SKIP TO CONTENT
Peugeot Boxer 4x4 Concept

PEUGEOT BOXER 4X4 CONCEPT

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT, pustolovec, ki je pripravljen na vse pustolovščine

S svojo izrazno stilsko zasnovo in inovativnimi materiali PEUGEOT predstavlja svojo razburljivo vizijo o vozilu za prosti čas. 

Naslednik vozila PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT je prav tako zasnovan za raziskovanje vseh vrst terenov.

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT: pobudnik!

Avanturist, ki sega po zvezdah

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT: s tem zvezdniškim razstavnim vozilom se je pričela PEUGEOTOVA vizija o vozilu za prosti čas prihodnosti. Znamka ga je javnosti prvič predstavila na avtomobilskem salonu v Ženevi 2018.

 

SPREOBRAČANJE ZAPOVEDI


PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT, pustolovec, ki je pripravljen na vse pustolovščine

Zaradi svoje izrazne stilske zasnove in inovativnih materialov je bil PEUGEOT BOXER posebej za salon vozil za prosti čas* 2019 predelan v pustolovca, ki je pripravljen na vse pustolovščine.

Prvi izziv je bil, kako prestopiti meje klasičnih avtodomov in predstaviti vizijo znamke PEUGEOT za ta tip vozil. Našo pozornost smo osredotočili na stilsko zasnovo, primerno za doživljanje burnih pustolovščin, s čimer smo hoteli v segment vozil za prosti čas vnesti več svobode.

Zelena barva karoserije WANDERLUST GREEN omogoča popolno zlitje z naravo. S to nesvetlečo biserno barvo se vozilo namreč povsem pomeša z naravo. Karoserijo popestrijo živahni dodatki v barvi MINT in poševno umeščene nalepke v barvi DARK CHROME, ki obdajajo in krasijo zadnji del.
Nova okrasna maska je prevzela aktualno stilsko zasnovo znamke s svetlečo končno obdelavo CAST IRON, spodnji deli karoserije pa so postali bolj vzdržljivi in s tem tudi bolj izrazni, tako da se spogledujejo s prednjim zaščitnim elementom in z nazobčanimi podaljški blatnikov. Razmerja prednjega dela so se močno spremenila zaradi dodatnega vizirja na vetrobranskem steklu. Površine za dostop do vetrobranskega stekla in motorja so bile oblikovno prenovljene, tako da vozilo še vedno ponuja obilo praktičnosti.
Do spalnega prostora boste lahko tudi sredi noči dostopili tako enostavno kot sredi dneva: tik nad vetrobranskim steklom je neposredno v karoserijo vgrajenih 8 LED modulov, ki so povzeti od Peugeota 508 in vam bodo pomagali najti pravo pot v temi.

VARSTVO OKOLJA

Vozilo je zasnovano na izvedenki PEUGEOT BOXER L3, ki v dolžino meri 6 metrov, tako da pravim pustolovcem ponuja kar 10 m2 bivalnega prostora, kar je idealno za dve ali tri osebe. Notranjost je razdeljena na štiri območja: kuhinjo in jedilnico, spalno površino, kopalnico in voznikovo mesto. Po zaslugi številnih odlagalnih mest boste lahko s seboj vzeli čisto vso opremo za ekstremne športe in vsakodnevne življenjske potrebe!
Ekološka učinkovitost in trajnost sta srž konceptnega vozila PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT. Izbiri materialov so naklonili zelo veliko pozornosti: miza, delovna površina in umivalnik so izdelani iz ARAGONITA, naravnega belega minerala, ki združuje trdoto naravnega kamna z lepoto porcelana, medtem ko so celotna tla izdelana iz materialov, ki so 100 % reciklirani in jih je možno 100 % reciklirati! Uporabljene umetne snovi so narejene iz rezervoarjev vozila (85 %), steklenic za mleko (10 %) in raznih embalaž bele barve (npr. plastenke za milo) (5 %). Vozilo je sestavljeno iz 50 kg reciklirane plastike, kar predstavlja 75 kg prihranka pri CO2 v primerjavi s standardnim plastičnim podom.

Notranjost je poživljajoč zapredek v sproščujočih svetlih barvah, ki so v kontrastu z zunanjimi površinami. Dodatki v lesu vnesejo toplino v notranji ambient, za to konceptno vozilo pa so bili zasnovani tudi posebni sedeži in oblazinjenje. 

Tehnična pletena tkanina športnega videza se prepleta z materialom Alcantara ® v sivi GREVAL, ki je bila povzeta od novega oblazinjenja modelov PEUGEOT e-208 GT, 508 HYBRID GT, 508 SW HYBRID GT in 3008 HYBRID4. Dopolnjujejo jo logotipi BOXER v barvi MINT, ki so bili naneseni s transfernim tiskom, to je tehnika, ki jo uporabljajo največje blagovne znamke oblačil. Dodatki MINT krasijo tudi varnostne pasove, ki tako niso več monotoni in dolgočasni.

RAZISKOVALEC


PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT ustreza zahtevam najnovejših ekoloških predpisov (FAPFilter trdnih delcev z aditivom  in SCRSelektivna katalitična redukcija ) in najnovejših emisijskih standardov Euro 6, ki so trenutno v veljavi, tako da boste lahko naravo raziskovali na odgovoren način.

 

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT je veliko več kot le odraz stila. Dobro se znajde na neutrjenih poteh, v blatu in snegu pa tudi na kamnitih stezah.

Štirikolesni pogon zagotavljata visko sklopka in ohišje prenosa v prednjem delu, ki se sproži prek treh stikal.

Trije načini vožnje:

2WD za dvokolesni pogon na prednji kolesi za vsakodnevno vožnjo,

4WD za štirikolesni pogon, pri katerem se moč prenese na zadnji kolesi v primeru izgube pogonske moči,

v načinu Lock se blokira zadnji diferencial, kar je uporabno za premagovanje ekstremnih ovir in prečkanje mostov.

Za še večjo učinkovitost štirikolesnega pogona so na voljo štiri visoko zmogljive pnevmatike. PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT je opremljen s pnevmatikami za terensko vožnjo in 16-palčnimi aluminijastimi platišči.

Po zaslugi podvozja (30 mm višje spredaj in 50 mm višje zadaj), motorja BlueHDi 165 s 370 Nm navora in 6-stopenjskega ročnega menjalnika pa boste lahko premagovali ovire. 

Nikoli več se ne boste izgubili, saj vam je na voljo novi navigacijski sistem z 9-palčnim zaslonom, v katerega lahko vnesete mere vozila in se tako izognete potem, na katerih lahko naletite na morebitne omejitve velikosti.

Navigacija je združljiva z aplikacijo za prikaz prometnih razmer v realnem času WAZE, nanjo pa sta lahko prek povezave Bluetooth® hkrati priključena dva telefona.

DOLGOTRAJNE AVANTURE

Ko se boste želeli odpraviti na brezmejne pustolovščine, lahko na strešni prtljažnik namestite kanadski kanu iz orehovega lesa, ki ga krasijo oblikovalski elementi vozila PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT. Kanu je bil zasnovan po meri zanj, tako da nameščen na strehi ne ovira odpiranja strešnih oken. Nad blatniškim košem je nameščena po meri narejena bočna letev, ki zagotavlja enostaven dostop do strešnega prtljažnika in hkrati ne ovira dostopa do opreme na bočnih površinah.
In nenazadnje, vse ostale poti boste lahko prevozili z gorskim kolesom PEUGEOT eM02 FS Powertube. To je električno gorsko kolo iz zadnje generacije e-koles PEUGEOT. Kompaktna baterija je vgrajena v okvir, ki se tako ponaša z izčiščenimi linijami in elegantnim stilom. Vsestransko uporabno kolo z dvojnim vzmetenjem je idealen partner na zahtevnih poteh. Pritrdite ga lahko na zadnji del vozila PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT, na poseben nosilec za vlečno kljuko. Na voljo je v barvi MINT, ki krasi tudi barvne vstavke vozila in se kontrastno ujema z vrati v mat črni barvi.