208 5 vratna limuzina

/image/94/1/peugeot_208_2015_414_fr.74941.jpg
/image/94/1/peugeot_208_2015_414_fr.74941.jpg

PEUGEOT 208 5 vrat

VARNOST

V notranjosti novega PEUGEOTA 208 so vam na voljo bogate izkušnje in strokovno podkovano znanje znamke PEUGEOT. Njegova oprema je bila nadgrajena in odslej zagotavlja še več varnosti.

ACTIVE CITY BRAKE

Tehnologija Active City Brakei (samodejno zaviranje v mestu ob nevarnosti naleta) je nov sistem za preprečitev prometne nezgode ali zmanjšanje njenih posledic, če vozniku ne uspe posredovati med vožnjo po mestu pri hitrosti nižji od 30 km/h.

Lasersko zaznavalo kratkega dosega, ki se nahaja na zgornjem delu vetrobranskega stekla, zaznava ovire, kot na primer vozilo, ki vozi v isto smer ali stoji pred vozilom. V tem primeru samodejno sproži zaviranje z največjo silo, da prepreči trčenje ali omeji njegove posledice, tako da zmanjša hitrost trčenja. V nekaterih primerih lahko sistem celo samodejno zavira do popolne zaustavitve vozila in s tem prepreči trčenje z vozilom, ki vozi pred njim.

ZGRADBA

/image/15/2/peugeot_208_2015_181_fr.75152.jpg

PEUGEOT 208 ima ultra lahko zgradbo karoserije, zasnovano za zagotavljanje natančnosti in maksimalne absorpcije energije pri raznih vrstah trčenja ter zmanjšanje njihovih posledic, ki bi jih lahko utrpeli potniki, vozila ter druge vpletene osebe. 

Rezultat tega je vzdržljivo in lahko vozilo (od 975 kg dalje, odvisno od izvedenke), ki zagotavlja okretno vožnjo, nizko porabo goriva in užitke v vožnji.

VARNOSTNE BLAZINE

/image/98/8/peugeot_208_5p_1502tech_e.74988.jpg

V primeru trčenja pri PEUGEOTU 208 za večjo varnost potnikov skrbi šest varnostnih blazin, ki so na voljo serijsko:

• 2 čelni varnostni blazini za zaščito voznikove in sovoznikove glave in prsnega koša v primeru čelnega trčenja;

• 2 sprednji stranski varnostni blazini za zaščito voznika in sovoznika v primeru bočnega trčenja; 

• 2 zavesasti varnostni blazini ob prednjih in zadnjih sedežih za zaščito glave potnikov na prednjih in zadnjih sedežih.

ESP

Vsa vozila 208 so serijsko opremljena s sistemom ESP (sistem za dinamični nadzor stabilnosti), ki deluje v povezavi s sistemom za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles (ASR), sistemom za dinamično kontrolo stabilnosti (CDS), pomočjo pri zaviranju v sili (AFU), sistemom proti blokiranju koles (ABS) in elektronskim razdelilnikom zavorne sile.

ŽAROMETI ZA OSVETLITEV OVINKA

Kadar pri vklopljenih zasenčenih ali dolgih lučeh vklopimo smerokaz oziroma ko volan zasukamo do določenega kotai, svetlobni snop prednje meglenke osvetli notranjost ovinka, če hitrost vozila ni višja od 40 km/h (med mestno vožnjo, na zelo ovinkasti cesti, v križiščih, med parkiranjem ...).