POGOSTA VPRAŠANJA

FAQ

  • GARANCIJA

Mesec dni po izteku garancije sem imel večjo okvaro, kaj lahko storim?
Uradni splošni garancijski rok za Peugeotova vozila je 2 leti, po izteku tega roka se garancija ne da več uveljavljati.

Vozilo sem pripeljal na popravilo izven garancije (prometna nesreča, okvara). Ali sem upravičen do nadomestnega vozila?
Vsak pooblaščeni serviser znamke Peugeot ima floto nadomestnih vozil, ki so na razpolago za podobne primere. O najemu vozila se lahko pogovorite z vašim koncesionarjem.

Moje vozilo je v garanciji. Ali jo lahko uveljavljam v tujini?
Da, splošna garancija velja za vse države, navedene v seznamu pooblaščenih Peugeotovih zastopnikov oziroma serviserjev.

Ali v času garancije velja asistenca v tujini?
Da, asistenca velja tudi v tujini po navodilih iz garancijske knjižice. Za tujino obstaja posebna številka, na katero se pokliče v primeru okvare. Oglasila se vam bo kontaktna oseba iz našega asistenčnega centra v slovenščini ter vam nudila vso potrebno pomoč.

  • DODATNA OPREMA

Rad bi imel (kupil dodatno opremo), pa je ne znam izbrati?
Pogovorite se s svojim serviserjem oz. prodajalcem, ki vam bo z veseljem svetoval in pokazal kataloge in izdelke.

Rad bi montiral pnevmatike večjih dimenzij, kot so dovoljene v homologacijskem kartončku (izjavi o ustreznosti). Ali je to dovoljeno?
Ne, nikakor, v vozilu so lahko vgrajeni samo homologirani deli, kar pomeni kolesa s pnevmatikami točno določenih dimenzij. V primeru, da je vozilo opremljeno nehomologirano opremo, le to izgubi pravico na uveljavljanje garancije.

  • DOKUMENTACIJA

Kateri dokumenti morajo biti prisotni v vozilu (primer kontrole s strani policije)?
Prometno dovoljenje, zavarovalna polica (zelena karta), izjava o ustreznosti, garancijska knjižica, seznam servisov, kartica Peugeot assistance.

Pozabil sem (izgubil) podatke o kodi avtoradia, uporabi tempomata, avtomatskega menjalnika, kaj naj storim?
Oglasite se na najbližjem servisu, kjer vam bodo pomagali.

  • VZDRŽEVANJE VOZILA

Sem zelo zaposlen človek. Nimam časa vedno za obisk servisa, rad bi zamenjal olje in pnevmatike, kaj mi lahko svetujete?
Peugeot ima v svojih večjih servisnih enotah (LJ, CE, MB) hitri servis Peugeot Rapide, kjer vam po vnaprej znanih cenah brez čakanja izvedejo operacije rednega vzdrževanja.

Redni servisni pregledi se opravljajo v predpisanih intervalih (30.000 km, 60.000 km…). Ker letno ne prevozim veliko kilometrov me zanima, kako pogosto mi priporočate obisk servisa?
Prvega obveznega brezplačnega pregleda na 10.000 km ali na koncu šestega meseca uporabe vozila ni več (od 1.1.2007 dalje). Sicer pa je priporočljivo opraviti servisni pregled vsaj enkrat letno, priporočljivo pred daljšimi potovanji, skoraj obvezen je pregled pred zimo.