/image/04/1/header.83041.jpg

INTUITIVNA VOŽNJA

Privoščite si nadstandardne izkušnje v vožnji! PEUGEOT usmerja tehnologijo v vaše udobje v notranjosti in niza inovacije eno za drugo, da bodo vse vaše poti še bolj enostavne.

PEUGEOT i-Cockpit

/image/04/6/i-cockpit.83046.jpg

PEUGEOT i-Cockpit nudi spremenjeno arhitekturno zgradbo voznikovega mesta za povsem drugačno doživetje vožnje. Zasnovan je v skladu z najstrožjimi tehničnimi specifikacijami in omogoča intuitiven dostop do vseh upravljalnih funkcij.

Kompakten volan omogoča boljši oprijem in bolj odzivno vožnjo za še intenzivnejše užitke. Instrumentna plošča v višini oči omogoča dostop do najpomembnejših informacij brez odmika pogleda s cestišča. Nova sredinska konzola in velik 9,7-palčni zaslon na dotik tvorita izčiščen ambient.

Zahvaljujoč zmanjšanemu številu gumbov in visokokakovostnim materialom se PEUGEOT i-Cockpit ponaša z edinstvenim estetskim videzom v svetu avtomobilizma. Za svoj nemudoma prepoznaven stil je prejel nagrado za najlepšo notranjost "Plus Bel Intérieur" 2013, ki mu je bila podeljena na 29. mednarodnem festivalu avtomobilizma.

/image/04/7/peugeot_3008_2013_024_fr.83047.jpg

INSTRUMENTNA PLOŠČA V VIŠINI OČI

Po zaslugi prosojnega zaslona za prikaz podatkov so vam bistvene informacije za vožnjo na voljo, ne da bi morali zanje izpustiti cesto izpred oči. Bistvene informacije za pomoč pri vožnji se v barvah projicirajo na prosojni zaslon za prikaz podatkov. Tako boste ves čas seznanjeni s hitrostjo vožnje, časom do vozila pred vami, podatki tempomata in omejevalnika hitrosti vozilai in navodili navigacijskega sistemai za povsem varno vožnjo.

/image/04/8/peugeot_208_2014_122_fr.83048.jpg

POMOČ PRI PARKIRANJU PARK ASSIST

Tehnologija Park Assist poenostavi in spremlja vaše manevre pri bočnem parkiranju najsibodi pravokotno ali poševno.

Park Assist z ultrazvočnimi zaznavali na prednjem, zadnjem in bočnem delu vozila ocenjuje velikost parkirnih mest, določi idealno smer vožnje, upravlja volan ter vam posreduje vizualne in zvočne informacije o prostem parkirnem mestu.

Vi pa morate medtem kot voznik krmiliti pedal za plin, zaviranje, prestavljanje in sklopko (pri ročnem menjalniku). Nadzor nad krmiljenjem lahko prevzamete v kateremkoli trenutku, tako da primete volan.

SISTEM ZA SPELJEVANJE NA KLANCU

i

Tehnologija Hill Assist poenostavi zagone motorja in speljevanje na strmini.

Na strmini (>3 %) funkcija Hill Assist zadrži vaše vozilo na mestu za kratek čas (približno dve sekundi), in vam s tem zagotovi dovolj časa, da premaknete nogo z zavornega pedala na pedal za plin.

SISTEM ZA PREČIŠČEVANJE ZRAKA V NOTRANJOSTI

/image/05/0/508_1407pc217.83050.jpg

Tehnologija Pure Blue, razvita posebej za konceptno vozilo EXALT, zagotavlja potnikom maksimalno udobje. Ko je vozilo zaustavljeno in prazno, Pure Blue prečisti njegovo notranjost s sredstvom proti bakterijam in glivicam.

Med premikanjem vozila pa aktivni filter obdela zrak pred njegovim vstopom v potniški prostor, tako da iz njega odstrani hlapne organske spojine in majhne prašne delce. Na ta način potniki ne glede na razmere potujejo v prečiščeni atmosferi.

TEMPOMAT

S tempomatom si lahko voznik nastavi največjo hitrost. Vozilo zatem samodejno prevzame nastavljeno hitrost in vozniku omogoči bolj preprosto vožnjo.

GRIP CONTROL

/image/05/1/peugeot_par_2013_059_fr.83051.jpg
/image/05/2/peugeot_3008_2013_019_fr.83052.jpg

V povezavi s sistemom proti spodrsavanju koles s pnevmatikami Mud&Snow tehnologija Grip Control (izboljšana vlečna moč) izboljša vlečno moč in oprijem vašega vozila v vseh razmerah.

Z vrtljivim gumbom v potniški kabini lahko izberete način, ki najbolje ustreza terenu, po katerem vozite: sneg, blato ali pesek. Vaš PEUGEOT se nemudoma prilagodi izbrani podlagi, da vam zagotovi bolj brezskrbno in varno vožnjoi.

ACTIVE CITY BREAK

Active City Break je sistem za zaviranje v sili med mestno vožnjo, ki zmanjša nevarnost naleta vozil pri nizki hitrosti. Tehnologija deluje v povezavi z laserskim zaznavalom na vetrobranskem steklu, ki zaznava ovire. Tako v primeru nevarnosti pri hitrosti do 30 km/h zaznavalo samodejno sproži zaviranje, da prepreči trčenje.

DISTANCE ALERT

Da boste lahko ohranili ustrezno varnostno razdaljo, vam tehnologija Distance Alert® i na prosojnem zaslonu prikazuje časovni razmak, ki vas loči od vozila pred vami. S klecnimi stikali (Toggle Switch)i, si lahko nastavite časovni razmak med voziloma, ob katerem želite biti opozorjeni. Ko dosežete ta časovni razmak, se vam bo prikazalo opozorilo.

/image/05/3/peugeot_308_2013_100_fr.83053.jpg

NADZOR MRTVEGA KOTA

Z uporabo štirih zaznaval, ki so nameščena na prednjem in zadnjem odbijaču vašega vozila, vas sistem za nadzor mrtvega kotai med vožnjo obvešča o prisotnosti vozila v mrtvem kotu. V takem primeru v enem od zunanjih ogledal ali na zaslonu instrumentne plošče zasveti svetlobna oznaka, ki o tem obvesti voznika

/image/05/4/308_0708tech_l.83054.jpg

OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU

Opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu (AFIL) zaznava nenamerno vožnjo prek bele talne označbe pri hitrosti nad 80 km/h.

Ob prekoračitvi talne označbe brez vklopa smernega kazalca voznika nemudoma opozori s tresljaji na levi ali desni strani njegovega sedeža, odvisno od strani skrenitve s poti. Tako lahko voznik popravi smer vožnje in zapelje nazaj na svoj vozni pas.

Patentirana tehnologije deluje v povezavi s šestimi infrardečimi senzorji, ki zaznavajo talne označbe (neprekinjena črta) na cestah in avtocestah. Za še posebej koristno se izkaže, kadar je voznik zaspani ali če izgubi koncentracijo.

OMEJEVALNIK HITROSTI VOZILA

S Peugeotovim omejevalnikom hitrosti vozila si lahko nastavite najvišjo referenčno hitrost. Ko med vožnjo dosežete nastavljeno hitrost, pedal za plin doseže trdo točko, s čimer vam onemogoči nadaljnje pospeševanje in pomaga ohraniti nastavljeno omejitev hitrostii.