SKIP TO CONTENT
Električna mobilnost

ELEKTRIČNA MOBILNOST

Svoboda izbire

Iz široke palete elektrificiranih vozil, med katerimi se nahajajo 100-odstotno električna ali priključna hibridna vozila, lahko izberete tistega PEUGEOTA, ki najbolje ustreza vašim potrebam in zatem še najbolj primeren tip motorja: bencinski, dizelski ali elektrificirani.

Brez nobenega kompromisa.

 

Zakaj brez nobenega kompromisa? 

 

Ker se vam ni treba odpovedati čisto nobeni lastnosti, ki jo gre pričakovati od vozila znamke PEUGEOT, kot sta na primer bivalno udobje ali velika prostornina prtljažnika ... saj sta pri vseh vozilih povsem identična.

 

Za vsak svoj model vam znamka PEUGEOT ponuja možnost izbire med vrstami pogona: 

 

  • mestno vozilo in SUV na 100-odstotno električni pogon, 
  • ali SUV in velika limuzina na priključni hibridni pogon.

 

Temu pri znamki PEUGEOT pravimo MOČ IZBIRE. 

Prednosti vožnje s 100-odstotno električnim pogonom

Pet ničel za udobje v vožnji
Nič hrupa
Nič prestavljanja
Nič vibracij
Nič izpustov CO2 med vožnjo
Nič neprijetnih vonjav po gorivu

UŽITEK V VOŽNJI

Elektrificirana vozila zagotavljajo več užitkov v vožnji in ponujajo nove občutke zlasti po zaslugi tekoče vožnje brez cukanja, enakomernega pospeševanja zavoljo nemudoma razpoložljivega navora in delovanja brez nobenih vibracij.

V mestnem okolju elektrificirana vozila povzročajo manj hrupa, saj je delovanje električnega motorja skoraj neslišno. To je zagotovilo za nekakšno zen udobje, ki je na voljo vozniku in njegovim sopotnikom.

 

Z linijo PEUGEOT SPORT ENGINEERED vstopite v svet neo zmogljivosti znamke PEUGEOT. 

 

Preizkusite učinkovitost okolju prijazne in nizkoemisijske visoke zmogljivosti in sprostite svoje čute za volanom elektrificirane limuzine 508 in karavana 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED s 360 konjskimi močmi.

 

Odkar je novi PEUGEOT 3008 pridobil hibridni pogon je v ponudbi tudi izvedenka HIBRID4 s 300 konjskimi močmi in 4-kolesnim pogonom, ki vozilu zagotavljata večjo pogonsko moč in boljši nadzor, hkrati pa tudi optimalno porabo goriva po zaslugi dveh električnih motorjev in njunih zmogljivosti za regenerativno zaviranje.

 

 

Pri električni in priključni hibridni izvedenki PEUGEOT i-Cockpit® vsebuje čisto poseben sklop, ki vam omogoča pregledovati posebne informacije za vožnjo na instrumentni plošči v vašem vidnem polju (način vožnje, nivo merilnika električnega pogona in razpoložljiva razdalja v električnem načinu), na zaslonu na dotik pa se prikazuje statistika o porabi energije (elektrika in gorivo).

ENOSTAVNOST

Ker želimo našim strankam nuditi podporo pri prehodu na elektrifikacijo vozil in jim hkrati poenostaviti vsakdanje življenje z avtomobilom, smo zasnovali celoten ekosistem storitev, ki temelji na treh glavnih načelih: polnjenje, mobilnost in brezskrbnost.
EASY CHARGE
Zakaj ne bi do potankosti izkoristili dosega vašega elektrificiranega vozila po zaslugi številnih možnosti za polnjenje, ki so vam na razpolago. 
EASY MOVE
Da se boste lahko s svojim elektrificiranim vozilom brezskrbno podali na pot, imate na voljo MyPeugeot: zakaj ne bi povsem enostavno nadzorovali dosega in sestavili učinkovit načrt za daljše poti glede na preostali doseg in polnilne priključke na cesti. 
EASY CARE
 

Naše okoljevarstvene obljube

Varstvo okolja

Analiza življenjskega ciklaLCA: Life Cycle Analysis

 

Po izsledkih študije nevladne organizacije Transport & Environment (T&E) so emisije CO2 pri električnem vozilu tekom njegovega celotnega življenjskega cikla 50 % nižje kot pri povprečnem evropskem vozilu z motorjem z notranjim zgorevanjem.

 

Vozila na 100 % električni pogon pa med vožnjo ne odvajajo nobenih emisij CO2 in škodljivih plinov.

 

Ogljični odtis električnega vozila je odvisen od tega, na kakšen način proizvaja električno energijo, in pa tudi od emisij CO2 , ki so povezane s proizvodnjo baterije.

 

Proizvodnja električnih vozil in njihovih baterij

Sestavni deli baterije električnega vozila:

  • Litij-ionska baterija ne vsebuje redkih kovin. 
  • Njeni glavni sestavni deli so jeklo, aluminij in plastika.

 

PEUGEOT zahteva od svojih dobaviteljev surovin, da:

  • so surovine dobavljene na odgovoren način, 
  • predložijo podroben opis sestave uporabljenih materialov in za nekatere produkte tudi njihove vire.

 

Recikliranje baterij

Od leta 2012 dalje Peugeot reciklira izrabljene baterije svojih električnih in priključnih hibridnih vozil. Sodelujemo z raznimi specializiranimi partnerji, s katerimi si prizadevamo optimalno podaljšati življenjsko dobo baterijlitij-ionske (Li-ion) in nikelj metal hidridne (NiMh) baterije.

 

Naše partnersko podjetje iz Francije je na primer prejelo zlato medaljo, ki jo podeljuje organizacija ECOVADIS, za svoje uspehe na področju družbene odgovornostiDružbena odgovornost je z drugimi besedami «prispevek podjetij k izzivom trajnostnega razvoja» za ravnanje z baterijami ob izteku življenjske dobe.

 

Skupina Stellantis se po vsem svetu aktivno vključuje v to strokovno področje in sklepa partnerstva, v okviru katerih bi bilo možno optimalno podaljšati življenjsko dobo baterij tekom celotnega njihovega življenjskega cikla v okviru popravil, ponovne izdelave, iskanja rešitev za drugo življenjsko dobo do recikliranja ob izteku življenjske dobe.