508 RXH

/image/26/7/508rxh_1407pc004.15267.jpg

PEUGEOT 508 RXH

VARNOST

Po zaslugi tehnološke opreme za varnost vam Peugeot 508 RXH nudi visoke zmogljivosti v kombinaciji s prvovrstno lego na cesti.

PEUGEOT CONNECT SOS

/image/31/5/zoom-peugeot_508rxh_2014_052_fr.77315.jpg

Enota Peugeot Connect SOSi. Ob sprožitvi varnostnih blazin ali varnostnih pasov s pirotehničnimi zategovalniki vozilo samodejno sproži klic v sili. Po potrebi lahko klic v sili sprožite tudi ročno z gumbom SOS na armaturni plošči. Center za pomoč zatem določi položaj vozila in na kraj dogodka nemudoma pošlje pristojne intervencijske službe.

* Ni na voljo v Sloveniji

/image/37/6/peugeot_508_2014_251_fr_img.15376.jpg

KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO

Kamera za pomoč pri vzvratni vožnjii se samodejno vklopi ob preklopu v vzvratno prestavo.
Za več varnosti in enostavnejšo vožnjo vozniku prikazuje manevre na velikem zaslonu na dotik.

/image/34/0/peugeot_508rxh_2014_028_fr.77340.jpg

POMOČ PRI PARKIRANJU IN NADZOR MRTVIH KOTOV

Zvočna in slikovna pomoč pri parkiranju na prednjem in zadnjem delu i obvešča voznika o razdalji, ki loči vozilo do ovire.

Z uporabo štirih zaznaval, ki so nameščena na prednjem in zadnjem odbijaču, vas sistem za nadzor mrtvega kotai med vožnjo obvešča o prisotnosti vozila v mrtvem kotu. V takem primeru v zunanjem ogledalu na ustrezni strani zasveti oranžna svetlobna dioda, ki o tem obvesti voznika.

BARVNI PROSOJNI ZASLON ZA PRIKAZ PODATKOV

/image/34/1/508_2010_111_fr_img.77341.jpg

Bistvene informacije za vožnjo so vam na voljo, ne da bi morali zanje izpustiti cesto izpred oči!

Na prosojnem zaslonu za prikaz podatkovi v voznikovem vidnem polju se v barvah projicirajo bistvene informacije za pomoč pri vožnji. Tako boste ves čas seznanjeni s hitrostjo vožnje, podatki tempomatai in navodili navigacijskega sistemai za povsem varno vožnjo.

DODATNA OSVETLITEV

S funkcijo dodatne osvetlitve za zasenčene ali dolge lučii, ki je izključno na voljo z lučmi Full LEDi, prednje luči osvetlijo notranjost ovinka z diodami LEDi. Funkcija je na voljo izključno, dokler je hitrost vozila nižja od 120 km/h.

ELEKTRIČNA PARKIRNA ZAVORA

Električna parkirna zavora se samodejno zategne ob zaustavitvi motorja, vključno v primeru nenadnega izklopa, in samodejno sprosti ob pospeševanju. V kateremkoli trenutku je možno prevzeti ročni nadzor nad zavoro s potegom upravljalne ročice.

Sistem za speljevanje na klancu, ki je vgrajen skupaj z električno parkirno zavoro, začasno zategne zavoro (za 2 sek.), če je vozilo na strmini (> 3 %) in v obratni smeri od izbrane hitrosti.

ESP

Po zaslugi sistema za dinamični nadzor stabilnosti (ESP)i Peugeot 508 RXH zagotavlja poleg prvovrstne lege na cesti tudi visoko stopnjo aktivne varnosti. Združuje funkcije sistema proti blokiranju koles (ABS), sistema za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles (ASR), elektronskega razdelilnika zavorne sile (EBV in CBC), pomoči pri zaviranju v sili (AFU), sistema za nadzor delovanja motorja (MSR) in pametnega sistema za nadzor pogonskih koles, ki optimalno izboljšajo vožnjo s Peugeotom 508 RXH tudi v primeru slabšega oprijema s cestiščem.

VARNOSTNE BLAZINE

/image/31/9/planche_e_508_rxh_v2.77319.jpg

V primeru trčenja za zaščito potnikov poskrbi šest varnostnih blazini: dve čelni varnostni blazini, dve sprednji stranski varnostni blazini in dve zavesasti varnostni blazini ob prednjih in zadnjih sedežih.