SKIP TO CONTENT
508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

Moč

360 km - 520 Nm

Pospešitev od 0 do 100 km/h
v 5,2 sek.

Kombinirana poraba (WLTP)
2,03 L/100 km

Emisije CO2  pri kombinirani vožnji (WLTP)
42 g/km de CO2

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: Priključna hibridna petvratna limuzina

 

Vstopite v dobo neo zmogljivosti znamke PEUGEOT.

Izrazite svoj estetski in inovativni duh za volanom električne limuzine 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED visokega razreda in se naužijte visoke zmogljvosti pri nizkih emisijah, ki vam jo ponuja najnovejša učinkovita in električna linija izdelkov PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

IZKUŠNJE PREŽETE Z INTENZIVNIMI OBČUTKI

Naužijte se estetike, v kateri se prepletata učinkovitost in izraznost.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED se ponaša s stilskimi zapovedmi, ki so modernizirale jezik zmogljivosti in se od drugim loči po svojem mogočnem in izraznem videzu. 

 

 

VOZNIKOVO MESTO

OBČUTKI IN UŽITKI V VOŽNJI

Z upravljalnimi stikali voznikovega mesta PEUGEOT i-COCKPIT® lahko izboljšate svojo spretnost pri krmiljenju in na potovanjih.

Zagotovo boste cenili okretni volan manjših dimenzij in dejstvo, da vam med vožnjo ne bo treba odmakniti pogleda s cestišča po zaslugi nove instrumentne plošče v višini oči, na kateri se vam vse uporabne informacije prikazujejo tik pred očmi.

UGODJE ČUTOV
Vsaka najmanjša podrobnost v notranjosti, od armaturne plošče, prek naslonov za roke in vse do talnih oblog, vsebuje prepoznavne, elegantne in športne elemente nove linije, pri čemer pa ne smemo pozabiti na pragove prednjih vrat s podpisom PEUGEOT SPORT ENGINEERED. 
POVEZLJIVOST

Svoje najljubše aplikacije lahko prenesete na 10-palčni zaslon na dotik s kapacitivno tehnologijo po zaslugi funkcije Mirror ScreenMirror Screen prenese aplikacije pametnega telefona na zaslon na dotik vozila. Funkcija Mirror Screen lahko, odvisno od primera, deluje prek protokola Android Auto (za telefone s sistemom Android) ali Apple CarPlay™ (za telefone s sistemom iOS), če ima uporabnik sklenjeno naročniško razmerje za mobilno telefonijo in internet. Med vožnjo in pri zaustavljenem vozilu, odvisno od primera, delujeta izključno ti dve certificirani aplikaciji. Med vožnjo so nekatere funkcije aplikacij izklopljene. Za nekatere vsebine, do katerih lahko brezplačno dostopite prek svojega pametnega telefona, morate imeti sklenjeno naročniško razmerje za aplikacijo, enakovredno certificirani aplikaciji Android Auto ali Apple CarPlayTM, ki je na voljo proti plačilu. Več informacij najdete na spletni strani PEUGEOT vaše države. , pametni telefon pa lahko brezžičnoIndukcijsko polnjenje za naprave združljive s standardom Qi.  napolnite na sredinski konzoli.

Privoščite si povsem sproščeno vožnjo s paketom povezljive navigacije z glasovnim prepoznavanjem, v katerega so zajete prometne informacije v realnem času in nevarni odseki prek aplikacije TomTom ServicesStoritve TomTom vam v realnem času prikažejo vse bistvene informacije za vožnjo: prometne informacije v realnem času, bencinski servisi, parkirišča, lokalno iskanje interesnih točk in nevarnih odsekov (odvisno od zakonodaje v državi). Za vse omenjene storitve je možno skleniti 3-letno naročnino, ki jo je moč kasneje podaljšati ali obnoviti na spletni strani (plačljivo). .

NOVI VMESNIKI

Med vožnjo in komuniciranjem lahko ostanete povsem osredotočeni na dogajanje na cesti po zaslugi uporabniških vmesnikov, ki so premišljeno razporejeni na dosegu prstov in v višini oči. 

Po meri nastavljiva 12,3-palčna instrumentna plošča v višini oči in 10-palčni zaslon na dotik HD s kapacitivno tehnologijo, ki se ponašata s posebno grafiko linije PEUGEOT SPORT ENGINEERED, prikazujeta merilnik števila vrtljajev motorja ali pretok energije, s pomočjo katerih je možno bolj učinkovito spremljati stanje motorja. 

AVDIO SISTEM Hi-Fi PREMIUM FOCAL®

Naužijte se izjemno preciznega zvoka sistema Hi-Fi Premium FOCAL®Francoska znamka Focal® je vodilni proizvajalec sistemov Hi-Fi na svetu.  .

Deset zvočnikov, med katerimi so center zvočnik, štirje visokotonski zvočniki, štirje nizkotonski zvočniki in globokotonski zvočnikVisokotonski, nizkotonski in globokotonski zvočnik: Zvočniki posredujejo najbolj visoke, srednje in nizke tone celotnega avdio spektra.  , so razporejeni po celotnem potniškem prostoru, da vam omogočajo bogato, precizno in dinamično glasbeno sceno, ki premaguje mejne sposobnosti vgrajenih sistemov Hi-Fi. 

SEDEŽI "CONFORT FIT"

Medtem ko udobno sedite na nastavljivih, ogrevanih in masažnih sedežih "confort-fit" z optimalnim oprijemom, se prepustite šarmu preprostih linij in plemenitih materialov. 

Za sedeže je na voljo oblazinjenje v edinstveni kombinaciji materiala alcantara, tkanine in napa usnja Mistral, ki ga elegantno krasijo dvojni okrasni šivi Kryptonite in Tramontane. 

VOLAN Z RELIEFNIM ODTISOM

Roki lahko položite na okreten volan manjših dimenzij iz polno zrnastega perforiranega usnja z okrasnimi šivi Kryptonite, dvema športno prisekanima deloma, izbočenim spodnjim delom s svetleče črnim vstavkom in podpisom PEUGEOT SPORT ENGINEERED v obliki sledi treh levjih krempljev.

Naj spregovorijo vaši čuti...

TEHNOLOGIJA

ZASNOVAN V SODELOVANJU Z ODDELKOM PEUGEOT SPORT

Da bi vam zagotovili hitro odzivnost, prožno delovanje in najvišjo raven užitkov v vožnji, je bilo v zasnovo nove petvratne limuzine 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, ki je opremljena tudi s sistemi za pomoč pri vožnji zadnje generacije, vloženo celotno strokovno znanje ekipe PEUGEOT SPORTPeugeot Sport že več kot deset let izpopolnjuje svoje strokovno znanje s področja hibridne električne tehnologije v okviru avtomobilskega športa in na cesti. Neo zmogljivost je bila sprva na voljo za projekte 908 HY, 908 HYbrid4, 308 RHybrid in 208 FE, odslej pa je na voljo za vse v okviru novega vozila 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, ki bo jo bo z letom 2022 podprl še nov program v vzdržljivostnih dirkah WEC.   s področja hibridne tehnologije.

 

STROKOVNO ZNANJE PEUGEOT SPORT

Nova linija PEUGEOT SPORT ENGINEERED, ki ponuja idealen preplet športnosti in tehnologije z nizkimi emisijami, je bila deležna strokovno podkovanega znanja ekipe PEUGEOT SPORT, ki je izumila povsem novo zvrst okolju prijazne zmogljivosti: neo-zmogljivost.

 

Nova priključna hibridna limuzina 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED je opremljena z 20-palčnimi atletskimi platišči EXXAR, visokozmogljivim podvozjem s krmiljenim vzmetenjem, zmogljivim zavornim sistemom in optimiziranimi nastavitvami, ki podeseterijo zmogljivost motorja z notranjim zgorevanjem in električnih motorjev ter zagotavljajo spektakularno učinkovitost.

UPRAVLJAJTE NEO-PERFORMANCE!

Naužijte se izjemnih zmogljivostiPodatki veljajo, če je v vozilu samo voznik.  za volanom nove električne limuzine 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED:

 • Pospešitev od 0 do 100 km/h v 5,2 sekunde. 
 • Pospeški od 80 do 120 km/h v 3 sekundah.  
 • 1000 metrov z mesta v 24,8 sekundah.  
 • Najvišja hitrost omejena na 250 km/h na cestah, kjer je ta omejitev dovoljena.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED skupno ponuja 360 konjskih moči, njen najvišji navor pa doseže 520 Nm.

NIGHT VISION

Vstopite v razširjeno resničnost.

Za optimalno varnost med vožnjo ponoči in ob slabši vidljivosti je na voljo infrardeča kamera sistema NIGHT VISION, ki pred vozilom zazna pešce ali živali.

Sliko nato prikaže v vašem vidnem polju na instrumentni plošči, hkrati pa sproži opozorilni signal.

DRIVE ASSIST PLUS

Vozite v na pol samodejnem načinu.

Tehnologija DRIVE ASSIST PLUS samodejno prilagaja hitrost vašega vozila tistemu, ki vozi pred vami, da vzdržuje stalno razdaljo.

Poleg tega sistem vozilo zadrži na voznem pasu v položaju, ki ga je izbral voznik.

DOSEG IN POLNJENJE

45 KM (WLTP) DOSEGA V ELEKTRIČNEM NAČINU 

Z litij-ionsko baterijo nove priključne hibridne limuzine 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED boste lahko prevozili do 45 kilometrov v načinu Electric. Doseg je bil izračunan po homologacijskem preizkusnem postopku WLTPWorldwide harmonized Light vehicles Test Procedures: globalno usklajeni preizkusni postopek za osebna vozila in lahka gospodarska vozila. Vrednosti WLTP: Povprečni doseg: 45 km - Emisije CO2 pri kombinirani vožnji: 42 g/km - Kombinirana poraba: 2,03 l/100 km. Navedene vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in dosega so v skladu s preizkusnim postopkom WLTP, ki ga morajo za pridobitev homologacije od 1. septembra 2018 dalje opraviti nova vozila. Postopek WLTP je nadomestil novi evropski vozni cikel (NEDC) oziroma dosedanji preizkusni postopek. Glede na to, da so testni pogoji protokola WLTP bolj realni, so izmerjene vrednosti porabe goriva in emisij CO2 v številnih primerih višje od vrednosti, izmerjenih po postopku NEDC. Vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in dosega se lahko spreminjajo glede na dejanske vozne razmere pri uporabi in raznih dejavnikov, kot so: pogostnost polnjenja, stil vožnje, hitrost, posebna oprema, opcijska oprema, tip pnevmatik, zunanja temperatura in toplotno udobje v notranjosti vozila. Za bolj podrobne informacije se lahko obrnete na vaše prodajno mesto. Več informacij najdete na spletni strani PEUGEOT vaše države. .

Preizkusni postopek WLTP nudi uporabnikom bolj natančne vrednosti dosega, ki veliko bolj realno predstavljajo dejansko rabo vozila.

ZAGOTOVITE SI OPTIMALEN DOSEG

Kadar želite vožnjo prilagoditi svojim potrebam, imate na voljo pet različnih načinov (4 hibridni* in 1 električni):

 • Način Electric vam nudi možnost svobodnega gibanja po mestu in zelenih predelih po zaslugi optimizirane baterije, ki lahko razvije hitrost 140 km/h in 45 kilometrov dosega.
 • Način 4WD za štirikolesni pogon, pri katerem se vlečna moč prilagodi terenu za še bolj brezskrbno vožnjo po spolzkih cestiščih.
 • V načinu Sport združena moč motorja z notranjim zgorevanjem in električnih motorjev zagotavlja takojšnjo odzivnost pri pospeševanju in ponovnih zagonih.
 • V načinu Hybrid se pogon na električno energijo in pogon na notranje zgorevanje izmenično preklapljata za optimalni izkoristek razpoložljivih virov energije.
 • V načinu Confort je vožnja enaka kot v hibridnem, vendar pa se vzpostavi bolj prožno vzmetenje za še bolj vsestransko rabo.

Kadar želite vožnjo prilagoditi svojim potrebam, imate na voljo pet različnih načinov (4 hibridniConfort, Hybrid, Sport, 4WD  in 1 električni):

 • Način Electric vam nudi možnost svobodnega gibanja po mestu in zelenih predelih po zaslugi optimizirane baterije, ki lahko razvije hitrost 140 km/h in 45 kilometrov dosega.
 • Način 4WD za štirikolesni pogon, pri katerem se vlečna moč prilagodi terenu za še bolj brezskrbno vožnjo po spolzkih cestiščih.
 • V načinu Sport združena moč motorja z notranjim zgorevanjem in električnih motorjev zagotavlja takojšnjo odzivnost pri pospeševanju in ponovnih zagonih.
 • V načinu Hybrid se pogon na električno energijo in pogon na notranje zgorevanje izmenično preklapljata za optimalni izkoristek razpoložljivih virov energije.
 • V načinu Confort je vožnja enaka kot v hibridnem, vendar pa se vzpostavi bolj prožno vzmetenje za še bolj vsestransko rabo.

Z ZAVIRANJEM POVEČAJTE DOSEG

Regenerativni zavorni sistem z visoko energetsko učinkovitostjo i-BOOSTER regenerira energijo, ki je na razpolago ob odmiku noge s pedala med fazami zaviranja in upočasnjevanja, in s tem delno napolni visokonapetostno baterijo.

Poleg tega, da regenerira električno energijo, sistem i-BOOSTER, ki ga je za hibridna vozila razvil in optimalno izboljšal oddelek PEUGEOT SPORT, zagotavlja tudi zmogljivo zaviranje, ki sloni na štirih zanesljivih in vzdržljivih batih, nameščenih za zavornih kolutih premera 380 mm.

 

 

POLNJENJE NA DOMU IN V SLUŽBI

Svojo petvratno limuzino lahko napolnite na standardni gospodinjski vtičnici (8 A, 220 V) v 6 urah in pol* in na zmogljivejši vtičnici tipa Green’Up® (14 A, 220 V) v 3 urah in pol*S serijskim polnilnikom z največjo močjo 3,7 kW. .

Vozilo se še hitreje napolni oziroma zgolj v 1 uri in pol na polnilnici Wallbox s 7,4kWZ opcijskim polnilnikom z močjo 7,4 kW. .

PEUGEOT je sklenil partnersko sodelovanje s podjetjem ZEborne, ki bo opravilo montažo polnilne postaje na vašem domuZa pogoje se obrnite na prodajno mesto. .

V primeru montaže polnilnice Wallbox na domu lahko zaprosite za nepovratno finančno spodbudo, kot sta davčna olajšava ali subvencija Advenir.

 

Polnjenje na javni polnilni postaji

Po celotni Evropi vam je na voljo široka mreža več kot 220.000 javnih polnilnih postaj, na katerih lahko napolnite svoje priključno hibridno vozilo.
POVEZLJIVE STORITVE

NEODVISNOST, KAKRŠNE ŠE NISTE IZKUSILI

Po zaslugi storitve, ki jo nudi MyPeugeot® ,

se boste pri upravljanju svojega hibridnega vozila počutili tako neodvisno, kot še nikoli doslej.

e-UPRAVLJANJE NA DALJAVO

 

Polnjenje lahko nadzorujete in načrtujete neposredno na svojem pametnem telefonu. Nastavljate lahko tudi temperaturo v potniškem prostoru.

Novi 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: Aplikacija MyPeugeot® 

 

Z brezplačno aplikacijo MyPeugeot®Pod pogojem, da imate vzpostavljeno povezavo z mobilnim omrežjem in razpoložljivo samo v nekaterih državah.   lahko v realnem času koristite osebne storitve, ki so sinhronizirane z vašim uporabniškim računom:

• Nadziranje stanja vašega vozila (podatki o vožnji, določitev položaja).

• Hiter in enostaven dostop do asistence.

• Nadzor nad vzdrževanjem in servisiranjem vašega vozila.

• Enostavno upravljanje polnjenja baterije in temperature v potniškem prostoru novega vozila 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

• Polnjenje lahko nadzorujete in načrtujete neposredno na svojem pametnem telefonu v časovnih intervalih nižje tarife.