VARNOST

Peugeot 5008 je opremljen z vsemi najsodobnejšimi tehnologijami s področja varnosti, zato vozniku in potnikom omogoča, da se povsem mirno podajo na pot. 

VARNOSTNE BLAZINE

Peugeot 5008 ima 6 varnostnih blazin za zaščito potnikov v vseh vrstah sedežev, tudi v tretji (z opcijo 3. vrste sedežev). Sovoznikovo varnostno blazino je mogoče izklopiti, če želimo namestiti otroški avtosedež.

OMEJEVALNIK HITROSTI IN TEMPOMAT

/image/90/9/regulateur-de-vitesse-600x400.78909.jpg

Vozila 5008 z vsemi tipi motorjev so serijsko opremljena s tempomatom in omejevalnikom hitrosti. S tempomatom lahko vzdržujemo stalno nastavljeno hitrost vozila (razen na veliki strmini), z omejevalnikom hitrosti pa si nastavimo hitrost, ki je ne želimo prekoračiti.

SISTEM PROTI ZDRSEVANJU KOLES

Inteligentni sistem proti spodrsavanju pogonskih koles ponuja pomembno novost v primerjavi s klasičnim tovrstnim sistemom. Omogoča stalno zaznavanje situacij s slabim oprijemom, ki bi lahko otežile speljevanje in premikanje vozila. V teh situacijah pametni sistem nadzora pogonskih koles nadomešča funkcijo ASR za zmanjševanje spodrsavanja prednjih koles, kar zagotavlja učinkovito vlečno moč in ohranjanje vozila v želeni smeri vožnje.

ELEKTRIČNA PARKIRNA ZAVORA IN SISTEM ZA POMOČ PRI SPELJEVANJU

Peugeot 5008 je serijsko opremljen z električno parkirno zavoro. Ob zaustavitvi motorja se samodejno zategne, med speljevanjem pa popusti. Zavora je vgrajena v kombinaciji s funkcijo Hill Assist (pomoč pri speljevanju na strmini), ki vozilo na strmini za trenutek zadrži na mestu, da voznik lahko spelje.

ALARMNA NAPRAVA

/image/92/6/alarme-anti-intrusion-1920x1080.78926.jpg

Ta alarmna naprava na originalnem daljinskem upravljalniku zagotavlja zaščito zunanjosti in notranjosti Peugeota 5008 pred vlomom in krajo.

ESP

Poleg prvovrstnega dinamičnega obnašanja se vse izvedenke vozila 5008 ponašajo tudi z visoko stopnjo aktivne varnosti, saj so serijsko opremljene s sistemom za dinamični nadzor stabilnosti (ESP). Ta združuje funkcije sistema proti blokiranju koles (ABS), sistema za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles (ASR), elektronskega razdelilnika zavorne sile (EBV, CBC), pomoči pri zaviranju v sili (AFU), sistema za nadzor delovanja motorja (MSR) in sistema za dinamični nadzor stabilnosti (CDS).

VARNOSTNI PASOVI

Sprednji varnostni pasovi imajo pirotehnični sistem zategovanja in omejevalnik zatezne sile. Zadaj ima vozilo nameščene tritočkovne varnostne pasove z omejevalnikom zatezne sile. Vsi varnostni pasovi so povezani z opozorilnimi lučkami nepripetih varnostnih pasov. 

VARNOST OTROK

Za varnost otrok so zadnja stekla opremljena z električnim mehanizmom za sekvenčni pomik z možnostjo električne varnostne blokade in z zaščito proti priprtju. Na sedeže v drugi vrsti je mogoče povsem varno namestiti otroški avtosedež: tam so na voljo tri tritočkovna pritrdilna mesta Isofix.

OPOZORILO ZA RAZDALJO

/image/93/0/distance-alert-1920x1080.78930.jpg

Da se boste lahko držali varnostne razdalje, vam sistem Distance Alert®*i na prosojnem zaslonu kaže, kolikšen časovni razmak vas loči od vozila pred vami. S klecnimi stikali (Toggle Switch)* lahko programirate časovni razmak med voziloma, ob katerem želite biti opozorjeni. Ko dosežete ta časovni razmak, se vam bo prikazalo opozorilo.