Novi 208

i

PRIHAJA V SLOVENIJO KONEC LETA 2019

Novi PEUGEOT 208 z mladostno podobo prek elegantne oblike karoserije nakazuje na športno tekmovalnost. Notranjost dopolnjuje povsem novi PEUGEOT i-Cockpit® 3D. Izbirate lahko med tremi različnimi viri pogona: električni, bencinski ali dizelski.

DIZAJN, KI SE MU NI MOČ UPRETI

/image/39/9/peugeot-208-1902hm004.571399.jpg

ATLETSKI IN EMOTIVEN DIZAJN

Novi PEUGEOT 208 ima mogočno osebnost, ki jo opazimo na prvi pogled. Nizka silhueta, dolg pokrov motornega prostora in čutne krivulje razkrijejo, da gre za pravega zapeljivega športnika. S svojimi živahnimi in izvirnimi barvami karoserije novi 208 zares izstopa! Njegove izrazne karakterne poteze dodatno poudarijo streha Black Diamondi, blatniški koši in brisalni profili stekel v svetleče črni barvii ter diamantno obdelana platišča z vstavkii.

/image/40/0/peugeot-208-1902styp209.571400.jpg

POGUMEN IN PREDRZEN

Na izraznem prednjem delu novega PEUGEOTA 208 z veliko kromano okrasno maskoi opazimo moderen in veder pogled žarometov full LEDi v obliki treh krempljev in dnevnih luči na diode LEDi, ki so stalno vklopljene. Zadnji del ima povsem svojstveno stilsko zasnovo, saj se prek njega razteza okrasna letev v svetleče črni barvii, ki jo krasijo žarometi full LED v obliki treh krempljev, ki so vklopljeni podnevi in ponoči.

VOZNIKOVO MESTO

SKOČITE V TEHNOLOGIJO NASLEDNJE GENERACIJE

i

PEUGEOT i-Cockpit® 3D

V notranjosti spoznajte novi PEUGEOT i-Cockpit® 3Di zadnje generacije. Privoščite si okretno in intuitivno vožnjo s kompaktnim volanom z integriranimi stikalii, digitalno instrumentno ploščo 3D z nastavitvami po merii, velikim 10-palčnim zaslonom na dotik HDi in sedmimi klavirskimi tipkami "Toggle switches”i. Notranji ambient svojega vozila pa lahko tudi prilagodite svojemu okusu po zaslugi osmih barv LED RGBi za še bolj moderen videz.

/image/40/1/peugeot-p21-lifestlye-2-4331.571401.jpg

Napredne možnosti povezovanja

- Prepustite se navodilom povezljive navigacije in izkoristite funkcijo Mirror Screen Triple Playi za pregledovanje svojih priljubljenih aplikacij.

- Sistem ADML PROXIMITYi vam poleg funkcij prostoročnega zagona nudi samodejno odklepanje vrat, ko se približate svojemu novemu PEUGEOTU 208, in tudi samodejno zaklepanje, ko se od njega oddaljite, na kar vas opozori zvočni signal. Če boste imeli ključ pri sebi, se vam ne bo več treba dotakniti vratnih kljuk, da se bo vaš Peugeot 208 zaklenil!

- Ostanite povezani s svojim Peugeotom e-208 po zaslugi aplikacije MyPeugeot: stalno boste imeli na voljo informacije o stopnji napolnjenosti, preostali avtonomiji, preostalem času polnjenja …

/image/41/1/peugeot-208-2019-455-fr.571411.jpg

Na poti do pol samodejne vožnje

Vaš novi mestni malček PEUGEOT 208 vam ponuja številne inteligentne funkcije za pomoč pri vožnji in večjo varnost. Na poti vas bodo spremljali razni sistemi za pomoč pri vožnji kot na primer PEUGEOT Drive Assisti:

- spremljanje smeri vožnje z izbiro položaja na voznem pasu,
- prepoznavanje prometnih znakov,
- regulacija hitrosti in varnostna razdalja,

in sistemi za pomoč pri izvajanju manevrov kot na primer sistem Full Park Assisti, ki vozilo samodejno parkira.

UČINKOVITI MOTORJI

DOŽIVITE MOČ IZBIRE

/image/40/7/peugeot-208-1902hm100.571407.jpg

Nova modularna in učinkovita konstrukcijska osnova

Novi mestni malček 208 je opremljen z novo modularno in več energijsko konstrukcijsko osnovo CMPi/eCMPi ki vam ponuja možnost izbire med motorjem z notranjim izgorevanjem (bencinski/dizelski) ali električnim motorjem, brez kakršnihkoli kompromisov.

Naužijete se lahko tudi izjemnih zmogljivosti in izvrstnih storitev: vzorna lega na cesti, optimizirana masa, priročno upravljanje, zvočno in toplotno udobje so le nekatere od prednosti, ki vam bodo zagotovile razburljive užitke v vožnji.

/image/40/2/bonus-p21-inter-gtline-modele.571402.jpg

Motorji z notranjim zgorevanjem*

Izkusite intenzivna vozniška doživetja z zmogljivimi in učinkovitimi bencinskimi in dizelskimi motorji zadnje generacije Euro6:
- PureTech
- BlueHDi
Po zaslugi optimizirane porabe goriva* so ti motorji še bolj ekonomični, opremljeni pa so tudi s sistemom Stop & Start.

/image/40/3/peugeot-208-1902hm102.571403.jpg

Električni motorji

Doživite intenzivne in močne občutke na cesti v zapredku tišine in dobrega počutjai po zaslugi:

- zmogljivega električnega motorja z močjo 100 kW (136 KM),
- takojšnje odzivnost z 260 Nm navora.

Avtonomijai do 340 km WLTPi/ do 450 km NEDC.


GALERIJA SLIK

Prvi vtisi strokovne javnosti

*PORABA GORIVA IN EMISIJE CO2

Vrednosti WLTP(1): Poraba goriva od 4,2 do 5,9 pri kombinirani vožnji, od 4,7 do 7,5 pri nizki hitrosti, od 4 do 6 pri povprečni hitrosti, od 3,6 do 5,1 pri visoki hitrosti in od 4,6 do 6 pri zelo visoki hitrosti WLTP (l/100 km) - Emisije CO2 (kombinirana vožnja) WLTP: od 109 do 134 (g/km)

(1) Navedene vrednosti porabe goriva in emisij CO2 so v skladu s homologacijo WLTP (uredba EU 2017/948). Od 1. septembra 2018 dalje morajo nova vozila za pridobitev homologacije opraviti globalno usklajeni preizkusni postopek za osebna vozila in lahka gospodarska vozila (WLTP), to je nov testni postopek, ki poteka v bolj realnih pogojih vožnje in med katerim izmerijo porabo goriva, emisije CO₂. Postopek WLTP bo povsem nadomestil novi evropski vozni cikel (NEDC) oziroma dosedanji testni postopek. Glede na to, da so testni pogoji protokola WLTP bolj realni, so izmerjene vrednosti porabe goriva in emisij CO₂ v številnih primerih višje od vrednosti, izmerjenih po postopku NEDC. Vrednosti porabe goriva in emisij CO₂ so lahko različne, odvisno od posebne opreme, opcij in tipa pnevmatik. Za bolj podrobne informacije se lahko obrnete na vaše prodajno mesto.

Vrednost NEDC(2): Poraba goriva od 3,2 do 4,5 pri kombinirani vožnji, od 2,9 do 4 pri izven mestni vožnji in od 3,7 do 5,4 pri mestni vožnji NEDC (l/100 km) - Emisije CO2 (kombinirana vožnja) NEDC: od 84 do 101 (g/km)

(2) Vrednosti porabe goriva in emisij CO2 so določene na podlagi novega standardiziranega testnega postopka WLTP (uredba EU 2017/948), nato pa so zaradi primerjave z ostalimi vozili dobljene vrednosti pretvorjene v vrednosti cikla NEDC. Za bolj podrobne informacije se lahko obrnete na vaše prodajno mesto. Pri teh vrednosti niso upoštevani pogoji uporabe, stil vožnje, oprema oziroma opcije in so lahko glede na tip pnevmatik različne.