OBVESTILA ZA STRANKE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19 PREBERI

Novi PEUGEOT 308 - TEHNOLOGIJA

i

PEUGEOT 308

PEUGEOT 308, čista učinkovitost!

SISTEMI ZA POMOČ PRI VOŽNJI

TEHNOLOGIJA, ZASNOVANA ZA VOZNIKA

Skupaj z novim PEUGEOTOM 308 boste pridobili tudi sisteme za pomoč pri vožnji zadnje generacije, kot so:

  • Aktivni sistem za nadzor mrtvega kotai - med vožnjo s hitrostjo od 12 km/h do 140 km/h sistem opozori voznika na prisotnost drugega vozila v mrtvem kotu vozila, čim to drugo vozilo predstavlja potencialno nevarnost. Opozarjanje poteka z opozorilno lučko, ki zasveti v vzvratnem ogledalu na ustrezni strani, ko sistem zazna vozilo (avtomobil, tovornjak, kolo).
  • Samodejno zaviranje v sili (Active safety brake)i - funkcija opozarja voznika o bližajoči nevarnosti trčenja z vozilom, ki vozi pred njim ali s pešcem, ki se nahaja v njegovem območju zaznavanja. Če voznik po opozorilu ne pritisne dovolj hitro na zavorni pedal, sistem za samodejno zaviranje v sili nemudoma posreduje. Zaradi drastičnega znižanja hitrosti vozila se lahko izognemo ali pa občutno omejimo nevarnost trčenja.
  • Samodejni preklop dolgih/zasenčenih lučii - glede na svetlost in vozne razmere samodejno preklaplja med dolgimi in zasenčenimi lučmi. Na ta način poskrbi za optimizacijo časa vožnje z dolgimi lučmi brez zaslepitve potnikov v drugih vozilih.
  • Prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrostii in priporočanje hitrosti.
  • Prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control)i - zagotavlja dve funkciji: samodejno ohranjanje hitrosti vozila pri vrednosti, ki jo je programiral voznik in samodejno prilagajanje razdalje do vozila pred vami.

UČINKOVITI MOTORJI

/image/18/7/peugeot-essence-2017-008.309187.jpg

MOTORJI PURETECH

Peugeot 308 je na voljo z dvema PureTechi trivaljnima bencinskima motorjema: PureTech 110 S&S in 130 S&S. Ta dva motorja je možno vgraditi tudi z novim 8-stopenjskim ročnim menjalnikom. Najnovejša izvedenka je tako še bolj zmogljiva, bolj varčna z vidika porabe goriva in bolj udobna za vožnjo.

/image/18/5/peugeot-5008-2017-005-fr.309185.jpg

NOVI BlueHDi MOTORJI

Peugeot 308 je opremljen z ekskluzivnimi novimi BlueHDi motorji: 100 S&S in 130 S&S (tudi v kombinaciji z 6- in 8-stopenjskim avtomatksim menjalnikom EAT6 & EAT8)i, za katerega je na voljo nov in še bolj kompakten protionesnaževalni sistem. Emisije so obdelane na samem viru in v izpušni liniji, kar med uporabo zagotavlja nižjo porabo goriva in še bolj učinkovito zmanjšanje onesnaževanja.

EKSKLUZIVNI MOTORJI 308 GT

/image/18/6/peugeot-diesel-2017-006-fr.309186.jpg

Za še bolj športne lastnosti je PEUGEOT 308 GT opremljen z ekskluzivnimi motorjii, kot sta PureTech 225 S&S oziroma novi BlueHDi 180 S&S, ki sta na voljo skupaj z novim samodejnim menjalnikom EAT8.

NOV SAMODEJNI MENJALNIK EAT8

i

Novi samodejni menjalnik EAT8i, ki je tako varčen kot ročni menjalnik, zagotavlja hitro in tekoče prestavljanje po zaslugi novega električno impulznega spreminjanja prestav Shift and Park by wirei in obvolanskih prestavnih ročic.