PEUGEOT 308 SW

VARNOST

Novi Peugeot 308 SW je bil deležen bogatih izkušenj in strokovno podkovanega znanja znamke Peugeot, s čimer mu je bila zagotovljena prvovrstna in zanesljiva lega na cesti.

PAKET ZA POMOČ PRI VOŽNJI

/image/22/4/driver_assistance_pack1.79224.jpg

Novi Peugeot 308 SW nudi prenovljeno opremo za varnost, kot je "Driver Assistance Pack"i, ki vključuje aktivni tempomat, opozorilnik o nevarnosti trčenja in sistem za samodejno zaviranje v sili. Omenjene funkcije delujejo v povezavi z radarjem, ki je nameščen na spodnji rešetki prednjega dela vozila.

Aktivni tempomat samodejno zniža programsko nastavljeno hitrost z zaviranjem motorja, kadar se približate počasneje vozečemu vozilu. Če je razlika v hitrosti med vašim in pred vami vozečim vozilom prevelika, vas opozorilnik o nevarnosti trčenja opozori, da morate zavirati in tako povečati varnostno razdaljo. Če se trčenju ni možno izogniti, funkcija za samodejno zaviranje v sili zniža hitrost na največ 20 km/h, in tako pomaga preprečiti trčenje oziroma zmanjšati njegove posledice. Kljub vsem tem funkcijam pa mora voznik ne glede na dane okoliščine vselej ohraniti nadzor nad vozilom in voziti v skladu s cestno-prometnimi predpisi. 

NADZOR MRTVEGA KOTA

/image/18/1/park-assist-600x400.79181.jpg

Tako kot pri limuzinski različici vas ta tehnologija preko štirih zaznaval, ki so nameščena na prednjem in zadnjem odbijaču, med vožnjo obvešča o prisotnosti vozila oziroma motorja v mrtvem kotui.

V takem primeru v zunanjem ogledalu na ustrezni strani zasveti svetlobna dioda in na to opozori voznika.

ELEKTRONSKI NADZOR POGONA

/image/22/5/contrle_de_traction_intelligent1.79225.jpg

Ta tehnologija deluje kot napreden sistem za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles, ki vozilu omogoča zagon in pospeševanje po cestiščih s slabšim oprijemom (poledica, sneg, dež …).
V tovrstnih razmerah elektronski nadzor pogona samodejno prilagodi svojo strategijo delovanja, s tem da odobri večje ali manjše spodrsavanje obeh prednjih koles.

VARNOSTNE BLAZINE

Novi Peugeot 308 SW je opremljen s 6 varnostnimi blazinami:

  • prednji varnostni blazini za zaščito voznikove in sovoznikove glave in prsnega koša pri čelnem trčenju,
  • stranski varnostni blazini za zaščito voznika in sovoznika pri bočnem trčenju, 
  • prednji in zadnji zavesasti varnostni blazini za zaščito glave potnikov na prednjih in zadnjih sedežih. 

EuroNCAP

Kljub zmanjšani teži je zgradba novega Peugeota 308 SW zasnovana na način, ki omogoča maksimalno absorpcijo energije pri različnih vrstah trčenja in zmanjša njihove posledice, ki bi jih lahko utrpeli potniki, vozila ter druge vpletene osebe.