OBVESTILA ZA STRANKE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19 PREBERI

210 LET ZNAMKE PEUGEOT

210 let znamke Peugot  kolaz
210 let znamke Peugot  kolaz

NAŠIH 210 LET

Pridružite se nam na praznovanju naše 210-letnice in se sprehodite skozi našo zgodovino: kliknite na posamezne ikone in se seznanite z 12 ključnimi mejniki znamke PEUGEOT.

210 let zgodovine, 210 let posebnih trenutkov.

Velik izziv jih je bilo izbrati zgolj dvanajst.
Poglobite se v našo zgodovino skozi dvanajst video posnetkov, ki prikazujejo odločilne trenutke znamke.

 

Armand PEUGEOT

Ne bojte se ničesar. Samo verjemite.
Vrnimo se v leto 1882. Vse se je začelo z vizijo enega samega človeka, ki je želel revolucionarno spreobrniti način prevoza. Armandova strast do vsega na kolesih in njegova neizmerna radovednost, zaradi katere je vse počel drugače, sta tisto, kar znamko PEUGEOT žene naprej skozi vsa ta leta.

 

PEUGEOT na relijih

Pesek, blato in prah: spoznajte kraljestvo, v katerem je PEUGEOT kraljeval več desetletij.
Potem ko je zmagal na reliju Safari leta 1978 in v čisto prvi tekmovalni sezoni dosegel naslov prvaka med konstruktorji, se je PEUGEOT podal v svet relija. To je bil začetek dolge serije zmag, s katerimi si je PEUGEOT na teh podlagah privozil naziv prvaka.

 

Le Mans 1993

Veste, kaj je bolje od prvega mesta na zmagovalnih stopničkah? Osvojiti vsa mesta zmagovalnega odra!
Leta 1993 so trije dirkalniki PEUGEOT 905 sodelovali na legendarni dirki 24 ur Le Mansa. Peugeot je želel, da bi bila to dirka, katere ne bo nihče pozabil. In natanko to mu je tudi uspelo. Po neizmerno napornem in mukotrpnem boju s tekmeci so si PEUGEOTOVI dirkalniki priborili prvo, drugo in tretje mesto: takrat se je rodila legenda Le Mansa.

 

6 nazivov "Evropski avto leta"

To lahko uspe samo PEUGEOTU.
Kaj imajo skupnega leto 1969, 1988, 2002, 2014, 2017 in 2020? Vsako od teh let se je z zlatimi črkami zapisalo v zgodovino, saj je takrat PEUGEOT prejel najprestižnejšo nagrado v avtomobilski industriji, naziv "Evropski avto leta". Znamka je naziv osvojila šestkrat, kar je rekordna številka med vsemi avtomobilskimi proizvajalci.

 

Pikes Peak

Pikes Peak je eden najtežjih in najbolj epskih dirkaških vzponov na celem svetu.
Leta 1998 in 1999 je PEUGEOT 406 T16 dvakrat zapored slavil zmago na tej mednarodni dirki. 25 let kasneje je PEUGEOTOV lev ponovno zarjovel, tokrat pa je bil za njegovim volanom Sébastien LOEB. Toda Loeb ni zgolj zmagal ... Uspelo mu je podreti hitrostni rekord in začrtati nove standarde te epske dirke "do oblakov".

 

Type 1, 2, 3

Spoznajte predhodnike vseh avtomobilov.
Leta 1889 je Armand PEUGEOT na svetovni razstavi v Parizu predstavil svoj čisto prvi avtomobil, Type 1 na parni pogon. Temu so sledili motorji z notranjim zgorevanjem in kasneje sta bila predstavljena še Type 2 in Type 3. Zapuščina znamke Peugeot je bila rojena.

 

e-LEGEND

Kadar preteklost sreča prihodnost, se rodijo legende.
Na avtomobilskem salonu leta 2018 je bilo predstavljeno konceptno vozilo, okoli katerega so se zgrinjale množice v želji, da bi videle njegov popolnoma električni motor in futuristični/retro videz vozila. To pa še ni vse ... Več tisoč oseb je na spletu dalo pobudo, da bi ta prototip prešel v proizvodnjo; in vozilo e-Legend bo kmalu postalo resnično.

 

PEUGEOT 205

Spoznajte vozilo, v katerega bi se zagotovo zaljubili.
Bil je veliko več kot praktična limuzina ali prvo nepozabno vozilo. 205 je francoska legenda in stilska ikona. Od izvedenke Roland Garros do tistih za vsakodnevno rabo. Zmagoval je na reli prvenstvih in osvajal srca javnosti od leta 1983; v petnajstih letih pa je bilo prodanih več kot 5 milijonov primerkov.

 

PEUGEOT 404

Ena številka. Eno vozilo. Ena ikona.
Elegantnega in modernega PEUGEOTA 404, ki je skoraj prej veljal za modni izdelek kot pa za družinsko limuzino, so pred 60 leti zasnovali avantgardni oblikovalci studia Pininfarina. Odtlej so ga predelali v najrazličnejše izvedenke, med katerimi so bile tudi super luksuzna različica, kabriolet in karavan.

 

Šarlatani 500 milj Indianapolisa

Ugotovite, zakaj so trije mladi moški dobili ta vzdevek ... In kako so vsem dokazali, da se motijo.
Trije PEUGEOTOVI mladeniči, Georges Boillet, Jules Goux in Paolo Zuccarelli, ki so imeli drugačen pogled na motorje, so se odločili ustvariti svoj dirkalnik. Razvili so revolucionarni dirkalnik PEUGEOT L76, ki je bil opremljen z zelo lahkim in varčnim motorjem. Leta 1913 jim je kot prvim Evropejcem uspelo zmagati na dirki 500 milj Indianapolisa.

 

Naši zaposleni

Brez svojih zaposlenih PEUGEOT ne bi obstajal.
To je povsem samoumevno. S svojim talentom in ustvarjalnostjo jim uspeva nadaljevati izvirno vizijo Armanda PEUGEOTA, ki je želel modernizirati avtomobile. Do danes so prodrli že v 160 držav, kjer ponujajo tehnologije in storitve, s katerimi si PEUGEOT utira pot v prihodnost.

 

401 Eclipse

Spoznajte izum, ki je svetu avtomobilizma odprl pogled v nebo.
Leta 1932 je George PAULIN sanjal o vožnji pod milim nebom brez neprijetne strehe, ki pušča. Po njegovi zamisli je bila proizvedena trda pomična streha. PEUGEOT je bil povsem navdušen nad to zamislijo in je svoja vozila več kot 60 let opremljal s pomično streho oblikovalca PAULINA.