OBVESTILA ZA STRANKE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19 PREBERI

NOVI PEUGEOT RIFTER

Razkritje novega PEUGEOT RIFTER

21.2.2018

Razkrito je ime novega osebnega PEUGEOT vozila: PEUGEOT RIFTER. Zasnovan je na novi konstrukcijski osnovi, ki zagotavlja trpežnost in vzdržljivost na vsakodnevnih avanturah. Na voljo je v dveh dolžinah, s 5 ali 7 sedeži, s čimer združuje vsestranskost, prilagodljivost in uporabnost. Ponaša se z učinkovitimi motorji, tehnično opremo zadnje generacije ter voznikovim mestom PEUGEOT i-Cockpit®. PEUGEOT i-Cockpit®, visok voznikov položaj in 10,9 metrov premera obračalnega kroga zagotavljajo občutno večjo okretnost in odlično vodljivost za prave užitke pri vožnji. Povišano podvozje pa omogoča tudi vožnjo po "neutrjenih terenih" glede na vaše želje.

"Avantura je moje življenje, svoboda gibanja pa moja najdragocenejša lastnina! Moj vsakdan je nenehno odkrivanje vsega tistega, kar nam ponujajo narava in mesta: smučanje, gorsko kolesarjenje, pohodništvo, rolkanje, vožnja z vodnimi skuterji, dirkanje z motorji in avtomobili ... In imel sem še to srečo, da sem lahko preizkusil novega PEUGEOTA RIFTERJA. Presenetile so me njegove dinamične spodobnosti, natančna vožnja in okretnost. Zagotavljam vam, da me je sposoben spremljati v vseh okoliščinah." Stéphane Peterhansel, poklicni voznik. 13 zmag na vzdržljivostnih relijih Dakar (z avtomobilom in motorjem)

Kompaktna zasnova zunanjosti izžareva moč in samozavesten značaj

Novi PEUGEOT RIFTER si je nekaj oblikovalskih in uporabnih značilnosti izposodil iz segmenta športnih terenskih vozil: dvignjeno podvozje, velika kolesa, velike zaščite spodnjih delov vrat, spodnjega dela karoserije, blatniških košev in odbijačev pa tudi prednji in zadnji spojler. Enostavna vsakodnevna raba z optimalno zasnovo bočnih drsnih vrat, ki omogočajo enostaven dostop v notranjost skozi veliko odprtino. Prenovljena zgradba vodil nudi več prostora v notranjosti, saj v višini ramen ni več izbokline, poskrbi pa tudi za odličen celosten izgled.

Dovršeno izdelana in izčiščena notranjost z voznikovim mestom PEUGEOT i-Cockpit®, ki zagotavlja stimulativno in intuitivno vožnjo po zaslugi naslednjih elementov:

 •  kompakten volan z dvema športno prisekanima deloma za boljši oprijem in lažje krmiljenje,
 • 8-palčni zaslon na dotik s kapacitivno tehnologijo na dosegu roke in pogleda,
 • instrumentna plošča v višini oči, ki jo krasijo kromane obrobe in elegantni rdeči kazalci. Za boljšo čitljivost je prikaz v barvah

Do najmanjše podrobnosti dodelano voznikovo mesto vključuje zlasti elegantna kromana stikala za upravljanje klimatske naprave. Razporejena so okoli zaslona za prikaz temperature v beli barvi in neposredno na dosegu roke.

"Izziv pri novem vozilu PEUGEOT RIFTER je bil, kako ponuditi privlačno vozilo, a hkrati s tem ugoditi zahtevam po prostornosti, vzdržljivosti, modularnosti in kompaktnosti. Nova konstrukcijska osnova nam je omogočila popolnoma uravnoteženo izbiro. Naši oblikovalci so v polni meri izkoristili ves njen potencial, ter s tem ustvarili prepoznavno stilsko zasnovo nove oblike karoserije." Keith Ryder, vodja oblikovanja PEUGEOT RIFTER

Najboljša raven tehnologije

Novi PEUGEOT RIFTER se ponaša z najnovejšimi tehnološkimi dosežki znamke, da zadovoljuje potrebam vsakodnevnega življenja:

 • Sekundarna električna zavora. Namesto ročne zavore je na voljo veliko odlagalno mesto, ki optimizira prostor v potniški kabini ter uporabnost.
 • Prilagodljivi tempomat ohranja nastavljeno hitrost in prilagaja razdaljo do vozila pred vami. V kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom lahko vozilo tudi popolnoma zaustavi.
 • Razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov prikaže vrednost s prepoznanega prometnega znaka in najvišjo dovoljeno hitrost, da prilagodi hitrost tempomata/omejevalnika hitrosti vozila.
 • Aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu popravlja smer vožnje pri voznikovi nepozornosti.
 • Opozorilnik na voznikovo nepozornost uporablja nadzorno kamero za analiziranje voznikovega obnašanja in premikov volana. Če sistem zazna padec pozornosti, vozniku posreduje zvočno in vizualno opozorilo. 
 • Samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake) se vklopi v primeru zaznane nevarnosti trčenja.
 • Sistem za nadzor stabilnosti vlečne kljuke stabilizira prikolico in zmanjšuje njeno zanašanje ali po potrebi zavira vozilo.
 • Samodejni preklop dolgih in zasenčenih luči.
 • Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji "Visiopark 180°" prikazuje območje za vozilom pod 180-stopinjskim kotom, in sicer v standardnem pogledu, pogledu pod kotom 180° (ptičja perspektiva) ali povečanem pogledu "zoom" ob približevanju oviri. 
 • Sistem za nadzor mrtvega kota z opozorilnikom v zunanjih ogledalih.
 • Prostoročni dostop in zagon.
 • Veliki 8-palčni barvni zaslon na dotik je nameščen je na dosegu roke ter vključuje dva priključka USB, priključek jack, povezavo Bluetooth in indukcijski polnilnik. Sistem dopolnjuje funkcija Mirror Screen, združljiva s protokoli Mirror Link®, Apple Carplay™ in Android Auto™.

Modularen in enostavno prilagodljiv prostor

Z optimizacijo arhitekturne zasnove je bilo možno pridobiti dve izvedenki s 5 in 7-sedeži, ki so na voljo pri obeh dolžinah: standardna (4,40 m) in podaljšana (4,75 m). Slednja ima daljšo skupno dolžino in tudi daljšo medosno razdaljo, s čimer zagotavlja idealno bivalno udobje.

Na vsakega od treh sedežev v drugi vrsti lahko namestimo otroški sedež. Iz prtljažnega prostora jih lahko enostavno preklopimo v tla s pomočjo ročice "Magic Flat" (na voljo v drugem četrtletju 2019).

Pri podaljšani izvedenki se lahko oba individualna sedeža v tretji vrsti drsno pomikata, poleg tega pa ju je možno tudi odstraniti (kot pri standardni izvedenki). S tem se prilagajata najrazličnejšim situacijam ter nudita možnosti izbire med prostornino v prtljažniku ali prostorom za noge potnikov.

Sovoznikov sedež se lahko preklopi v tla, kar omogoča enostaven prevoz daljših predmetov.

Prtljažni prostor vozila PEUGEOT RIFTER nudi pri 5-sedežni standardni izvedenki 775 litrov prostornine pod polico, pri podaljšani izvedenki s preklopljenimi sedeži pa vse do 4.000 litrov pod stropom.

Polico za prtljago se lahko namesti v dva položaja ter temu primerno razporedi prostor v prtljažniku. Pospravimo pa jo lahko za sedeže v 2. vrsti.

Voznik in sovoznik imata na voljo številna, prostorna in enostavno dostopna odlagalna mesta. Razporejena so po potniškem prostoru, na sredinski konzoli, v prostoru nad glavama prednjih potnikov, v oblogah vrat, v 1. in 2. vrsti ter v prtljažniku.

Prednja sovoznikova varnostna blazina "Bag In Roof" je na inovativen način vgrajena v oblogo stropa, tako da se je na armaturni plošči sprostil prostor za hlajeno odlagalno mesto s pokrovom velike prostornine. Tako velika skupna prostornina odlagalnih mest še nikoli ni bila na voljo pri tovrstnih vozilih: do 186 litrov, odvisno od izvedenke.

Novi PEUGEOT RIFTER bo premierno na svetu predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi 2018, njegova prodaja pa bo po vsem svetu stekla septembra. Proizvodnja vozila bo potekala v tovarnah v mestih Vigo (Španija) in Mangualde (Portugalska). Na slovensko tržišče prihaja letos jeseni.