SKIP TO CONTENT
Peugeot 508

PEUGEOT 508, petvratna limuzina s priključnim hibridnim, bencinskim ali dizelskim motorjem visokega razreda

Uživajte ob pogledu na radikalno in drzno stilsko zasnovo petvratne limuzine PEUGEOT 508. 

Naužijte se intenzivnih izkušenj v vožnji in najmodernejše tehnologije. 

Spoznajte našo obljubo Power of ChoiceMožnost izbire med bencinskim, dizelskim in priključnim hibridnim motorjem, za katerega so na voljo tudi posebne storitve.  in izberite svojega PEUGEOTA 508, ki je lahko opremljen z učinkovitim bencinskim, dizelskim ali priključnim hibridnim motorjem, ki ponuja do 54 kilometrov dosega v načinu ElectricDoseg v električnem načinu znaša od 49 do 54 kilometrov, odvisno od opcij, s katerimi je vozilo opremljeno. Doseg baterije se lahko spreminja glede na dejanske pogoje uporabe (vremenske razmere, stil vožnje itd.). .

 

 

AKTUALNA PONUDBA

BON ZA ZIMSKI PAKET DOBRODOŠLICE

Ob nakupu vozila Peugeot 508 in Peugeot 508 SW prejmete bon za zimski paket dobrodošlice.

RADIKALNA PETVRATNA LIMUZINA

S svojo nizko in dinamično obliko karoserije, agresivnim prednjim delom ter odločnimi in napetimi slogovnimi potezami petvratna limuzina PEUGEOT 508 visokega razreda napoveduje novo dobo športnosti in elegance. 

Izklesane linije, nova okrasna maska z vzorcem šahovnice Dark Chrome obrobljene s svetlečo črno barvoZa izvedenke GT in GT PACK.  in nova prednja osvetlitev dodatno poudarjajo njeno eleganco, drznost in inovativnost. 

 

ŽAREČA SVETLOBA

Za še več vizualnega udobja in varnosti tako podnevi kot ponoči poskrbi oblikovno prepoznavna osvetlitevZa doplačilo, serijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. , ki jo sestavljajo žarometi Full LED s samodejno nastavitvijo višine svetlobnega snopaFunkcija samodejno nastavi višino luči glede na obremenitev vozila, da ne ovirajo ostalih udeležencev v prometu.  , prednji smerni kazalniki LED in luči za osvetlitev v ovinku.

VEDNO VAS BODO OPAZILI

Osvetlitev na zadnjem delu zajema luči 3D Full LEDSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.   v obliki treh levjih krempljev, ki ob zaklepanju in odklepanju vrat na povsem izviren način zasvetijo. 

Njihova svetilna jakost se samodejno prilagaja zunanjim pogojem, s čimer vam zagotavlja še boljšo vidljivost.

POMIČNA STREHA, ODPRTA V SVET

Vabimo vas, da se intenzivno naužijete lepot pokrajine, skozi katero se vozite. 

Pomična strehaZa doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  nudi vsem potnikom, tudi tistim na zadnjih sedežih, edinstven širokokotni razgled nad okolico.

BREZKOMPROMISNA ODLIČNOST

Elegantna vrata brez okvira se prečudovito ujemajo z izčiščenimi linijami petvratne limuzine PEUGEOT 508 visokega razreda. 

Strokovno znanje s področja dizajna zagotavlja brezkompromisno estetiko in kakovost: Ravnovesje razmerij, končna obdelava in naleganje spojev se ponašajo z brezhibno natančnostjo, tako da vsaka najmanjša podrobnost prispeva svoje k popolnosti.

IZKORISTITE PROSTORNINO

Zelo velik prtljažnik s prostornino 487 litrovProstornino prtljažnika je možno še povečati s preklopom zadnje sedežne klopi v celoti ali delno. je po zaslugi nadvse široke odprtine prtljažnih vrat tudi izjemno praktičen.

PEUGEOT 508 je lahko opremljen tudi s prostoročnimi prtljažnimi vratiSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. , ki vam v povezavi s funkcijo za prostoročni dostop in zagonProstoročni dostop in zagon  omogočajo odpreti ali zapreti prtljažnik z enim samim gibom noge, ki jo primaknete pod zadnji odbijač.

PEUGEOT 508 HIBRID

Posebne ploščice HIBRID z dikroičnim odsevom, ki so nameščene na zadnjem delu in bočnih stranicah petvratne limuzine visokega razreda, potrjujejo, da sodi med priključne hibride.

Ko petvratna limuzina vozi v načinu Electric, na vrhu vetrobranskega stekla zasveti dioda LED sinje modre barve, ki je vidna tudi od zunaj in omogoča lažji dostop do predelov z omejenim prometnim režimom. 

VOZNIKOVO MESTO

EDINSTVENI PEUGEOT i-COCKPIT®

Prevzemite nadzor nad upravljalnimi stikali PEUGEOT i-Cockpit® in preizkusite to okretno in vizionarsko voznikovo mesto s kompaktnim volanom, digitalno ploščo v višini oči, ki jo je možno nastaviti po meri in z 10-palčnim zaslonom na dotik HDSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  s kapacitivno tehnologijo.

Instrumentna plošča in zaslon na dotik PEUGEOTA 508 HYBRID imata čisto poseben sklop, ki je v celoti namenjen električnemu pogonu, saj so na njem prikazani zlasti pretoki električne energije, način vožnjeNačin vožnje: Electric, Hybrid, Confort, Sport. Način Confort je na voljo izključno pri variabilnem vzmetenju (AMVAR). Serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  , nivo električnega dosega, nivo dosega s pogonom na gorivo in merilnik močiMerilnik moči je indikator porabe energije: Charge, Eco, Sport. . 

 

PRIKLJUČNI HIBRIDI

Polnjenje vaše hibridne limuzine lahko nastavite na 10-palčnem zaslonu na dotik HDSerijsko.  .

Dostopite do nastavitevPrek navigacije.  in informacij o vožnji: 

 

 • pretok energije, ki prikazuje delovanje hibridnega sistema, 
 • statistični podatki o porabi električne energije in goriva, 
 • iskanje polnilnih postaj in preostala razdalja, ki jo je možno prevoziti v načinu ElectricPrek navigacije. ,  
 • nastavitve polnjenja baterije,  
 • vklop funkcije e-Save.

 

OSTANITE POVEZANI S SVETOM

Svoje najljubše aplikacije lahko prenesete na 10-palčni zaslon na dotik HDSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.   po zaslugi funkcije Mirror ScreenMirror Screen omogoča podvojitev aplikacij s pametnega telefona na zaslonu na dotik. Funkcija Mirror Screen deluje prek tehnologije Android Auto (za pametne telefone s sistemom Android), Apple CarPlay™ (za pametne telefone s sistemom iOs) ali do maja 2022 prek tehnologije MirrorLink® (za pametne telefone s sistemom Android, ki so združljivi s protokolom MirrorLink®), če ima uporabnik s svojim operaterjem sklenjeno telefonsko naročniško razmerje z internetnim dostopom. Med vožnjo in pri zaustavljenem vozilu, odvisno od primera, delujejo izključno te tri certificirane aplikacije. Med vožnjo so nekatere funkcije aplikacij izklopljene. Za dotične vsebine, do katerih lahko brezplačno dostopite prek svojega pametnega telefona, je potrebno skleniti naročniško razmerje za aplikacijo, enakovredno certificirani aplikaciji Android Auto, Apple CarPlayTM ali MirrorLink®, ki je na voljo proti plačilu.  .

Pametni telefon odložite na sredinsko konzolo, da se napolniZa doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. - Indukcijsko polnjenje za naprave, združljive s standardom Qi. .

Privoščite si povsem sproščeno vožnjo s paketom povezljive navigacije z glasovnim prepoznavanjemSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. , v katerega so zajete prometne informacije v realnem času in nevarni odseki aplikacije TomTom ServicesStoritve TomTom® vam v realnem času prikažejo vse bistvene informacije za vožnjo: prometne informacije v realnem času, bencinski servisi, parkirišča, vremenska napoved, lokalno iskanje interesnih točk in nevarni odseki "by TomTom Services" (odvisno od zakonodaje v državi). Za vse omenjene storitve je možno skleniti 3-letno naročnino, ki jo je moč kasneje podaljšati ali obnoviti na spletni strani (plačljivo).  pa tudi funkcija za določitev lokacije polnilnih postaj za polnjenje vašega PEUGEOTA 508 HIBRID. 

Hi-Fi FOCAL® ZA ČIST ZVOK

Naužijte se visokokakovostnega udobja med poslušanjem. 

PEUGEOT 508 SW je s premijskim sistemom FOCAL®Serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.   z 10 zvočniki in najboljšimi akustičnimi tehnologijami, s katerim še dodatno premika meje vgradnih sistemov Hi-Fi. 

 

 

UDOBJE SEDENJA PO MERI

Udobno se namestite na školjkaste sedeže z oznako AGRAktion Gesunder Rücken (nemško združenje za zdrav hrbet). Serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  , s katero je bila nagrajena tako njegova ergonomska oblika kot tudi pester nabor nastavitevNastavitve dolžine in naklona sedeža oziroma podpore v ledvenem delu. .

Za optimalno udobje pa se lahko odločite tudi za sedeže z električnimi in spominskimi nastavitvami ter s funkcijo ogrevanja in večtočkovno masažoZa doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. .

DOMISELNA ODLAGALNA MESTA

Po celotnem potniškem prostoru so razporejena številna odlagalna mesta. 

Na prednjih sedežih lahko izkoristite prostor v vratnih ploščah ter znotraj sredinske konzole in pod njo. 

Predmete pa bodo imeli na dosegu roke tudi potniki na zadnjih sedežih.

PLEMENITI IN BREZČASNI MATERIALI

Za petvratno limuzino PEUGEOT 508 visokega razreda izberite dekorativne dodatke in oblazinjenje v plemenitih in brezčasnih materialih in si ustvarite življenjski prostor po meri, ki bo posvečen izključno vašemu dobremu počutju.

Notranjost PEUGEOTA 508 GT Pack je serijsko na voljo v umetnem usnjuUsnje in drugi materiali: za več informacij o oblazinjenju v usnju si oglejte tehnične podatke, ki jih najdete v prodajnem mestu PEUGEOT ali na spletnem mestu vaše države.  in materialu Alcantara® ter je opremljena z volanom v polno zrnastem perforiranem usnju*, armaturno ploščo, vratne plošče in sredinsko konzolo pa prekriva les tipa ZebranoOdvisno od države. . 

MOČ IZBIRE

Za volanom PEUGEOTA 508 izkoristite prednosti mehke vožnje in vzorne lege na cesti, za katero poskrbi krmiljeno vzmetenjePri krmiljenem vzmetenju lahko voznik izbere način vožnje s krmiljenjem treh načinov blaženja: normalno, udobno, športno. Serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. .

Sami izberite motor, ki vam ustreza:

ZA LAŽJI ENERGETSKI PREHOD

TEHNOLOGIJA

NIGHT-VISION

 

Za optimalno varnost med vožnjo ponoči in ob slabši vidljivosti je na voljo infrardeča kamera sistema Night VisionVidljivost ponoči. Za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.   za zaznavanje pešcev ali živali, ki bi se lahko nenadoma pojavili pred vašim PEUGEOTOM 508.

Sliko nato prikaže v vašem vidnem polju na digitalni instrumentni plošči, hkrati pa sproži opozorilni signal.

 
 

PREIZKUSITE SE V DOSEGU

S paketom Drive Assist PlusSerijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  lahko svojega PEUGEOTA 508 upravljate v polsamodejnem načinu. 

 

Po zaslugi prilagodljivega tempomata s funkcijo Stop&Go, ki deluje v povezavi s sistemom za zadržanje vozila na voznem pasu, se hitrost vašega vozila prilagaja hitrosti pred vami vozečega vozila in zadrži vašega PEUGEOTA 508 v položaju na voznem pasu, ki ste ga izbrali.

 

FULL PARK ASSIST

 

Za povsem enostavno parkiranje vam tehnologija Full Park AssistAktivna pomoč pri vzdolžnem in pravokotnem parkiranju. Serijsko, za doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.   nudi pomoč pri izvajanju manevrov med uvozom in izvozom iz vzdolžnega in pravokotnega parkirnega mesta, ki se izvede popolnoma samodejno.

 

Voznik sproži funkcijo prek prestavne ročice, sistem pa prevzame nadzor nad zaznavanjem dovolj velikega parkirnega mesta, pospeševanjem in zaviranjem, pri čemer vozniku ni treba krmiliti volana in pritiskati na pedala.

ZAGOTOVITE SI OPTIMALEN DOSEG

Ohranite doseg baterije vašega PEUGEOTA 508 HIBRID z izbiro načina vožnje, ki je primeren za vašo pot ali vaše želje: 

REGENERATIVNO ZAVIRANJE

 

Funkcija Brake PEUGEOTA 508 HYBRID dodatno upočasnjuje vozilo brez pritiska na zavorni pedal.

 

Deluje kot zavora motorja in hkrati omogoča polnjenje baterije.

 

To funkcijo lahko voznik vklopi s prestavno ročico ne glede na izbrani način vožnje.

LITIJ-IONSKA BATERIJA (300 V)

Baterija doseže v 100 % električnem načinu 54 km dosega po ciklu WLTPDoseg v električnem načinu znaša od 48 do 54 kilometrov, odvisno od opcij, s katerimi je vozilo opremljeno. Doseg baterije se lahko spreminja glede na dejanske pogoje uporabe (vremenske razmere, stil vožnje itd.)., njena kapaciteta pa znaša 11,8 kWh.

 

Visokonapetostna baterija je nameščena pod zadnjimi sedeži, in to brez negativnih posledic na bivalno udobje notranjosti oziroma prostornino prtljažnega prostora.

 

S funkcijo e-Save lahko voznik vnaprej predvidi rezervno količino električne energijeV rezervno količino se lahko shrani energija, s katero je možno prevoziti 10 km ali 20 km ali pa celotna kapaciteta baterije.  , ki jo lahko izkoristi, kadarkoli med vožnjo želi.

TEHNIČNE INFORMACIJE

DOSEG IN POLNJENJE

Litij-ionska baterija PEUGEOTA 508 HIBRID vam zagotavlja tolikšen doseg, da lahko v električnem načinu prevozite do 59 kilometrovDoseg v električnem načinu znaša od 49 do 54 kilometrov, odvisno od opcij, s katerimi je vozilo opremljeno. Doseg baterije se lahko spreminja glede na dejanske pogoje uporabe (vremenske razmere, stil vožnje ...).  .

Predvideni časi celotnega polnjenja vašega PEUGEOTA 508 HIBRID:

 
BENCINSKI IN DIZELSKI

PEUGEOT 508 je opremljen z bencinskimi motorji PureTech ali dizelskimi BlueHDi zadnje generacije €6. Ponujajo vam prihranek pri porabi goriva, udobje v vožnji in najvišjo raven zmogljivosti.

V ponudbi sta dva motorja:

 

MERE

ZUNANJE MERE

 
 

 

NOTRANJE MERE

 

Spredaj (1. vrsta)
 • Širina v predelu komolcev: 1 455 mm
 • Višina prsnega koša 14°: 881 mm
Zadaj (2. vrsta)

 • Širina v predelu komolcev: 1 413 mm
 • Prostor v predelu kolen: 250 mm


MERE PRTLJAŽNEGA PROSTORA
 
 
 • 487 litrov
 • Do 1537 litrov pri preklopljeni zadnji sedežni klopi
CENIK IN DODATNA OPREMA

 

 

 • Prenesite katalog vozila PEUGEOT 508.
 • Preglejte cenik, katalog opreme in tehnične podatke.