SKIP TO CONTENT
ELEKTRIČNA TEHNOLOGIJA

ELEKTRIČNA TEHNOLOGIJA

Prednosti vožnje s 100-odstotno električnim pogonom

Pet ničel za udobje v vožnji

Nič hrupa

Nič prestavljanja

Nič tresljajev

Nič izpustov CO2

Nič neprijetnih vonjav

KAKO DELUJEJO 100 % ELEKTRIČNA VOZILA?

KONSTRUKCIJSKA OSNOVA e-CMP

Primerna za električni pogon

Najnovejša modularna konstrukcijska osnova (CMP - Common Modular Platform) je bila zasnovana tako, da omogoča idealno vgradnjo specifičnih sklopov posameznih vrst pogona, ne da bi pri tem ogrožala zmogljivosti.

ELEKTRIČNI MOTOR

Kompakten in odziven 

Električni motorji PEUGEOT vam zagotavljajo umirjeno in neslišno vožnjo brez emisij izpušnih plinov ter prvovrstne vozne zmogljivosti.

 

Električni motor s trajnim magnetom doseže najvišjo moč 100 kW/110 KM in lahko razvije do 260 Nm navora, s čimer zagotavlja optimalno udobje v vožnji.

 

Električni motor deluje v kombinaciji z naslednjima dvema elementoma:

 

  • Pretvornik, ki enosmerni tok baterije pretvori v izmenični tok, ki ga porablja motor. 
  • Reduktor, ki nadomešča menjalnik in razpone hitrosti vrtenja električnega motorja prilagodi razponom vozila. 

ZMOGLJIVA BATERIJA

Visokonapetostna litij ionska baterija (400 V) je v vozilo vgrajena naprava za skladiščenje električne energije. Nameščena je v podu, tako da ne vpliva na prostornost notranjosti in na prostornino prtljažnika. Kapaciteta baterije znaša 50 kWh, njena največja moč pa doseže 100 kW za 340 kilometrov dosega po preizkusnem postopku WLTPNavedene vrednosti dosega in porabe električne energije so v skladu s preizkusnim postopkom WLTP, ki ga morajo za pridobitev homologacije od 1. septembra 2018 dalje opraviti vsa nova vozila. Lahko se spreminjajo glede na dejanske vozne razmere pri uporabi in razne dejavnike, kot so: hitrost, toplotno udobje v notranjosti vozila, stil vožnje in zunanja temperatura. Čas polnjenja je odvisen zlasti od moči polnilnika, ki je vgrajen v vozilo, od polnilnega kabla, pa tudi od tipa in zmogljivosti uporabljenega polnilnega priključka.  (Emisije CO2 pri kombinirani vožnji: 0 g v fazi vožnje).

 

Funkcija za regulacijo temperature, ki deluje v povezavi s tekočinskim kroženjem in toplotno črpalko omogoča izjemno hitro polnjenje, optimalen doseg in daljšo življenjsko dobo.

 

Garancija na baterijo velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov za 70 % kapacitete polnjenja, tako da boste med vožnjo brez vsakih skrbiStrankam s sklenjeno pogodbo o vzdrževanju se lahko na njihovo zahtevo izda potrdilo o kapaciteti baterije, ki jim omogoči lažjo prodajo rabljenega vozila, saj s tem dokažejo stopnjo kapacitete baterije. .

OBOGATENA VOŽNJA

100 % električni pogonREGENERATIVNO ZAVIRANJE

 

Pri vklopljenem načinu "Brake" se zaviranje motorja poveča, da se lahko baterija med pojemkom čim bolj napolni.

TRIJE NAČINI VOŽNJE:

 

  • Sport: prednost imajo zmogljivost in občutki.
  • Normal: za vsakodnevno uporabo in maksimalno udobje.
  • Eco: optimizacija dosega baterije.
Več informacij o elektrificiranih vozilih