/image/04/1/header.83041.jpg

TEHNOLOGIJA

Pri znamki Peugeot inovacije služijo vašim emocijam. Levja znamka je vsako vozilo opremila z naprednimi tehnologijami za nepozabne izkušnje in občutke v vožnji. Odkrijte jih!

INOVACIJE IN TEHNOLOGIJE

PEUGEOT i-Cockpit

/image/04/2/i-cockpit.83042.jpg

PEUGEOT i-Cockpit nudi spremenjeno arhitekturno zgradbo voznikovega mesta za povsem drugačno doživetje vožnje. Zasnovan je v skladu z najstrožjimi tehničnimi specifikacijami in omogoča intuitiven dostop do vseh upravljalnih funkcij.

Kompakten volan omogoča boljši oprijem in bolj odzivno vožnjo za še intenzivnejše užitke. Instrumentna plošča v višini oči omogoča dostop do najpomembnejših informacij brez odmika pogleda s cestišča. Nova sredinska konzola in velik 9,7-palčni zaslon na dotik tvorita izčiščen ambient.

Zahvaljujoč zmanjšanemu številu gumbov in visokokakovostnim materialom se PEUGEOT i-Cockpit ponaša z edinstvenim estetskim videzom v svetu avtomobilizma. Za svoj nemudoma prepoznaven stil je prejel nagrado za najlepšo notranjost "Plus Bel Intérieur" 2013, ki mu je bila podeljena na 29. mednarodnem festivalu avtomobilizma.

OPTIMIZACIJA PORABE

/image/04/3/rubrique_960x460_consommations.83043.jpg

PureTech
Trivaljni bencinski motorji PureTech s kompaktno in lahko zasnovo nudijo večji izkoristek zahvaljujoč zmanjšani teži in manjšim dimenzijam. Zagotavljajo vam edinstveno vozno udobje in visoko stopnjo zmogljivosti že od najnižjih vrtljajev, pri tem pa so tudi izjemno zanesljivi in vzdržljivi.

BlueHDi
Dizelski motorji BlueHDi pa so visoko zmogljivi ter hkrati zagotavljajo zmerne emisije. Tehnologija BlueHDi, ki na ekskluziven način združuje oksidacijski katalizator, selektivno katalitično redukcijo (SCR) in filter trdnih delcev aditivom (FAP) omogoča do 90 % nižje emisije dušikovih oksidov (NOx), optimalno zniža emisije CO2 na 82 g/km, zniža porabo goriva in odstrani trdne delce do 99,9 %.

HYbrid4
Tehnologija HYbrid4 je na voljo za prvi popolnoma hibridni dizelski motor na svetu, ki vozniku nudi možnost izbire načina vožnje glede na profil cestišča.

Njena uporaba je izjemno enostavna, saj lahko voznik prek vrtljivega gumba na sredinski konzoli izbere enega od štirih načinov delovanja: samodejni (klasična vožnja z izmenjujočim električnim in dizelskim pogonom), športni (za bolj dinamične zmogljivosti), električni (za neslišno vožnjo po mestu brez emisij) in še štirikolesni pogon (za izboljšan oprijem na vseh vrstah terenov).

ŠPORTNI MOTORJI

/image/04/4/rubrique_960x460_motorisations.83044.jpg

S Peugeotovimi modeli GT in GTi lahko uživate v pravem dirkaškem slogu.
S temi športnimi izvedenkami, opremljenimi z zmogljivimi motorji boste doživeli povsem nove občutke v vožnji.
Privoščite si veselje ob dinamični vožnji z modeloma 308 GT in 508 GT z živahnim motorjem, ki ima 205 konjskih moči.
Navdušeni pa boste tudi nad visokimi zmogljivostmi vozila 208 GTi, ki je najsodobnejša upodobitev legendarnega modela 205 GTi.

*V skladu s splošnimi pogoji uporabe storitve, s katerimi se lahko seznanite na prodajnih mestih in ob upoštevanju tehnoloških in tehničnih omejitev, še posebej glede razpoložljivosti telefonskega omrežja. Storitev Peugeot Connect SOS je na voljo v naslednjih državah: Francija, Nemčija, Italija, Španija, Velika Britanija, Belgija in Luksemburg. Nizozemska, Portugalska, Avstrija, Švica, Poljska in Danska. V ostalih evropskih državah je klic v sili s preusmeritvijo do intervencijskih služb v državi možen vendar brez lokalizacije in v jeziku države.