SKIP TO CONTENT
Peugeot 3008
PEUGEOT 3008 HIbrid & HIbrid 4
PEUGEOT 3008, z bencinskim ali dizelskim motorjem
PEUGEOT 3008 & 3008 HIBRID 
Kompaktni SUV z bencinskim, dizelskim ali hibridnim motorjem
AKTUALNA PONUDBA

LEVJI BONUS

Ob nakupu vozila Peugeot 3008 prejmete levji bonus v višini 2.000 EUR. 
Vedra oblikovna zasnova
V mogočnih linijah PEUGEOTA 3008 se prepletajo moč in prefinjenost, dinamičnost in mehkoba. Revolucionaren prednji del ga navda s mogočno osebnostjo. Ta model visokega razreda smelo utira pot v dobo modernosti.

PREDNJI DEL

Mogočen prednji del elegantnega PEUGEOT 3008 z vertikalno okrasno masko brez okvira in krilci v podaljšku, naznanja estetske zapovedi jutrišnjega dne.

PREDNJI ŽAROMETI

 
Prednja osvetlitev zajema od osnovnega nivoja opreme dalje žaromete na diode LED, ki jih obdajajo dnevne luči v obliki "osvetljenih zob", ki so značilni znak znamke PEUGEOT in prepoznavne na prvi pogled, na voljo pa so tudi žarometi Full LED s funkcijo EVSFunkcija za osvetlitev v ovinku, ki občutno izboljša vidljivost med zavijanjem, je na voljo serijsko pri izvedenkah GT in GT Pack ter za doplačilo pri nivojih ACTIVE in ALLURE, odvisno od države. .
 

OKRASNI VSTAVEK BLATNIKA

 

Okrasni vstavek prednjega blatnika iz kromanega materiala, ki se razteza iz prednjih žarometov, se nadaljuje v okrasni profil strešnega loka iz kromanega materiala in sega vse do zadnjega spojlerja. Prefinjena in dinamična linija spremlja gibanje silhuete PEUGEOT 3008 HIBRID.

 ALUMINIJASTA PLATIŠČA

Inovativno zasnovana 19-palčna aluminijasta platišča z diamantno obdelavo San FranciscoNa voljo serijsko pri izvedenkah 3008 GT Pack in GT Pack HYBRID, odvisno od države. , široki zaščitni elementi blatniških košev in masivni spodnji deli vrat dodatno okrepijo dinamičnost PEUGEOT 3008.

ZADNJE LUČI

Zadnji del zajema značilne PEUGEOTOVE luči s tehnologijo Full LED s 3D učinkom v obliki levjih krempljev in kaskadne smerne kazalnike. Luči so prekrite s prozornim zatemnjenim steklom, tako da je črna okrasna letev prtljažnih vrat videti razpotegnjena na obe strani vozila, kar posledično vizualno razširi zadnji del vozila in mu da bolj športen videz.

PLOŠČICA "HYBRID"

Emblema HYBRIDDvokolesni pogon, 225 konjskih moči na voljo od nivoja Allure dalje.  ali HYBRID4Štirikolesni pogon, 300 konjskih moči na voljo od nivoja Allure dalje. , ki krasita blatnike PEUGEOTA 3008 HIBRID, pretanjeno poudarjata njuno pripadnost univerzumu inovativne tehnologije za priključne hibride.

EKSKLUZIVNI SEDEŽI ALCANTARA®

Notranjost novega priključnega hibridnega PEUGEOT 3008 krasi ekskluzivno oblazinjenjeNa voljo serijsko pri GT in GT Pack.  v kombinaciji materialov TEP Mistral in Alcantara® Greval z okrasnimi šivi Aikinite.

 

Razširjene izkušnje

Z voznikovim mestom PEUGEOT i-Cockpit® so izkušnje v vožnji z PEUGEOT 3008 enostavne in intuitivne. Opremljeno je s kompaktnim volanom, digitalno instrumentno ploščo v višini oči, 10-palčnim zaslonom na dotik in kromanimi tipkami Toggles Switches za višjo raven udobja in varnosti. 

 

Pri priključni hibridni izvedenki ima PEUGEOT i-Cockpit® instrumentno ploščo in zaslon na dotik s čisto posebnim sklopom, ki prikazuje posebne informacije za vožnjo, kot so način vožnje, nivo merilnika električnega pogona in razpoložljiva razdalja v električnem načinu ali statistika o porabi energije.

 

AVDIO SISTEM Hi-Fi FOCAL®
Sistem Hi-Fi FOCAL®, ki se ponaša z vrhunskimi tehnološkimi inovacijami, pa poskrbi za izjemen zvok. Center zvočnik in visokotonske zvočnike krasi barva "Bronze Belem", nizkotonski zvočnik pod sovoznikovim sedežem pa sprosti čisto ves prostor v prtljažniku.
DIGITALNA INSTRUMENTNA PLOŠČA

Z digitalne instrumentne plošče v višini oči z visokokakovostnim prikazomNa voljo pri izvedenkah HYBRID in HYBRID4.  lahko v kateremkoli trenutku razberete: 

10-PALČNI ZASLON NA DOTIK HD

Prek 10-palčnega zaslona na dotik HDNa voljo serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.   lahko dostopite do funkcij nastavitev in do informacij o vožnji s PEUGEOT 3008 HYBRID:

  • pretoki energije, ki prikazujejo delovanje hibridnega sistema,  
  • statistični podatki o porabi električne energije in goriva,  
  • lokalizacija polnilnih postaj in preostala razdalja, ki jo je možno prevoziti v povsem električnem načinuPrek navigacije. ,  
  • nastavitve polnjenja,  
  • vklop funkcije e-Save.
MOČ IZBIRE
SVOBODA IZBIRE

Pri PEUGEOT 3008 lahko prosto izbirate vir energije, ne da si se vam bilo treba odreči zmogljivostim, ki jih pričakujete od vozila znamke PEUGEOT: bivalno udobje, velika prostornina prtljažnika in predvsem užitki v vožnji.

STORITVE ZA POENOSTAVITEV VAŠEGA ENERGETSKEGA PREHODA
TEHNOLOGIJA

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

Sistemi za pomoč pri vožnji PEUGEOT 3008 nudijo še več udobja in varnosti ter vas spremljajo pri polsamodejni vožnji: razširjeno prepoznavanje cestnih znakov, prilagodljivi tempomat "ACC" s funkcijo Stop & GoIzključno s samodejnim menjalnikom EAT8. Serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. , pomoč pri ohranitvi položajaIzključno s samodejnim menjalnikom EAT8. Serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. ali zadržanju vozila na voznem pasu z zaznavanjem robov cestišča, sistem za nadzor mrtvega kota.

Vsi ti sistemi za pomoč so dodatno zagotovilo za brezskrbno vožnjo.

 NIGHT-VISION

Med vožnjo ponoči ekskluzivni sistem "Night Vision*" prek infrardeče kamere zazna prisotnost pešcev ali živali na oddaljenosti do 200 metrov pred vozilom PEUGEOT 3008 onstran dometa prednjih žarometov in vas na to opozori z zvočnim signalom.

Sproži se lahko tudi samodejno zaviranje v sili, če pešce ali kolesarje zazna v neposredni bližini vozila.

ADVANCED GRIP CONTROL

Napredni sistem za nadzor oprijema (Advanced Grip Control) je paket, ki zajema optimizirani sistem za preprečevanje spodrsavanja pogonskih kolesŠtirje načini oprijema: normalni, sneg, blato in pesek - Za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke 3008 PureTech in BlueHDi. , posebne pnevmatikePnevmatike za zimo (3PMSF) ali blato in sneg (M+S), odvisno od države.   in pomoč pri spustu po strmini (Hill Assist Descent Control)Sistem za pomoč pri spustu po strmini, ki je sicer izšel iz štirikolesnega pogona, samodejno prilagodi hitrost vozila glede na naklon strmine s postopnim premikanjem vozila, ne da bi moral voznik pritiskati na pedal za pospeševanje ali zavorni pedal. . Omogoča vam, da oprijem prilagodite najtežjim razmeram: sneg, blato ali pesek. 

ŠTIRIKOLESNI POGON

Zmogljiva izvedenka HIBRID4 vam s štirikolesnim pogonom ponuja več užitkov v vožnji in zagotavlja izboljšano pogonsko moč na cestah izven mesta ali na zahtevnejšem terenu ter je opremljena tudi s funkcijo za pomoč pri spustu po strmini (Hill Assist Descent Control).

NAČIN VOŽNJE

Priključno hibridni motorji vam pričarajo celo paleto novih občutkov zlasti zaradi štirih načinov vožnjeNačin Electric se privzeto vklopi ob zagonu vozila. : 

  • Electric: za vožnjo s 100 % električnim pogonomNačin Electric se privzeto vklopi ob zagonu vozila.  do hitrosti 135 km/h.  
  • Hybrid: izmenični preklop med električnim načinom in načinom pogona na notranje zgorevanje.  
  • SPORT: izkoristek moči motorja z notranjim zgorevanjem in električnega motorja (odvisno, ali gre za izvedenko HYBRID ali HYBRID4) za maksimalno dinamično zmogljivost.  
  • 4WDNa voljo izključno za HYBRID4. : za izboljšano vlečno moč (štirikolesni pogon). 

 

ZAVIRANJE Z REKUPERACIJO ENERGIJE

Sistem regenerira energijo, ki je na razpolago ob odmiku noge s pedala med fazami zaviranja in upočasnjevanja.

Pri tem lahko vklopite tudi funkcijo Brake, s katero vozilo še hitreje upočasni brez pritiska na zavorni pedal. Deluje kot zavora motorja in hkrati omogoča polnjenje baterije.

 

LITIJ-IONSKA BATERIJA (240-400 V)

Z baterijo je možno v 100 % električnem načinu z izvedenko PEUGEOT 3008 HIBRID4 prevoziti do 59 km WLTPZa motor HYBRID 4 - Doseg v električnem načinu znaša od 56 do 59 kilometrov, odvisno od opcij, s katerimi je vozilo opremljeno. Doseg baterije se lahko spreminja glede na dejanske pogoje uporabe (vremenske razmere, stil vožnje...). , z izvedenko PEUGEOT 3008 HIBRID pa do 56 km WLTPZa motor HYBRID - Doseg pri električni vožnji znaša do 56 kilometrov, odvisno od opcij, s katerimi je vozilo opremljeno. Doseg baterije se lahko spreminja glede na dejanske pogoje uporabe (vremenske razmere, stil vožnje...). . 

TEHNIČNE INFORMACIJE

PRIKLJUČNO HIBRIDNI MOTORJI

Za še več užitkov je PEUGEOT 3008 na voljo v izvedenkah HYBRID4 300 e-EAT8 AWD (štirikolesni pogon) in HYBRID 225 e-EAT8 FWD (dvokolesni pogon).

Vozilo združuje:

 

  • Bencinski motor PureTech s 147kW/200 KM pri izvedenki HYBRID4 in motor s 132 kW/180 KM pri izvedenki HYBRID.
  • Električni motor z 81 kW v prednjem delu pri izvedenkah HYBRID in HYBRID4 in še en motor s 83 kW v zadnjem delu pri izvedenki HYBRID4
 
MOTORJI Z NOTRANJIM ZGOREVANJEM

Širok izbor motorjev z notranjim zgorevanjem PEUGEOT 3008 je v celoti opremljen s sistemom Stop&Start.

Bencinski motorji nudijo za udobje v vožnji in vrhunske zmogljivosti: 

  • PureTech 130 S&S BVM6 
  • PureTech 130 S&S EAT8 
  • PureTech 180 S&S EAT8

 

Dizelski motorji združujejo visoke zmogljivosti in zmerne emisije: 

  • BlueHDi 130 S&S BVM6 
  • BlueHDi 130 S&S EAT8
 
MERE
ZUNANJE MERE
NOTRANJE MERE
  • Spredaj (1. vrsta) 

Širina v predelu komolcev:  1493 mn
Višina prsnega koša:  915 mn  

  • Zadaj (2. vrsta) 

Širina v predelu komolcev:  1484 mn
Prostor v predelu kolen:  240 mn

PROSTORNINA PRTLJAŽNIKA
Peugeot 3008 ima velik prtljažni prostor, ki ga je možno enostavno povečati po zaslugi zadnje sedežne klopi, ki jo lahko z eno samo kretnjo preklopimo kar iz prtljažnega prostora. 
CENIK IN DODATNA OPREMA
  • Prenesite katalog vozila PEUGEOT 3008.
  • Preglejte cenik, katalog opreme in tehnične podatke.