Traveller Business

VARNOST

Za še bolj udobno in varno vožnjo ima PEUGEOT Traveller Business številno opremo za pomoč pri vožnji najnovejše generacije.

ODČITAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRIPOROČILO O MEJNI HITROSTI

Večfunkcijska kamera i prepozna prometne znake omejitve hitrosti in vam omejitev prikaže na instrumentni plošči in/ali na prosojnem zaslonu za prikaz podatkov. Razbrano hitrost vam nato predlaga kot referenčno vrednost tempomata ali omejevalnika hitrosti, če je le-ta vklopljen.

VISIOPARK 1

Kamera za pomoč pri vzvratni vožnjii se samodejno vklopi ob vklopu vzvratne prestave. Omogoča prikaz območja za vašim mini-busom in njegove okolice pod kotom 180° od zgoraj. Na sliki območja za vozilom so prikazane tudi črte za vodenje, ki se obračajo med premikanjem volana. Kadar so za vozilom PEUGEOT Traveller Business prisotne ovire, sistem na zahtevo samodejno približa pogled in ga prikaže skupaj z drugimi pogledi.

ACTIVE SAFETY BRAKE

Active Safety Brakei je nova generacija sistema za samodejno zaviranje v sili, ki posreduje v primeru zaznane bližajoče se nevarnosti trka z vozilom. Kamera in radar zaznavata premične in nepremične ovire. Če voznik ne zavira ali ne zavira dovolj močno, sistem sproži maksimalno zaviranje namesto voznika. S tem pomaga preprečiti trčenje, če je hitrost nižja od 30 km/h ali zmanjšati njegove posledice, tako da zmanjša hitrost ob trku.

SAMODEJNI PREKLOP Z DOLGIH LUČI

Sistemi deluje ponoči in samodejno preklopi z dolgih na zasenčene luči ali obratno, odvisno od tega, ali kamera zazna nasproti vozeča vozila.

VARNOSTNE BLAZINE

/image/21/3/peugeot_traveller_layout5-2.81213.jpg

V primeru trčenja pri PEUGEOTU Travellerju Business za večjo varnost potnikov skrbi šest varnostnih blazin:
 - čelni varnostni blazini za zaščito voznikove in sovoznikove glave in prsnega koša v primeru čelnega trčenja,
- sprednji stranski varnostni blazini za zaščito voznika in sovoznika v primeru bočnega trčenja,
- zavesasti varnostni blazinii za zaščito glave potnikov v drugi in tretji vrsti sedežev.

TEST EURO NCAP

Z združitvijo s številnih sistemov za varnost, novo konstrukcijsko osnovo in ojačano zgradbo je PEUGEOT Traveller Business osvojil 5 zvezdic na testnih trčenjih Euro NCAP.