SKIP TO CONTENT
Peugeot 308 SW

PEUGEOT 308 SW: KARAVAN S PRIKLJUČNIM HIBRIDNIM, ELEKTRIČNIM, BENCINSKIM ALI DIZELSKIM MOTORJEM 

Otresite se stereotipov in za volanom PEUGEOTA 308 SW uživajte v čisto vsakem trenutku. 

 

Povsem svobodno lahko izbirate med bencinskim, dizelskim ali priključnim hibridnim motorjem z do 60 km dosega po ciklu WLTP pri kombinirani vožnjiHomologacija dosega PEUGEOTA 308 SW PLUG-IN HYBRID v električnem načinu po ciklu WLTP glede na izvedenko in nivo opreme: od 59 km do 60 km pri kombinirani vožnji (AER pri kombiniranem ciklu WLTP) in od 68 km do 73 km pri mestni vožnji (EAER pri urbanem ciklu WLTP). Vrednosti po preizkusnem postopku WLTP, ki ga morajo za pridobitev homologacije od 1. septembra 2018 dalje opraviti vsa nova vozila, so bile posodobljene 2. januarja 2022. Vrednosti so navedene za potrebe primerjave. Pomembno: dejanska vrednost dosega je lahko precej drugačna, odvisno od pogojev pri uporabi vozila (stil vožnje, hitrost, skupna masa itd.), uporabe nekatere opreme (klimatska naprava, gretje itd.), tipa pnevmatik, stanja cestišča, klimatskih razmer itd.   in do 74 km pri mestni vožnji Homologacija dosega PEUGEOTA 308 SW PLUG-IN HYBRID v električnem načinu po ciklu WLTP glede na izvedenko in nivo opreme: od 59 km do 60 km pri kombinirani vožnji (AER pri kombiniranem ciklu WLTP) in od 68 km do 73 km pri mestni vožnji (EAER pri urbanem ciklu WLTP). Vrednosti po preizkusnem postopku WLTP, ki ga morajo za pridobitev homologacije od 1. septembra 2018 dalje opraviti vsa nova vozila, so bile posodobljene 2. januarja 2022. Vrednosti so navedene za potrebe primerjave. Pomembno: dejanska vrednost dosega je lahko precej drugačna, odvisno od pogojev pri uporabi vozila (stil vožnje, hitrost, skupna masa itd.), uporabe nekatere opreme (klimatska naprava, gretje itd.), tipa pnevmatik, stanja cestišča, klimatskih razmer itd.  . Ali pa izberite električni motor Na voljo tekom leta 2023.  z več kot 400 km dosega po ciklu WLTP V fazi homologacije. .

Intenziven in samosvoj karavan

Karavan PEUGEOT 308 SW, ki v osrčju nove okrasne maske nosi najnovejši logotip znamke Peugeot, se ponaša z impozantno držo, ki jo poveličujeta podaljšani pokrov motornega prostora in nazaj pomaknjeno vetrobransko steklo. 

Njegova drzna razmerja, izrazna slogovna podoba in čutno elegantna oblikovna zasnova razkrivajo samozavestno in edinstveno osebnost, ki kljubuje stereotipom, vendar hkrati ohranja vso svojo praktičnost in modularnost. 

Na njegovi izčiščeni silhueti, ki namiguje na kompaktne in razkošne gabaritne mere, se izrisujejo atletske linije divje mačke, katerim se elegantno pridružujejo kromani elementi, usločen svetlobni podpis in najnovejši logotip znamke Peugeot. 

 
 

ELEGANTNE LUČI

Kompaktni karavan PEUGEOT 308 SW je pridobil oblikovno prenovljena usločena optična bloka s svetlobnim podpisom znamke Peugeot.

Opremljen je z žarometi full LEDŽarometi full LED s tehnologijo Matrix LED so serijsko na voljo pri izvedenkah GT in GT PACK. Ostale izvedenke so opremljene z LED žarometi.  s tehnologijo PEUGEOT Matrix LEDSamodejna nastavitev smeri žarometov, s katerimi lahko povečinoma vozite z vklopljenimi dolgimi lučmi. , ki poenostavi vožnjo ponoči. 

V podaljšku žarometov se nahajajo dnevne luči (DRLDLR (Daytime Running Lights) ali dnevne luči, ki se samodejno vklopijo ob zagonu vozila. ) v obliki letvic, s katerimi vaš novi PEUGEOT 308 SW pridobi še bolj značilen pogled divje mačke.  

 

PROFIL IN PROSTORNINA

Z atletskega in elegantnega profila kompaktnega karavana PEUGEOT 308 SW opazimo aerodinamične linije in izklesan zadnji del, ki namiguje, da se pod njim skriva zelo prostoren prtljažnikProstornina prtljažnega prostora: 608 litrov v najnižjem položaju, ki se lahko po preklopu zadnje sedežne klopi poveča na 1634 litrov, odvisno od izvedenke. S funkcijo Magic Flat je možno zadnjo sedežno klop z eno samo kretnjo preklopiti kar iz prtljažnega prostora, s čimer pridobimo raven pod. . Po zaslugi funkcije za prostoročno odpiranjeNa voljo serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  se lahko motorizirana prtljažna vrata odprejo in zaprejo z enim samim gibom noge za enostaven dostop. 

Elegantni strešni prtljažni drogovi v svetleči črni barviSerijsko pri izvedenkah GT in GT Pack.  prefinjeno poudarijo izčiščene linije razpotegnjene karoserije. 

STREŠNO OKNO V OBLIKI SPOJLERJA

Da bo vsaka pot zares pravo potovanje, je karavan PEUGEOT 308 SW opremljen s strešnim oknom s spojlerjemZa doplačilo pri izvedenkah GT in GT Pack. , da boste lahko maksimalno izkoristili svetlobo in okolico, skozi katero se vozite.

NOVI LOGOTIP PEUGEOT

Karizmatična karoserija je prežeta s pridihom modernosti po zaslugi novega logotipa v črni in srebrni barvi, ki ga krasi legendarna levja glava na okrasni maski, prednjih blatnikihSerijsko pri izvedenkah GT in GT Pack.   in pri karavanski različici še na zadnjem delu. Izraža željo po kakovosti in brezčasnosti, hkrati pa priča o 210-letni zgodovini in inovativnosti znamke, ki si prizadeva ugoditi strankam, ki stremijo za vse bolj kakovostnim bivanjem v vozilu.

ZADNJI DEL

Na zadnjem delu luči Full LED 3D z osvetlitvijo, ki sega od enega levjega kremplja do drugegaSerijsko pri izvedenkah GT in GT Pack. , poudarjajo tehnološko naprednost in modernost karavana PEUGEOT 308 SW. Povsem integrirane luči izpostavijo mogočen zadnji del, čigar aerodinamičnost je bila optimalno izboljšana po zaslugi znižane linije strehe in potniške kabine v liniji blatniških košev. 

Pester izbor platišč s pnevmatikami razreda A in A+Pnevmatike razreda A in A+ so med vožnjo bolj učinkovite in znižajo porabo goriva. Odvisno od države. , ki so bile izbrane zaradi njihove vozne učinkovitosti in vzorne lege na cesti, dodatno nakazuje na športni temperament karavana PEUGEOT 308 SW. 

Prežet s tehnologijo za intuitivne in zasvajajoče izkušnje v vozilu.

Namestite se v ergonomski, intuitivni in ultra povezljivi PEUGEOT i-Cockpit®. 

To je eden najpomembnejših znamkinih akterjev na področju varnosti in kakovosti bivanja v vozilu, ki je bil v celoti prenovljen, da vozniku in vsem ostalim potnikom ponuja še več ergonomije, dizajnerskih elementov in tehnologije. 

Opremljen je z novim enostavno vodljivim ogrevanim volanom manjših dimenzijFunkcija za gretje: Serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. , digitalno instrumentno ploščo v višini oči in sredinskim zaslonom na dotik, ki je opremljen z inovativnim sistemom za informacije in razvedrilo PEUGEOT i-Connect, tako da čisto vsem potnikom omogoča v vozilu izkusiti edinstvene izkušnje po meri posameznika, odvisno od njegovih interesov in želja.

VNOVIČEN IZUM KOMUNIKACIJSKIH POVEZAV V VOZILU

Novi 10-palčni zaslon na dotik visoke ločljivosti s kapacitivno tehnologijo je kot prava inovacija na področju komunikacijskih povezav v vozilu opremljen z novo tehnologijo za informacije in razvedrilo PEUGEOT i-Connect, ki ponuja zares prave izkušnje po meri posameznika zavoljo: 

Privoščite si povsem sproščeno vožnjo z novo povezljivo navigacijoS sistemom PEUGEOT i-Connect Advanced, ki je serijsko na voljo od izvedenke Allure dalje ali za doplačilo pri izvedenki Active Pack. Povezljiva navigacija zajema funkcijo za glasovno upravljanje.  , ki zajema samodejno posodobitev zemljevidov TomTom® ter prikaz prometnih informacij v realnem času in nevarnih odsekov prek aplikacije TomTom ServicesNa voljo glede na državo. Storitve TomTom® vam v realnem času prikažejo vse bistvene informacije za vožnjo: prometne informacije v realnem času, bencinski servisi, parkirišča, vremenska napoved, lokalno iskanje interesnih točk in nevarni odseki "by TomTom Services" (odvisno od zakonodaje v državi). Za vse omenjene storitve je možno skleniti 3-letno naročnino, ki jo je moč kasneje podaljšati ali obnoviti na spletni strani (plačljivo). .

 

 

INSTRUMENTNA PLOŠČA V VIŠINI OČI

Po zaslugi 10-palčne digitalne instrumentne plošče v višini oči se koristne informacije za vožnjo prikazujejo točno v višini oči brez odvračanja pogleda s ceste. 

Novi enostavno vodljivi volan manjših dimenzij je opremljen s stikaliVolan je opremljen s stikali in upravljalnimi ročicami za enostavnejši dostop do nastavitev instrumentne plošče, sredinskega zaslona in do glavnih funkcij vozila (navigacija, avtoradio, telefon, sistemi za pomoč pri vožnji...).  , s katerimi je možno nastaviti vsebino in način prikaza na instrumentni plošči in na sredinskem zaslonu. 

Pri izvedenki so na digitalni instrumentni plošči 3D v ospredju prikazane najpomembnejše informacije podobno kot pri hologramu za zagotovitev lažjega prebiranja podatkov. 

NOVA SREDINSKA KONZOLA

Nova ergonomsko oblikovana in nadvse izčiščena sredinska konzola zajema novo izbirno stikalo 8-stopenjskega samodejnega menjalnika EAT8Odvisno od tipa motorja. Novi PEUGEOT 308 SW je lahko opremljen tudi s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom BMV6.   in novo bolj učinkovito in kompaktno klimatsko napravo. 

Vsa dinamična stikala vozila so umeščena pri vozniku, na dosegu roke.

Glede na to, da na sredinski konzoli ni opazne prestavne ročicePri motorjih, ki so opremljeni z izbirnim stikalom samodejnega menjalnika EAT8.  je na njej na voljo več odlagalnih mestDva nosilca za kozarec in do 14 litrov odlagalnih mest.   in tudi površina za brezžično polnjenjeIndukcijsko polnjenje za naprave združljive s standardom Qi. Serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.   pametnega telefona. 

 

UDOBNO SEDENJE

PEUGEOT 308 SW je na podlagi premišljene oblikovne prenove postal daljši in nižji, tako da čisto vsem potnikom ponuja najboljše razmerje med praktičnostjo in prostornostjo v notranjosti. 

Medtem ko udobno sedite na ogrevanihNa voljo serijsko ali za doplačilo, odvisno od izvedenke.   in masažnihMasažni sedeži so opremljeni z osmimi pnevmatskimi blazinicami, tako da ponujajo kar pet programov masaže. Serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  prednjih sedežih z oznako AGRSedež je prejel oznako Aktion Gesunder Rücken, ki ga podeljuje Nemško združenje za zdrav hrbet, s katero je bila nagrajena tako njegova ergonomska oblika kot tudi pester nabor nastavitev. Serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke., se lahko naužijete kakovostne končne obdelave in estetske dovršenosti izbranih materialov za dekorativne dodatke in notranje oblogeSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. Usnje in drugi materiali: za več informacij o oblazinjenju v usnju si oglejte tehnične podatke, ki jih najdete v prodajnem mestu PEUGEOT ali na spletnem mestu vaše države. , kot so na primer tkanina s patinasto barvo, tehnološko napredna tkanina, Alcantara®, reliefno usnje in barvno napa usnje.

 

VEČ KOT DOBRO POČUTJE

Zadihajte, občutite, izkusite... 

Zagotovite si kakovostno filtriranje zraka v potniškem prostoru s sistemom Clean CabinSistem za filtriranje dovodnega zraka in potniškega prostora. Serijsko pri izvedenkah GT in GT Pack, odvisno od države.  .

Med osmimi ponudbami za osvetlitevSerijsko od nivoja ALLURE dalje.  izberite tisti ambient, ki najbolje ustreza vašim željam in trenutnemu razpoloženju.

In nenazadnje, naužijte se kakovostnega zvoka sistema Hi-Fi FocalFrancoska znamka Focal® je vodilni proizvajalec sistemov Hi-Fi na svetu. Za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  , ki zajema deset zvočnikov, novi 12-kanalni ojačevalnik in digitalno obdelavo zvoka ARKAMYS za uživanje ob poslušanju čistega in razločnega zvoka.

MOČ IZBIRE

HIBRIDNI, ELEKTRIČNI ALI Z NOTRANJIM ZGOREVANJEM? 

Svobodno se odločite natanko za tisti tip motorja, ki vam ustreza: 

 • S priključnim hibridom se lahko zapeljete, kamorkoli želite, tudi v predele z omejenim prometnim režimom. 
 • Pri električnem vozilu Na voljo tekom leta 2023.  izkoristite 115 kW moči motorja (156 KM) in povprečno porabo 12,7 kWh na 100 kilometrov.
 • Med pogonskimi sklopi na notranje zgorevanje pa lahko izbirate med zmogljivimi in učinkovitimi motorji Euro 6, ki so vsi opremljeni s funkcijo Stop&Start. 
TEHNOLOGIJA
Užitki v vožnji kot še nikoli poprej

Naužijte se stabilne lege na cesti, enostavnega krmiljenja in užitkov v vožnji z kompaktnim karavanom PEUGEOT 308 SW. 

Prepustite se polsamodejni vožnji po zaslugi kombiniranega delovanja prilagodljivega tempomataNa voljo serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  s funkcijo Stop and GoS samodejnim menjalnikom EAT8.  in aktivnega sistema za zadržanje vozila na voznem pasuNa voljo serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. . 

Za še večjo varnost in višjo raven udobja so vam na voljo številni sistemi za pomoč pri vožnji in izvajanju manevrov zadnje generacije znamke Peugeot, ki so opremljeni z novimi funkcijami, kot so na primer:

• Nova kamera za pomoč pri vzvratni vožnji pod kotom 180Na voljo serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.

• Pomoč pri parkiranju pod kotom 360° po zaslugi štirih kamerNa voljo serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. 

• Nadzor mrtvega kota z dolgim dosegomNa voljo serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.

ZAGOTOVITE SI OPTIMALEN DOSEG

Če želite prihraniti doseg baterije vašega PEUGEOTA 308 SW HYBRID in vožnjo še dodatno prilagoditi svojim navadam, izberite enega izmed treh načinov vožnje, ki najbolj ustreza tipu vaše poti in vašim željam: 

 • Electric: za vožnjo s 100 % električnim pogonomNačin Electric se privzeto vklopi ob zagonu vozila.  do hitrosti 135 km/h. 
 • Hybrid: izmenično delovanje električnega motorja in motorja z notranjim zgorevanjem za zagotovitev optimalne rabe obeh vrst energije. 
 • SPORT: izkoristek celotne moči motorja z notranjim zgorevanjem in električnega motorja za maksimalno dinamično zmogljivost.
REGENERATIVNO ZAVIRANJE

Sistem za regenerativno zaviranje PEUGEOTA 308 SW HYBRID generira razpoložljivo energijo med fazama zaviranja in upočasnjevanja ob odmiku noge s pedala za pospeševanjeEnergijo upočasnjevanja, ki se pri izvedenkah z motorjem na notranje zgorevanje običajno porazgubi, lahko izkoristite za polnjenje baterije vašega PEUGEOTA 308 SW HYBRID.  . 

Med tem dejanjem se visokonapetostna baterija delno napolni, in s tem se poveča doseg v električnem načinu pogona vozila.

Pri tem je možno prek stikala, ki se nahaja na voznikovi strani sredinske konzole, vklopiti funkcijo Brake, s katero vozilo še hitreje upočasni brez pritiska na zavorni pedal. Deluje kot zavora motorja in hkrati omogoča polnjenje baterije.

LITIJ-IONSKA BATERIJA (240-400 V)

Z baterijo je možno v 100 % električnem načinu prevoziti do 60 kilometrov po preizkusnem postopku WLTPOcenjene vrednosti so podane zgolj informativno in so še v fazi pridobitve homologacije WLTP. Doseg v električnem načinu znaša do 65 kilometrov, odvisno od opcij, s katerimi je vozilo opremljeno. Doseg baterije se lahko spreminja glede na dejanske pogoje uporabe (vremenske razmere, stil vožnje...). :  

- Njena kapaciteta znaša 12,4 kWh.

- Visokonapetostna baterija je nameščena pod zadnjimi sedeži, in to brez negativnih posledic na bivalno udobje in prostornino prtljažnega prostora nad talno oblogo.

- S funkcijo "e-SAVE" lahko voznik vnaprej predvidi rezervno količino električne energije, ki jo lahko uporablja kadarkoli med vožnjo, zlasti preden zapelje v predel z omejenim prometnim režimom.

Garancija na baterijo velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov pri 70 % napolnjenosti.

 

MOTORJI

PRIKLJUČNI HIBRID

Motorji HYBRID e-EAT8 združujejo: 

 

Homologirana vrednost dosega WLTP v električnem načinu raznih izvedenk:

 

Predvideni časi celotnega polnjenja:

ELEKTRIČNI

Novi karavan e-308 SW Začetek prodaje tekom leta 2023.  je opremljen z najnovejšim električnim motorjem, ki razvije 115 kW moči (156 KM) in 260 Nm navora, ki je na razpolago od 0 km/h dalje.  

 

Novi električni motor zagotavlja izjemno nizke povprečne vrednosti porabe energije: 12,7 kWh za 100 km.

 

Visokonapetostna baterija s 54 kWh (uporabnih 51 kWh) nove generacije ponuja več kot 400 kilometrov dosega po protokolu WLTP V fazi homologacije. .

BENCINSKI IN DIZELSKI

Med motorji z notranjim zgorevanjem* so ne voljo trije bencinski in dva dizelska motorja.

 

Bencinski:

 

Dizelski:

MERE

ZUNANJE MERE PEUGEOTA 308 SW

 

 

NOTRANJE MERE PEUGEOTA 308 SW

 

Spredaj (1. vrsta)
 • Širina v predelu komolcev: 1443 mm
 • Višina prsnega koša 14° : 891 mmZadaj (2. vrsta)

 • Širina v predelu komolcev:  1414 mm
 • Prostor v predelu kolen: 129 mm


MERE PRTLJAŽNEGA PROSTORA PEUGEOTA 308 SW

 

 • 608 litrov, ko je pod prtljažnika v najnižjem položajuPri izvedenkah z motorjem z notranjim zgorevanjem. 
 • Do 1634 litrov,  ko je pod prtljažnika v najnižjem položaju in zadnja sedežna klop preklopljena.
 • Vpliv zaradi vgradnje priključno hibridne baterije = 60 litrov manj