm dolžine, 1804 mm širine in 1471 mm višine nudi novi Peugeot 308 SW idealne dimenzije za zadovoljitev kupcev karavanov tega avtomobilskega razreda, še posebej z vidika prostornosti v potniški kabini in velikosti prtljažnika.

Skupaj s praktičnimi odlagalnimi mesti, ki se nahajajo pod talno oblogo, prostornina prtljažnika doseže 610 dm3 (po normi VDA 210 oziroma 660 tekočinskih litrov) in se uvršča med najbolj prostorne v svoji kategoriji.

Kaveljčkii z dovršeno končno obdelavo, ki so nameščeni na kromanih vodilihi, vam omogočajo povsem enostavno razporejanje in zavarovanje prtljage.

MAGIC FLAT

i

Za še bolj enostavno in intuitivno uporabo je novi 308 SW serijsko opremljen z zadnjo sedežno klopjo "Magic Flat"i. Po zaslugi enostavno dostopnih ročic na obeh straneh zadnje sedežne klopi je slednjo možno preklopiti v eni sami sekundi za "magičen" rezultat: prtljažni prostor pridobi raven in nadvse priročen pod za vse vaše potrebe pri nakladanju prtljage, pri čemer se skupna prostornina poveča na 1660 dm3 po normi VDA 214!