SKIP TO CONTENT
Peugeot 2008

KOMPAKTNI ELEKTRIČNI SUV

 

 

KOMPAKTNI SUV Z BENCINSKIM ALI DIZELSKIM MOTORJEM

PEUGEOT 2008: kompaktni SUV z bencinskim dizelskim ali električnim motorjem

AKTUALNA PONUDBA

LEVJI BONUS in BON ZA ZIMSKE PNEVMATIKE

Ob nakupu vozila Peugeot 2008 prejmete dodatni Levji bonus v višini 300 EUR* in za piko na i še bon za zimske pnevmatike**!

Navdušujoči SUV

S svojo robustno in izčiščeno obliko karoserije in privzdignjenim podvozjem vam PEUGEOT 2008 zagotavlja razkošne gabaritne mere in mojstrsko moč.  

Njegov učinkovit in športni videz poudarjajo izrazen prednji del, prepoznavna osvetlitev, 18-palčna platišča iz lahke litine z aerodinamičnim vstavkomSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  in horizontalen pokrov motornega prostora, čemur se pridružujejo še brisalni profili stekel v svetleči črni barvi in streha Black DiamondSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  . 

 

IMPOZANTNA DRŽA

Impozanten in prepoznaven prednji del SUV-ja PEUGEOT 2008 krasi nazaj pomaknjeno vetrobransko steklo, ki poudari njegovo usločeno in atletsko postavo.

 

Horizontalen pokrov motornega prostora se nadaljuje v široko kromano okrasno masko, katero obdajajo prepoznavna osvetlitev v obliki treh levjih krempljev in žarometi Full LEDFull Light Emitting Diode: svetlobne diode omogočajo nižjo porabo energije in pripomorejo k bolj zmogljivi osvetlitvi. Na voljo za nivoja opreme GT in GT Pack.  , ki izpostavijo njegov moderen mačji pogled.

 

OSUPNE MIMOIDOČE

Zadnji del PEUGEOT 2008 prek katerega se razteza okrasna letev v svetleči črni barvi, krasi spojler. 

Njegove linije veličastno dopolnjuje dvojna kromana izpušna cevOdvisno od tipa motorja. . 

Zadnje luči LED v obliki treh levjih krempljev, ki so prepoznavni simbol znamke, so vklopljene podnevi in ponoči ter poudarjajo napredno tehnologijo in vidljivost vozila. 

 

ŠIROKOKOTNI RAZGLED

Pomična strehaZa doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  v PEUGEOT 2008 zagotavlja obilo svetlobe v potniškem prostoru.

Od tega imajo korist čisto vsi potniki, tudi tisti na zadnjih sedežih.

OBILO PROSTORA

Zadnji del notranjosti smo maksimalno povečali, da nudi več udobja in prostora za vse vaše potnike, pri čemer pa nismo pozabili na številna odlagalna mesta, ki so premišljeno razporejena po potniški kabini. 

Uživajte v kakovostni zvočni izolaciji.

VELIK IN DOSTOPEN PRTLJAŽNIK

Prtljažni prostor z nizkim pragom in široko odprtino vam v kombinaciji z zadnjo sedežno klopjo, deljivo v razmerju 2/3-1/3, ponuja veliko prostorninoOdvisno od opreme in tipa motorja, prostornina prtljažnika znaša 434 litrov po standardu VDA in do 1467 litrov pri preklopljenih naslonjalih zadnjih sedežev.  za prevoz, ki jo lahko prilagajate svojim potrebam. Ko je dvonivojski pod prtljažnega prostora v zgornjem položaju, lahko nanj hitro in enostavno odložite razne predmete. V spodnjem položaju pa vam omogoča večjo prostornino prtljažnika.  

 

PREPOZNAVNI SIMBOLI ELEKTRIČNE IZVEDENKE

Okrasna maska v barvi karoserije s horizontalnimi linijami in monogram « e », ki je nameščen na prednjih blatnikih in prtljažnih vratih SUV-ja PEUGEOT e-2008,  pričata o tem, da sodi med električna vozila. 

 

Razširjene izkušnje

Popestrite svoj izkušnje za volanom voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit® 3DNa voljo serijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  z intuitivno ergonomsko zasnovo, kompaktnim volanom, 10-palčnim zaslonom na dotik HDNa voljo serijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  in po meri nastavljivo digitalno instrumentno ploščo 3DNa voljo serijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  .

Ponuja pa tudi prostoročni zagon in zaklepanje vrat: ključe lahko obdržite v žepu, saj se vrata zaklenejo ali odklenejo, ko se od vozila oddaljite ali ko se mu približateProstoročni dostop in zagon (ADML). Serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. . 

VOŽNJA NA ELEKTRIČNI POGON

V vozilu PEUGEOT e-2008 se najpomembnejši podatki za električno vožnjo prikazujejo na digitalni instrumentni plošči 3D:

 

VEČJA ODZIVNOST

Digitalna instrumentna plošča 3DNa voljo serijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  prikaže v voznikovem vidnem polju vse koristne informacije za vožnjo, kar pripomore k boljši odzivnost voznika za volanom.

Informacije se prikazujejo v dveh nastavljivih stopnjah odčitavanja. 

Najpomembnejše informacije, kot na primer hitrost vozila in varnostna opozorila, so prikazane v obliki holograma, da hitreje pritegnejo vašo pozornost.

ULTRA POVEZLJIVI SUV

FOCAL® ZA ČIST ZVOK

Notranjost PEUGEOTA 2008 bo preplavila glasba, ki vam je všeč, s pomočjo ekskluzivnega sistema Hi-Fi premium Focal®Francoska znamka Focal® je vodilni proizvajalec sistemov Hi-Fi na svetu. Odvisno od nivoja opreme in motorjev. , ki predvaja izjemno čist zvok.

Deset zvočnikov, med katerimi so center zvočnik, štirje visokotonski zvočnikiZvočniki in nizkotonski zvočnik , štirje nizkotonski zvočniki in globokotonski zvočnik, so razporejeni po celotnem potniškem prostoru, da vam omogočajo bogato, precizno in dinamično glasbeno sceno, ki premaguje mejne sposobnosti vgrajenih sistemov Hi-Fi.

MOČ IZBIRE

Razburljive možnosti

Izberite motor, ki vam ustreza:  

 • Z električnim vozilom lahko po zaslugi ničnih emisij CO2 neovirano vozite po predelih, kjer veljajo omejitve prometnega režima. Uživajte v takojšnjem pospeševanju, ki ga zagotavlja nemudoma razpoložljivi navor in v povsem novih občutkih v neslišni in tekoči vožnji brez vibracij.  
 • Med pogonskim sklopi na notranje zgorevanje pa lahko izbirate med zmogljivimi in učinkovitimi bencinskimi in dizelskimi motorji Euro 6, ki so opremljeni s funkcijo Stop&StartSistem za zaustavitev in samodejni ponovni zagon motorja pripomore k bolj varčni porabi in zmanjšanju onesnaževanja. . 
TEHNOLOGIJA

Športno terensko vozilo zadnje generacije

PEUGEOT 2008 je opremljen z bogato tehnološko opremoSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  in s sistemi za pomoč pri vožnjiSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  zadnje generacije znamke Peugeot, ki poskrbijo za večjo varnost, spremljajo vaše manevre in vam pomagajo bolje razumeti ter vnaprej predvideti okolico. 

POLSAMODEJNA VOŽNJA

Kompaktni PEUGEOT 2008 je pridobil tehnologijo PEUGEOT Drive Assist PlusSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. za upravljanje vožnje na pol samodejni način. S sistemom za zadržanje vozila na voznem pasuSistem vozilo zadrži na voznem pasu v položaju, ki ga je izbral voznik.  in prilagodljivim tempomatom s funkcijo Stop & GoSistem deluje v kombinaciji z radarskim merilnikom, ki je nameščen na sredini prednjega odbijača, in s kamero na vrhu vetrobranskega stekla. samodejno prilagaja hitrost vozila pred seboj vozečemu vozilu, da ohranja stalno varnostno razdaljo.

 

RAZŠIRITE SVOJE PODROČJE DEJAVNOSTI

Uživajte v vsestranskosti PEUGEOT 2008.

S sistemom Advanced Grip ControlSistem za prilagajanje pogonske moči. Na voljo za doplačilo, odvisno od izvedenke in tipa motorja. lahko lego na cesti svojega SUV-ja PEUGEOT 2008 prilagodite razmeram na cesti, tako da izberete enega od treh razpoložljivih načinov: pesek, blato ali sneg.

Na strmih klancih pa lahko prilagodite tudi hitrost svojega SUV-ja po zaslugi funkcije Hill Assist Descent ControlHADC: Sistem za pomoč pri nadzoru hitrosti na strminah. Na voljo za doplačilo, odvisno od izvedenke in tipa motorja. . 

 

ENOSTAVNI SUV e-2008

Oglejte si 3D animacijo in spoznali boste glavne prednosti električnega PEUGEOT e-2008 in kako enostavno je njegovo delovanje:

 • Namestitev pogonskega sklopa  
 • Delovanje 
 • Polnjenje 
 • Načini vožnje 
 • Regenerativno zaviranje

ZAGOTOVITE SI OPTIMALEN DOSEG

Vožnjo lahko prilagodite svojim željam in razmeram na cesti po zaslugi treh načinov vožnje, ki vam jih ponuja PEUGEOT e-2008: 

 • Eco: optimizacija dosega baterije.
 • Normal: optimalno udobje pri vsakodnevni uporabi
 • Sport: prednost imajo zmogljivosti in občutki, maksimalna moč in najvišji navor.

Z ZAVIRANJEM POVEČAJTE DOSEG

Ob vklopu načina Brake (zavora motorja) vozniku ni treba tolikokrat pritiskati na zavorni pedal, hkrati pa omogoča polnjenje baterije med upočasnjevanjem.

Na voljo sta dva načina zaviranja:

 • zmerni način, ki nudi občutke podobne kot pri zaviranju z motorjem na notranje zgorevanje, 
 • zmogljivejši način za nadzorovano upočasnitev prek pedala za plin.

VISOKO ZMOGLJIVA BATERIJA

Kompaktni SUV PEUGEOT e-2008 na električni pogon je opremljen z visoko napetostno litij-ionsko baterijo z visoko kapaciteto 50 kWh, ki je domiselno vgrajena, tako da ne vpliva na prostornost potniške kabine in prostornino prtljažnika. 

Ponuja do 345 kilometrovNavedene vrednosti dosega in porabe električne energije so v skladu s preizkusnim postopkom WLTP, ki ga morajo za pridobitev homologacije od 1. septembra 2018 dalje opraviti vsa nova vozila. Lahko se spreminja glede na dejanske vozne razmere pri uporabi in razne dejavnike, kot so: hitrost, toplotno udobje v notranjosti vozila, stil vožnje in zunanja temperatura. Čas polnjenja je odvisen zlasti od moči polnilnika, ki je vgrajen v vozilo, od polnilnega kabla, pa tudi od tipa in zmogljivosti uporabljene polnilne postaje. Za bolj podrobne informacije se lahko obrnete na vaše prodajno mesto.  dosega po preizkusnem postopku WLTP, in to brez nobenih emisij CO2 med vožnjo.

Garancija na baterijo velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov za 70 % kapacitete polnjenja.TEHNIČNE INFORMACIJE

ELEKTRIČNI MOTOR

Električni motor s 100 kW (136 KM) zagotavlja mehko, dinamično in neslišno vožnjo brez nobenih emisij CO2, kot tudi takojšnje pospeške po zaslugi nemudoma razpoložljivih 260 Nm navora.

BaterijaGarancija na baterijo velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov za 70 % kapacitete polnjenja.  s kapaciteto 50 kWh je domiselno vgrajena, tako da ne vpliva na prostornost potniške kabine in prostornino prtljažnika. 

 
BENCINSKI IN DIZELSKI

Na voljo so štirje bencinskiBencinski motorji PureTech zadnje generacije Euro 6 ponujajo prihranek pri porabi goriva, udobje v vožnji in najvišjo raven zmogljivosti.  motorji:

 • 1,2L PureTech 100 S&S BMV6
 • 1,2L PureTech 130 S&S BMV6
 • 1,2L PureTech 130 S&S EAT8
 • 1,2L PureTech 155 S&S EAT8


Na voljo sta dva dizelskaDizelski motorji Euro 6, ki so opremljeni z ekskluzivno tehnologijo BlueHDi združujejo visoke zmogljivosti in zmerne emisije.  motorja:

 • 1,5L BlueHDi 110 S&S BVM6
 • 1,5L BlueHDi 130 S&S EAT8 
 

MERE

ZUNANJE MERE

 

 • Dolžina: 4 300 mm
 • Širina: 1 987 mm
 • Višina: 1 530/1 550 mm

 

NOTRANJE MERE

Spredaj (1. vrsta)
 •  Širina v predelu komolcev: 1 370 mm
 • Višina prsnega koša 14°: 906 mm

Zadaj (2. vrsta)

 • Širina v predelu komolcev: 1 317 mm
 • Prostor v predelu kolen: 238,5 mm


MERE PRTLJAŽNEGA PROSTORA
Odvisno od opreme in tipa motorja, prostornina prtljažnika znaša 434 litrov po standardu VDA in do 1467 litrov pri preklopljenih naslonjalih zadnjih sedežev.
CENIK IN DODATNA OPREMA

 

 

 • Prenesite katalog vozila PEUGEOT 2008.
 • Preglejte cenik, katalog opreme in tehnične podatke.