OBVESTILA ZA STRANKE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19 PREBERI

UČINKOVITOST MENJALNIKOV IN MOTORJEV

/image/99/3/header.9871.275993.jpg

PEUGEOT si je kot avtomobilski proizvajalec za eno od svojih absolutnih prioritet zadal okoljevarstvena prizadevanja, ki gredo z roko v roki z užitki v vožnji.

Peugeot hibridna vozila

Plug-in hibridna tehnologija

Priključna hibridna tehnologija združuje dva vira energije: električni motor in motor z izgorevanjem. Priključni hibridni avtomobili s pomočjo električnega načina zmanjšujejo izpuste CO2, ponujajo do štiri načine vožnje, kot tudi hitro in enostavno polnjenje.

Peugeot elektricna vozila

Električna tehnologija

Z električnimi motorji PEUGEOT lahko uživate v vožnji brez emisij in moči do100 kW / 110 KM. S svojimi visokonapetostnimi litij-ionskimi baterijami (400V) imajo naša električna vozila doseg do 340 km (standard WLTP).

/image/98/6/peugeot-3008-2016-154-fr.180862.275986.jpg

PureTech motorji

PEUGEOT predstavlja svojo najnovejšo družino trivaljnih motorjev PureTech: koncentrat učinkovitosti in vrhunske tehnologije. Trivaljni turbo motor 1.2L PureTech je letos že četrtič zapored prejel nagrado za MOTOR LETA v kategoriji motorjev s prostornino od 1 do 1,4 litra. Z motorjem 1.2L PureTech, ki je na voljo s 110 ali 130 konjskimi močmi, so opremljena večnamenska vozila in vozila s srednjim nivojem opreme vseh znamk skupine PSA.

/image/98/8/peugeot-308-2015-044-fr.181266.275988.jpg

BlueHDi motorji

BlueHDi je ime, ki ga dajejo Peugeot Euro 6 dizelskim motorjem, ki združujejo visoko zmogljivost z omejenimi emisijami. Z njimi želi Peugeot ohraniti vodilno vlogo pri zmanjševanju emisij onesnaževal.

/image/98/7/eat6-1408tech001.275987.jpg

Samodejni menjalnik EAT8

Samodejni menjalnik EAT8 i je 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki omogoča optimalno porabo goriva in intenzivnejše občutke med vožnjo. Zasnovan je bil z namenom drastičnega zmanjšanja emisij CO2 hkrati pa nudi visoko raven udobja pri uporabi.

STOP & START

S funkcijo Stop & Start, ki je na voljo na bencinskih in dizelskih motorjih, Peugeot združuje ekološko zmogljivost s prijetno vožnjo!

Funkcija Stop&Start samodejno izključi motor, vsakič ko se vozilo ustavi, na primer pred rdečim semaforjem ali STOP znakom, in je tako idealno prilagojena mestni vožnji. Ko želi voznik nadaljevati pot, se vozilo nemudoma povsem mirno ponovno zažene.

Ta tehnologija ima več prednosti: večji nadzor nad porabo (- 15% v gostem mestnem prometu v primerjavi z običajnim vozilom), zmanjšanje emisij CO2 (ničelne emisije med fazami izklopa motorja) in neslišno delovanje zaustavljenega vozila.

Stop&Start je možno tudi izklopiti, tako da se prilagaja vsem načinom vožnje.

EMP2 konstrukcijska osnova

/image/98/9/-031692-01-v2.205099.275989.jpg

Platforma EMP2 je modularna konstrukcijska osnova usmerjena v dizajn in proizvodnjo novih modelov srednjega in visokega razreda skupine PSA, ki zagotavlja naslednje:

  • Modularna arhitektura, ki zadosti specifičnim zahtevam glavnih svetovnih trgov (limuzine s štirimi in petimi vrati, karavani, enoprostorska vozila, triprostorske limuzine, športno terenska vozila, kabrioleti in kupeji).
  • Raznoliki motorji in menjalniki na eni sami platformi (štirivaljniki, hibridi, štirikolesni pogon itd.).
  • Zmanjšanje mase vozil in znižanje emisij ogljikovega dioksida hkrati pa izboljšanje togosti, varnosti in užitkov v vožnji zahvaljujoč inovativnim lahkim materialom, kot so jeklo, kompozitni materiali in aluminij za spoje ter najsodobnejšim postopkom (kot sta vroče vtiskovanje in lasersko varjenje).
  • Inovativne tehnološke odločitve, ki zagotavljajo optimalne užitke za volanom, enostavno krmiljenje, notranje udobje in varnost (tla iz kompozitnih materialov, pnevmatike z izjemno nizkim kotalnim uporom itd.).
  • Več svobode pri stilskem oblikovanju (široka kolesa, raznolike medosne razdalje, nizek pokrov motornega prostora in nizek položaj za vožnjo itd.) ne glede na karoserijsko različico (športno terensko vozilo, limuzina itd.).

Platforma EMP2 je bila lansirana skupaj s Peugeotom 308 leta 2013, uporablja pa se tudi za novi Peugeotovi športni terenski vozili 3008 in 5008 ter za novega Travellerja in Experta.

  • FIND OUT MORE