SKIP TO CONTENT
Peugeot iCockpit

SPOZNAJTE PEUGEOT I-COCKPIT® | INOVATIVNO VOZNIKOVO MESTO

PEUGEOT i-Cockpit® inovativen koncept vozniškega mesta

Vožnja s PEUGEOTOM je bila od nekdaj razburljiva izkušnja. Na področju podvozja in lege na cesti znamki Peugeot ni več treba dokazovati njenega strokovnega znanja. Občutki za volanom so poživljajoči in razveseljujejo voznika. Da bi mu uspelo pri raziskovanju osnovnih užitkov prodreti še dlje, PEUGEOT že več let vodi temeljit razmislek o voznikovem mestu z namenom, da bi ponudil najboljše avtomobilske izkušnje.

 

Rezultat omenjenih raziskav je inovativen koncept razporeditve notranjosti PEUGEOT i-Cockpit®.

ZAJEMA NASLEDNJE OSNOVNE ELEMENTE:


KOMPAKTEN VOLAN
Kompakten volan, ki poenostavi krmiljenje in zagotavlja več užitkov v vožnji. S takim volanom postane vožnja prava igra oziroma logično dejstvo. Roke morajo biti manj razširjene, razpon gibov med izvajanjem manevrov je veliko manjši, zaradi česar se lahko voznik odziva hitreje in bolj okretno, hkrati pa je lahko med vožnjo v bolj sproščenem položaju. 

INSTRUMENTNA PLOŠČA V VIŠINI OČI
Na instrumentni plošči v višini oči so podatki zbrani v višini voznikovih oči, zaradi česar mu ni treba odmakniti pogleda s cestišča in se lahko osredotoči na smer vožnje. Ergonomski položaj, ki ga omogoča volan manjših dimenzij, pripomore k večjemu udobju in manjši utrujenosti voznika. 
VELIK ZASLON NA DOTIK
Na velikem zaslonu na dotik so na intuitiven način prikazana vsa upravljalna stikala za udobje (avtoradio, klimatska naprava …), ki omogočajo naravno krmiljenje celotne opreme vozila. 

NESPOREN KOMERCIALNI USPEH

Od leta 2012 do danes je legendarno voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit® skupaj izkusilo že več milijonov strank, saj so z njim opremljeni vsi najbolje prodajani modeli znamke:

 

O tem pričajo čisto vse ankete, ki so bile opravljene v Evropi in na Kitajskem: vožnja za volanom voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit® je intenzivna in stimulativna vozniška izkušnja. Ravno zaradi tega se je ta koncept uveljavil kot najbolj prepoznaven simbol najnovejših Peugeotovih kreacij.

TEHNOLOŠKO NAPREDNI PEUGEOT I-COCKPIT® NOVE GENERACIJE

Z novim voznikovim mestom Peugeot i-Cockpit® vas SUV 3008 in SUV 5008 vabita k odkrivanju stoodstotno digitalnega okolja z 8-palčnim kapacitivnim zaslonom na dotik, visoko umeščenim digitalnim prikazovalnikom, ki je nastavljivSerijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke.  in prilagodljiv po meriSerijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. , kompaktnim volanskim obročem z vgrajenimi upravljalnimi stikali in upravljalnim stikalom elektrificiranega samodejnega menjalnika.

V tem visokotehnološkem vozilu boste vse ključne informacije za vožnjo imeli pred očmi na velikem, visoko umeščenem 12,3-palčnem zaslonu, ki je nastavljivPo možnosti takrat, ko je vozilo ustavljeno. in prilagodljiv po meri.

 

PEUGEOT i-Cockpit® je na vseh področjih še izboljšan. Kakovostnejši videz, tehnološko še bolj dovršena zasnova, izboljšana povezljivost, večja intuitivnost in stopnjevano igranje na čustva in individualizacijo podobe, ki udejanja PEUGEOTOVO notranjost današnjega in jutrišnjega dne.