SKIP TO CONTENT
Priključno hibridna tehnologija

PRIKLJUČNA HIBRIDNA TEHNOLOGIJA

Prednosti 100-odstotno električnega načina priključnih hibridov

Pet ničel za udobje v vožnji

Nič hrupa

Nič prestavljanja

Nič tresljajev

Nič izpustov CO2 med vožnjo

Nič neprijetnih vonjav po gorivu

KAKO DELUJEJO PRIKLJUČNA HIBRIDNA VOZILA?

KONSTRUKCIJSKA OSNOVA EMP2

Najnovejša modularna konstrukcijska osnova EMP2 (Common Modular Platform) je bila zasnovana tako, da omogoča idealno vgradnjo specifičnih sklopov posameznih vrst pogona, ne da bi pri tem ogrožala zmogljivosti.

PRIKLJUČNI HIBRIDNI MOTOR

Kombinacija električnega in bencinskega motorjaOPTIMALNI IN NEOPAZNI PREHODI

Za optimalen prehod med električnim pogonom in pogonom na notranje zgorevanje ima motor namesto pretvornika navora, značilnega za različice z notranjim zgorevanjem, vgrajeno vlažno večlamelno sklopko, s čimer ponuja dodatnih 60 Nm navora in boljšo odzivnost.

 

ELEKTRIFICIRANA ZADNJA PREMA

Pri izvedenki HIBRID4 je večtočkovna zadnja prema opremljena z elektromotorjem s 110 KM / 83 kW za štirikolesni pogon in to brez nobenega vpliva na prostornost notranjosti. 

 

BENCINSKI MOTOR

Motor 1.6L PureTech je prestal predelavo, v okviru katere je prejel dodaten prednji elektromotor/generator in pa tudi specifično čelno ploščo za hlajenje. S tehnologijo HYBRID razvije 180 konjskih moči, v povezavi s tehnologijo HIBRID4 pa 200 konjskih moči.

 

ELEKTRIFICIRANI SAMODEJNI MENJALNIK

Motor PureTech je vgrajen skupaj z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom e-EAT8. V kombinaciji s tem menjalnikom električni motor razvije na prednji premi 110 konjskih moči/81 kW.

BATERIJA PRIKLJUČNEGA HIBRIDNEGA VOZILA

LITIJ-IONSKA 

Visokonapetostna baterija z litij-ionsko tehnologijo (300 V) je nameščena pod zadnjimi sedeži tako pri izvedenki HIBRID kot tudi pri izvedenkah HIBRID4 (4-kolesni pogon). Kapaciteta baterije znaša 11,8 kWhpriključni hibrid 508 in 508 SW in 13,2 kWhpriključni hibrid 3008 . 

 

Garancija na baterijo velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov.

 

Za optimalno znižanje emisij CO2 se za vsakodnevne poti po mestu odločite za vožnjo v 100 % električnem načinu. V popolnoma električnem načinu je možno voziti s hitrostjo do 135 km/h, zatem pa nadzor prevzame motor z notranjim zgorevanjem.

 

Svetujemo vam, da baterijo polnite vsak dan, da boste lahko ves čas koristili prednosti 100-odstotno električnega načina!

OBOGATENA VOŽNJA

Za povsem drugačne užitke v vožnji

FUNKCIJA BRAKE

 

Voznik se lahko odloči, da bo vklopil inovativno funkcijo Brake (zaviranje), ki upočasni hitrost vozila brez pritiska na zavorni pedal. Funkcija poleg drugega omogoča tudi polnjenje baterije, na primer med vožnjo po klancu navzdol. 

 

V načinu Drive je potrebno za vklop načina Brake potegniti nazaj prestavno ročico samodejnega menjalnika Shift and Park by wire.

ŠTIRJE NAČINI VOŽNJE:

 

  • Electric: privzeti način, v katerem lahko izkoristite čisto vse prednosti električnega vozila. 
  • Hybrid: omogoča vožnjo tako z električnim pogonom kot z motorjem z notranjim zgorevanjem, odvisno od načina vožnje in vrste cestišča, po katerem vozimo. 
  • Sport: izkoristite maksimalen navor motorja med kombiniranim delovanjem obeh vrst pogona. 
  • Confort: v tem načinu sta združena hibridni način in udobje krmiljenega vzmetenja za zagotovitev boljšega oprijema cestišča z ohranitvijo optimalnega udobja.

FUNKCIJA e-SAVE

 

S funkcijo e-SAVE lahko voznik vnaprej predvidi rezervno količino električne energije, ki jo lahko uporablja kadarkoli med vožnjo. Ta funkcija lahko na primer vnaprej shrani rezervno količino električne energije za vožnjo po predelih z omejenim prometnim režimom.

 

V meniju e-SAVE na zaslonu na dotik morate zgolj izbrati način za nične emisije (Zero Emission) z izbirnim stikalom načinov vožnje in že se lahko podate na 100-odstotno električno vožnjo.

PEUGEOT i-COCKPIT®

 

PEUGEOT i-Cockpit® posreduje informacije za vožnjo v voznikovem vidnem polju. Zanj je na voljo velik nabor nastavitev in možnosti za individualizacijo podobe.

 

Desno od digitalne instrumentne plošče se nahaja merilnik moči, ki je razdeljen na tri območja:

  • ECO za optimalno porabo električne energije 
  • POWER za dinamičnejšo vožnjo 
  • CHARGE za faze generiranja energije

 

Na vsaki strani instrumentne plošče je razporejen en merilnik: na eni strani za gorivo in na drugi za elektriko. Razpoložljivi doseg je v kilometrih prikazan pod tema dvema kazalnikoma.

MENJALNIK e-EAT8

 

Motor PureTech je vgrajen skupaj z novim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom e-EAT8. V kombinaciji s tem menjalnikom električni motor razvije na prednji premi 100 konjskih moči/80 kW.

Več informacij o priključno hibridnih vozilih