VARNOST

Inteligenten in inovativen novi peugeot 508 poskrbi za še večjo varnost in sproščenost v vožnji.

/image/07/6/_ecran_tactile_.15076.jpg

KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO

Kamera za pomoč pri vzvratni vožnjii se samodejno vklopi ob preklopu v vzvratno prestavo.
Za več varnosti in enostavnejšo vožnjo vozniku prikazuje manevre na velikem zaslonu na dotik.

/image/34/0/peugeot_508rxh_2014_028_fr.77340.jpg

POMOČ PRI PARKIRANJU IN NADZOR MRTVIH KOTOV

Zvočna in slikovna pomoč pri parkiranju na prednjem in zadnjem delu i obvešča voznika o razdalji, ki loči vozilo do ovire.

Z uporabo štirih zaznaval, ki so nameščena na prednjem in zadnjem odbijaču, vas sistem za nadzor mrtvega kota (obvezno v kombinaciji s pomočjo pri čelnem parkiranju) med vožnjo obvešča o prisotnosti vozila v mrtvem kotu. V takem primeru v zunanjem ogledalu na ustrezni strani zasveti oranžna svetlobna dioda, ki o tem obvesti voznika.

BARVNI PROSOJNI ZASLON ZA PRIKAZ PODATKOV

/image/34/1/508_2010_111_fr_img.77341.jpg

Bistvene informacije za vožnjo so vam na voljo, ne da bi morali zanje izpustiti cesto izpred oči!

Na prosojnem zaslonu za prikaz podatkov i v voznikovem vidnem polju se v barvah projicirajo bistvene informacije za pomoč pri vožnji. Tako boste ves čas seznanjeni s hitrostjo vožnje, podatki tempomatai in navodili navigacijskega sistemai za varno vožnjo.

DVOFUNKCIJSKA SMERNA OSVETLITEV

Ko so vključene zasenčene ali dolge luči in je hitrost vozila manjša od 40 km/h, svetlobni snop prednjih meglenk osvetli notranjost ovinka. Tovrstna dodatna osvetlitev i je še posebej koristna pri mestni vožnji, v križiščih, na zelo ovinkastih cestah in med parkiranjem.

ELEKTRIČNA PARKIRNA ZAVORA

Električna parkirna zavorai se samodejno zategne ob zaustavitvi motorja, vključno v primeru nenadnega izklopa, in samodejno sprosti ob pospeševanju. Funkcija pomoči za speljevanje na klancu v kombinaciji z električno parkirno zavoro na klancu vozilo za trenutek (za 2 sekundi) zadrži na mestu.

ESP

Po zaslugi sistema za dinamični nadzor stabilnosti (ESP)i Peugeot 508 zagotavlja poleg prvovrstne lege na cesti tudi visoko stopnjo aktivne varnosti. Združuje funkcije sistema proti blokiranju koles (ABS), sistema za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles (ASR), elektronskega razdelilnika zavorne sile (EBV in CBC), pomoči pri zaviranju v sili (AFU), sistema za nadzor delovanja motorja (MSR) in elektronskega sistema za nadzor pogonskih koles, ki optimalno izboljšajo vožnjo s Peugeotom 508 SW tudi v primeru slabšega oprijema s cestiščem.

VARNOSTNE BLAZINE

/image/97/5/la_securite_de_la_nouvelle_peugeot_5084.78975.jpg

V primeru trčenja za zaščito potnikov poskrbi šest varnostnih blazini: dve čelni varnostni blazini, dve sprednji stranski varnostni blazini in dve zavesasti varnostni blazini ob prednjih in zadnjih sedežih.