SKIP TO CONTENT
Piškotki

PIŠKOTKI

PIŠKOTKI

Večina spletnih strani shrani informacije o vaši dejavnosti na spletni strani. Te informacije so shranjene v obliki majhnih podatkovnih enot, poimenovanih piškotki. Piškotki se shranijo na vašem računalniku.
Piškotki nam omogočajo pridobivanje podatkov o številu obiskovalcev spletne strani, o novih in  predhodnih obiskovalcih, o uporabi spletne strani itd., zaradi česar lahko nadgrajujemo in prilagajamo spletno stran potrebam in željam uporabnikov. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Za optimalno delovanje spletne strani priporočamo, da so piškotki omogočeni.  Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte ogled spletne strani.
 
Piškotki na strani
 
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke Google Analytics in Sophus 3, ki avtomatsko zbira podatke o uporabi teh strani, predvsem podatke o obiskanosti spletne strani, številu obiskovalcev ipd. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate sami s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika. Za informacije o nastavitvah za piškotke spodaj izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate in sledite navodilom.
 
Google Chrome
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.
 
Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.
 
Mozilla Firefox
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >
2. Nato izberite ikono »Zasebnost«. >
3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.
 
Safari
1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
3. Kliknite »Shrani«.

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac?

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX
1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX
1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.
3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla and Netscape on OSX
1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera
1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.
3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.

Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov spletni brskalnik še vedno pridobiva nekatere informacije. Te informacije so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

  

  

VRSTE PIŠKOTKOV

   

Funkcionalni

Ponudnik

Piškotki

Namen

Trajanje

Site toolbox

fontsize_
lineheight_
slideshow
zoomcol

Piškotki so namenjeni shranjevanju nastavitev spletnega mesta, kot so: velikost pisave, razmak med vrsticami ipd.

fontsize_: 7 dni
lineheight_: 7dni
slideshow: end of session
zoomcol: end of session

 

Analitični

Ponudnik

Piškotki

Namen

Trajanje

Google Analytics

__utma
__utmb
__utmc
__utmz
__ga
__gid
__gat

Za sledenje spletnim statistikam in dejavnosti obiskovalcev na spletnem mestu (podatki o prvem obisku, ogledu strani, času brskanja, vstopni in izstopni točki). Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini).

__utma: 2 leti
__utmb: 1 uro
__utmc: do konca seje
__utmz: 26 tednov
__ga: 2 leti
__gid: do konca seje
__gat: do konca seje

 

Drugi piškotki

Ponudnik

Piškotki

Namen

Trajanje

Google Ads in Google zemljevidi

APISID
HSID
NID
PREF
SAPISID
SID
SSID
SNID
khcookie
bc
GAPS 
rememberme
MPRF

Google Ads je Googlov oglaševalska platforma, v katere oglaševalci zakupujejo določene ključne besede, kjer se bodo prikazali njihovi oglasi v Googlovih rezultatih iskanja. Piškotki za sledenje spletnim oglasom vam bodo prikazovali spletno oglaševanje prilagojeno temu, kar ste si ogledali in kliknili; vključujoč vsebine, ki ste jih obiskali na naši spletni strani. Google odloži več različnih piškotkov na spletnem mestu, ki vključuje Google zemljevide. Ker odlaganje piškotkov ni pod našim nadzorom, vas obveščamo, da so v piškotkih shranjene različne informacije, s pomočjo katerih Google izboljšuje svojo storitev Google zemljevidi. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini). Google upravlja tudi digitalno oglaševalsko platformo DoubleClick: temelj oglaševalske tehnologije za ustvarjanje, transakcije in upravljanje digitalnega oglaševanja za svetovne kupce, ustvarjalce in prodajalce. Platforma DoubleClick vključuje DoubleClick Advertising Exchange in Double Click Bid Manager.

APISID: 10 let
HSID: 10 let
NID: 26 tednov
PREF: 2 leti
SAPISID: 10 let
SID: 10 let
SSID: 10 let
SNID: 6 mesecev
khcookie: do konca seje
bc: do konca seje

GAPS: 3 mesece

rememberme: 3 mesece

MPRF: 24 let

Facebook

datr
locale
reg_fb_gate
reg_fb_ref
highContrastMode
wd
act
_e_0ceM_0
csm
c_user
fr
lu
s
xs
sb
_fbp
fr

Spletno mesto je povezano z družbenim omrežjem Facebook. Ob interakciji in nalaganju spletnega mesta se odložijo piškotki, ki omogočijo povezljivost in sledenje preko različnih spletnih mest. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini).

datr: 2 leti
locale: 1 teden
reg_fb_gate: do konca seje
reg_fb_ref: do konca seje
highContrastMode: do konca seje
wd: do konca seje
act: 1 teden
_e_0ceM_0: 1 mesec 
csm: 1 mesec
c_user: 1 mesec
fr_:1 mesec
lu: 2 leti
s: 1 mesec 
xs: 1 mesec

Google Preferences

PREF

Večina Google uporabnikov ima shranjen piškotek PREF, katerega namen je shranjevanje nastavitev Google storitev. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini).

 PREF: 2 leti

Addthis

uit
dt
uid
__atuvc
ssh
ssc
sshs

Addthis odloži več različnih piškotkov na spletnem mestu. Ker odlaganje piškotkov ni pod našim nadzorom, vas obveščamo, da so v piškotkih shranjene različne informacije potrebne za pravilno delovanje in za pridobivanje statistik. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini).

uit: 1 dan
dt: 1 mesec
uid: 2 leti
__atuvc: 2 leti
ssh: 2 leti
ssc: 2 leti
sshs: 2 leti

Active Campaign

prism.app-us1.com

ActiveCampaign je platforma za avtomatizacijo uporabniške izkušnje. Ustvarja optimizirano uporabniško izkušnjo z avtomatizacijo številnih postopkov trženja, prodaje in podpore v zakulisju.

prism.app-us1.com: 1  mesec

iProm d.o.o.

UID

iPROMov piškotek deluje na način, da sistem namesti piškotek, na podlagi katerega se po zapustitvi spletne strani na drugih spletnih medijih prikazuje prilagojene oglase. Sistem namesti piškotek uporabniškemu profilu (brskalniku) ob predhodno izrecno pridobljeni privolitvi na spletni strani. Uporabnikov profil je anonimiziran in ne vsebuje osebnih podatkov. 

12 mesecev

iProm d.o.o.

_ifpcid

Sistem namesti identifikator brskalnika v prvoosebni piškotek, njegovo vrednost dodatno shrani v local storage. Identifikator se uporabi za povezavo obiskovalca spletnega mesta z oglaševalčevo DMP platformo. Oglaševalec lahko s pomočjo omenjene povezave uporabniku prikazuje prilagojene oglase na spletnih medijih. Sistem namesti identifikator samo ob predhodno izrecno pridobljeni privolitvi na spletni strani oglaševalca. Uporabnikov identifikator je anonimiziran in ne vsebuje osebnih podatkov.

12 mesecev

iProm d.o.o.

 _ilsid

Sistem namesti identifikator brskalnika v local storage. Identifikator se uporabi za povezavo obiskovalca spletnega mesta z oglaševalčevo DMP platformo. Oglaševalec lahko s pomočjo omenjene povezave uporabniku prikazuje prilagojene oglase na spletnih medijih. Sistem namesti identifikator samo ob predhodno izrecno pridobljeni privolitvi na spletni strani oglaševalca. Uporabnikov identifikator je anonimiziran in ne vsebuje osebnih podatkov.

12 mesecev

iProm d.o.o.

_issid

Sistem namesti identifikator brskalnika v prvoosebni piškotek za čas trajanja seje, njegovo vrednost dodatno shrani v t. i. »session storage«. Identifikator se uporabi za povezavo seje obiskovalca spletnega mesta z oglaševalčevo DMP platformo. Oglaševalec lahko s pomočjo omenjene povezave uporabniku prikazuje prilagojene oglase in meri dosežene cilje v času seje. Sistem namesti identifikator samo ob predhodno izrecno pridobljeni privolitvi na spletni strani oglaševalca. Uporabnikov identifikator je anonimiziran in ne vsebuje osebnih podatkov.

12 mesecev

RTB House ITALY S.R.L.

u

ts

Določitev edinstvene identifikacije (ID) za določenega uporabnika z namenom osebnega prilagajanja oglasov, ki se prikazujejo takemu uporabniku.

Opredelitev datuma nastanka piškotkov zaradi določitve datuma izteka njihove veljavnosti.

Življenjska doba piškotka je 365 dni od zadnje dejavnosti piškotka, vendar se osebni podatki, ki so pridobljeni na strankinem spletnem mestu in vezani na ta piškotek, hranijo za čas trajanja pogodbe o storitvah in naslednjih 120 dni po tem, ko družba RTB House preneha z opravljanjem storitev za stranko. Za zagotovitev celovitosti in razpoložljivosti podatkov lahko družba RTB House hrani varnostne kopije osebnih podatkov strank še 375 dni po koncu opravljanja storitev.

VARNOST

Vgrajeni varnostni mehanizmi spletnega mesta zmanjšujejo možnost zlorabe. P Automobil Import, d.o.o., član skupine Emil Frey, se bo s skrbnostjo dobrega strokovnjaka in gospodarstvenika trudil preprečiti vsakršne zlorabe, ne odgovarja pa za škodo, ki bi uporabniku nastala iz naslova zlorab, razen, če bi jo P Automobil Import, d.o.o., član skupine Emil Frey, povzročil namenoma ali iz hude malomarnosti.


2.1. Varovanje zasebnosti

Varstvo vaših osebnih podatkov je naša prednostna naloga. Vabimo vas, da pozorno preberete našo IZJAVO O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV.


2.2 Omejitev odgovornosti
Uporabnik je odgovoren za vse aktivnosti, opravljene z uporabo njegovega uporabniškega računa. Ob vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je do tovrstnega dostopa prišlo, mora o tem nemudoma obvestiti P Automobil Import, d.o.o., član skupine Emil Frey.

P Automobil Import, d.o.o., član skupine Emil Frey, ni odgovoren za kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi nepooblaščene uporabe njegovega računa in gesla. Uporabnik se zaveže, da bo spletno mesto www.peugeot.si uporabljal v skladu s temi pogoji uporabe, zagotavljal tajnost gesla ter upošteval pravila in obvestila objavljena na spletnem mestu.


2.3 Nezakonita ali prepovedana uporaba
Uporabnik ne sme poizkušati pridobiti si nepooblaščen dostop do katere koli storitve spletnega mesta www.peugeot.si, računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o katerem koli drugem uporabniku.


2.4. Pravica do uporabe povratnih informacij in predlogov
P Automobil Import, d.o.o., član skupine Emil Frey, spodbuja posredovanje povratnih informacij in predlogov o storitvah in vsebinah spletnega mesta www.peugeot.si, saj to omogoča redne izboljšave storitev, namenjene uporabnikom. P Automobil Import, d.o.o., član skupine Emil Frey, se bo odločil ali bo posredovane informacije in predloge upošteval ali ne.


2.5 Upravljanje in dostop do osebnih podatkov
V svoj uporabniški račun lahko uporabnik vedno dodaja podatke, jih posodablja ali spreminja.

 

3. Uporaba piškotkov

Piškotek je niz znakov, ki ga spletni brskalnik uporabnikov lahko trajno shrani na njihovem računalniku. Vanj se shranjujejo vsi podatki in izbire o obiskih posameznih spletnih mest. Spletno mesto www.peugeot.si uporabi piškotke vsakič, ko ga obiščejo tako, da shranijo njihov edinstveni identifikator, čas vpisa in druge nujne podatke, ki niso osebne narave, v zaščiten piškotek, ki se začasno shrani na njihovem računalniku. Ko na njihovem računalniku uporabniki zaprejo vse spletne brskalnike, uničijo tudi vse piškotke, ki jih je spletno mesto www.peugeot.si začasno shranilo na njihovem računalniku. Piškotek omogoča premikanje po spletnem mestu www.peugeot.si, ne da bi se uporabnikom bilo treba ponovno vpisovati za dostop do vsake strani. Z uporabo nastavitev v spletnem brskalniku lahko uporabniki dovolijo ali preprečijo prejemanje piškotkov. Če uporabniki ne želijo prejemati piškotkov, ne bodo mogli uporabljati vseh storitev, ki jih spletno mesto www.peugeot.si nudi.