SKIP TO CONTENT
PORABA GORIVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poraba goriva vozil Peugeot

Poraba goriva in emisije(1)

Da bi svojim strankam zagotovila najbolj ustrezne informacije, jim Peugeot kot znamka skupine PSA omogoča dostop do neodvisnih in certificiranih meritev vrednosti porabe goriva v dejanskih voznih razmerah. Združila se je z nevladno organizacijo Transport & Environment(2) in z zvezo France Nature Environnement(3). Omenjeni partnerji so skupaj definirali protokol za meritev porabe goriva in emisij v realnih razmerah, ki ga je potrdila certifikacijska hiša Bureau Veritas(4).

 

Po tem protokolu izmerijo porabo goriva in emisije vozil v dejanskem cestnem prometu na poti dolgi 92,3 km, ki zajema mestne, izvenmestne in avtocestne odseke. Testirana vozila morajo opraviti relacijsko vožnjo v običajnih prometnih razmerah skupaj s potniki in prtljago. Medtem mora biti vklopljena klimatska naprava ali gretje. Ceste vključujejo tudi neraven teren, ki predstavlja dejanske vozne razmere(5).

 

Peugeot se kot znamka skupine PSA zavzema za transparenten odnos do svojih strank.

(1)Emisije dušikovih oksidov (NOx) in emisije trdnih delcev po številu (PN) 

(2)Transport & Environnement Evropsko združenje za okolje, specializirano za trajnostni razvoj evropske prometne politike. 

(3)France Nature Environnement: Francoska zveza združenj za varstvo narave in okolja. 

(4)Bureau Veritas: Mednarodna organizacija za preiskovanje, podelitev certifikatov in laboratorijsko testiranje. 

(5)Navedeni podatki, ki jih je treba obravnavati ločeno od homologiranih vrednosti porabe goriva Evropske unije (izključno uradne vrednosti), so odvisni od danega scenarija in pogojev ter protokola, ki ni usklajen znotraj EU. Zato jih ni možno upoštevati kot splošne vrednosti in so podane zgolj informativno. Informacije o meritvenem protokolu so na voljo na spletnem mestu skupine PSA, www.groupe-psa.com. Pri primerjavi vrednosti porabe goriva ali emisij CO2 novega osebnega vozila, ki temelji na usklajenem testnem postopku Evropske unije, je treba upoštevati uradne vrednosti porabe goriva ali emisij CO2. Za dodatne informacije preglejte spletno mesto http://www.carlabelling.ademe.fr/.

 

 

PREGLED VARČNE PORABE GORIVA IN EMISIJ CO2
Priročnik o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil