SKIP TO CONTENT
Peugeot 208
NAJBOLJ PRODAJAN EVROPSKI AVTO LETA 2022*
Peugeot e-208, 100% električni
NAJBOLJ PRODAJAN EVROPSKI AVTO LETA 2022*
Peugeot 208 z bencinskim in dizelskim motorjem
PEUGEOT 208: mestno vozilo z bencinskim dizelskim ali električnim motorjem in petimi vrati

PEUGEOT 208 se predstavlja s svojo mladostno podobo prek elegantne oblike karoserije, ki nakazuje na športno tekmovalnost. Njegovo notranjost dopolnjuje povsem novi PEUGEOT i-Cockpit® 3D. Spoznajte obljubo Power of choice, ki vam jo daje znamka PEUGEOT in se odločite za malo mestno vozilo, pri katerem lahko svobodno izbirate med električnim, bencinskim ali dizelskim motorjem. 

 

* Vir uradne statistike: Jato Dynamics

AKTUALNA PONUDBA

BON ZA PAKET DOBRODOŠLICE IN BONUS DOBRODOŠLICE

Ob nakupu vozila Peugeot 208 prejmete bon za paket dobrodošlice in bonus dobrodošlice v višini 2.000 EUR.

DIZAJN, KI SE MU NI MOČ UPRETI 

PEUGEOT 208 se ponaša za elegantno obliko karoserije, ki namiguje na športno tekmovalnost. Kupce prepriča z izčiščenimi in usločenimi linijami, ki potrjujejo njegov mladosten videz. Poleg tega pa PEUGEOT e-208 pooseblja revolucionarni pristop k mobilnosti.

 

 

MOČ ZAPELJEVANJA

S svojo nizko obliko karoserije, čutnimi krivuljami in dolgim pokrovom motornega prostora PEUGEOT 208 razkrije svojo mogočno osebnost, ki jo opazimo na prvi pogled. Njegove izrazne karakterne poteze, ki se izražajo prek živih barv, dodatno poudarijo streha Black DiamondZa doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. , blatniški koši in brisalni profili stekel v svetleče črni barviSerijsko, odvisno od izvedenke. ter diamantno obdelana platišča z vstavkiSerijsko, odvisno od izvedenke..

ELEGANTEN IN DRZEN

PEUGEOT 208 je pridobil agresiven prednji del z veliko kromano okrasno maskoSerijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. in vedrim pogledom žarometov full LEDSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. v obliki treh levjih krempljev. Slednjim se pridružujejo še dnevne luči na diode LEDSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke., ki so zaradi večje varnosti stalno vklopljene. 

LUČI V OBLIKI LEVJIH KREMLJEV

Zadnji del ima povsem svojstveno stilsko zasnovo, saj se prek njega razteza okrasna letev v svetleče črni barviSerijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke., ki jo krasijo žarometi full LEDSerijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. v obliki treh krempljev, ki so vklopljeni podnevi in ponoči.

DOVRŠENO IZDELAN IN IZRAZEN ZADNJI DEL

Dinamičen in izklesan zadnji del novega PEUGEOTA 208 je lahko opremljen z dvema različnima spojlerjemaSerijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.. Prvi zagotavlja nadzor nad porabo goriva, drugi pa izboljša njegove vozne zmogljivosti. Kdor pa želi temu mestnemu vozilu dati še bolj športen pridih, se lahko odloči za kromano ustje izpušne ceviSerijsko pri izvedenki GT..

PANORAMSKA STREHA

Tako nad prednjimi kot tudi zadnjimi sedeži PEUGEOTA 208 se razteza panoramska streha CieloZa doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke., skozi katero svetloba kar preplavi notranjost. Vaši potniki lahko uživajo nad panoramskim razgledom okolice, vi pa se medtem naužijete svetlobe. 

OBLAZINJENJE

V PEUGEOTU 208 je udobno sedenje prioriteta. Zato sta prednja sedeža tega mestnega vozila, po zgledu oblazinjenja z okrasnimi šivi, odeta v visokokakovostne materiale, ki v potniški prostor vnesejo unikatnost in eleganco.

PREPOZNAVEN STIL

PEUGEOT e-208 krasijo prepoznavne stilistične podrobnosti, po katerih ga ločimo od drugih in ki mu zagotavljajo edinstveno stilsko zasnovo. Monogram "e" in logotip leva z dikroičnim odsevom poudarjata njegove električne lastnosti. 17-palčna aluminijasta platišča z diamantno obdelavo in vstavkiSerijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  poveličujejo njegove krivulje, medtem ko okrasna maska v barvi karoserije celoto navda s pridihom elegance in homogenostjo.

Tehnologija prihodnosti

PEUGEOT i-Cockpit® 3D

Privoščite si okretno in intuitivno vožnjo s kompaktnim volanom z integriranimi stikaliSerijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke., digitalno instrumentno ploščo 3D z nastavitvami po meriSerijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke., velikim 10-palčnim zaslonom na dotik HDSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. in sedmimi klavirskimi tipkami "Toggles switches"Impulzna stikala po zgledu letalske tehnologije.. Med možnostmi za individualizacijo podobe je na voljo tudi paket za raznoliko kromatsko ambientalno osvetlitev v osmih barvahSerijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke., ki mu daje še bolj moderen videz. 

 

 

3D DIGITALNA INSTRUMENTNA PLOŠČA

Digitalna instrumentna ploščaSerijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  s futurističnim holografskim zaslonom 3D se nahaja točno v višini vaših oči. Posreduje osnovne informacije o vozilu in vaši vožnji. Med nastavitvami lahko izberete tiste informacije, ki jih želite imeti ves čas prikazane za odčitavanje po meri (prometne informacije v realnem času, nevarni odseki by TomTom ServicesStoritve TomTom vam v realnem času prikažejo vse bistvene informacije za vožnjo: prometne informacije v realnem času, bencinski servisi, parkirišča, lokalno iskanje interesnih točk in nevarnih odsekov (odvisno od zakonodaje v državi). Za vse omenjene storitve je možno skleniti 3-letno naročnino, ki jo je moč kasneje podaljšati ali obnoviti na spletni strani (plačljivo). ).

3D DIGITALNA INSTRUMENTNA PLOŠČA v e-208

Do informacij o svoji vožnji z električnim pogonom lahko enostavno dostopite prek digitalne instrumentne plošče 3D ali na zaslonu na dotik, vi pa se lahko medtem osredotočite na užitke v vožnji:

PRAKTIČNA POVEZLJIVOST

Električno mestno vozilo prepriča s svojimi praktičnimi možnostmi za vzpostavitev povezave. V prednjem delu vozila je na voljo priročno odlagalno mesto za indukcijsko polnjenjeBrezžično polnjenje po standardu Qi 1.1, ki je na voljo za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  pametnega telefonaOdvisno od združljivosti pametnega telefona. . Na ostale prenosne naprave pa so v potniškem prostoru še štiri USB vtičnice.

 

 

MOČ IZBIRE
MOČ IZBIRE

Pri PEUGEOTU 208 lahko kupec prosto izbere svoj tip motorja glede na lastne potrebe in navade:

POSEBNE STORITVE ZA NOVO MOBILNOST

Poenostavite svoje poti in upravljanje vašega električnega vozila s številnimi storitvami, ki so bile zasnovane posebej za lažji energetski prehod: 

 

Da se boste lahko brezskrbno podali na pot, vam je na voljo brezplačna aplikacija MyPeugeot, s pomočjo katere lahko zlasti daljinsko upravljate polnjenje ali vnaprejšnje klimatiziranje svojega novega PEUGEOTA e-208.

TEHNOLOGIJA

PEUGEOT DRIVE ASSIST

PEUGEOT Drive AssistZa doplačilo, serijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  vas bo spremljal pri polsamodejni vožnji: 

 • spremljanje smeri vožnje z izbiro položaja na voznem pasu,  
 • prepoznavanje prometnih znakov,  
 • regulacija hitrosti in varnostna razdalja. 

ACTIVE SAFETY BRAKE

SistemZa doplačilo, serijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  sproži samodejno zaviranje, da pomaga preprečiti trčenje ali zmanjšati njegove posledice v primeru zaznane bližajoče se nevarnosti trka z vozilom, ki se nahaja pred njim ali s pešcem, ki se nahaja na voznem pasu. Sistem je vklopljen do hitrosti 85 km/h.

PARK ASSIST

Izvajanje manevrov bo postalo povsem enostavno s tehnologijo Park AssistAktivna pomoč pri vzdolžnem in pravokotnem parkiranju. Za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  , ki zazna primerno parkirno mesto za vaše vozilo. Na vašo zahtevo sistem prevzame nadzor nad krmiljenjem volana, brez da bi morali vi premikati volan. Vi morate zgolj ohraniti nadzor nad pedalom za pospeševanje, zavoro in prestavno ročico. 

SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

Sistem za nadzor mrtvega kotaZa doplačilo.  vas opozarja na prisotnost vozila v območjih mrtvega kota od hitrosti 65 km/h dalje. Opozarjanje poteka z opozorilno lučko, ki se nahaja v kotu zunanjih ogledal. 

ZAGOTOVITE SI OPTIMALEN DOSEG

Vožnjo s PEUGEOTOM e-208 lahko prilagodite svojim željam po zaslugi naslednjih treh načinov vožnje: 

 • Eco: optimalni doseg. 
 • Normal: optimalno udobje pri vsakodnevni uporabi. 
 • Sport: prednost imajo zmogljivosti in občutki, maksimalna moč in najvišji navor (0 do 100 km/h v 8,1 sek.).

DVA NAČINA ZAVIRANJA

Za PEUGEOT e-208 sta na voljo dve stopnji zaviranja motorjaZmerno ali zmogljivejše regeneriranje polnjenja baterije.  po zaslugi načina "brake". Ta funkcija vam omogoča polnjenje baterije med upočasnjevanjem.

 • zmerni način, ki nudi občutke podobne kot pri zaviranju z motorjem na notranje zgorevanje, 
 • zmogljivejši način za nadzorovano upočasnitev prek pedala za plin.
TEHNIČNE INFORMACIJE PEUGEOT 208 & e-208
ELEKTRIČNI MOTOR

Z električnim pogonom boste izkusili nove občutke.

V neslišnem in udobnemVendar pa pazite, da ne bi izgubili nadzora nad vozilom in bodite pozorni na prisotne v neposredni bližini, ki niso vajeni povsem neslišnih vozil.  potniškem prostoru lahko izkoristite moč motorja s 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora, ki je na voljo od hitrosti 0 km/h dalje.

MERE

ZUNANJE MERE
NOTRANJE MERE

Spredaj (1. vrsta) 

 • Širina v predelu komolcev: 1382 mn
 • Višina prsnega koša: 886 mn (877 Cielo) 

 

Zadaj (2. vrsta) 

 • Širina v predelu komolcev: 1350 mn
 • Prostor v predelu kolen: 239 mn
PROSTORNINA PRTLJAŽNIKA

309 dm3 VDA - 210-2 / 366 Litrov (bencinski)

299 dm3 VDA  210-2 / 352 Litrov (dizelski) 

 

 

350 dm3 VDA  214-2 / 416 Litres (bencinski)

340 dm3 VDA 214-2 / 402 Litrov (dizelski) 

CENIK IN DODATNA OPREMA
 • Prenesite katalog vozila PEUGEOT 208.
 • Preglejte cenik, katalog opreme in tehnične podatke.