SKIP TO CONTENT
Novi Peugeot 408 Sfera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDINSTVENA PREDSTAVITEV

Odkrijte, kako smo preizkusili novi 408.

SFERA

PRESENETLJIV V VSEH POGLEDIH

“Sfera” je resnično edinstveno doživetje, ki smo ga zasnovali za prikaz edinstvene oblikovne zasnove novega vozila 408 z vseh zornih kotov. Kaj je zgoraj? Kaj je spodaj? Kako se lahko novi 408 obrne na glavo ali zavrti, da se premika na tako edinstven način? Odgovor na to je postavitev, ki kljubuje gravitaciji. Edinstven prikaz, ki je enako privlačen in edinstven kot samo vozilo.

PRIVLAČNI NOVI PEUGEOT 408

Za osupljivo privlačnost in edinstveno oblikovno zasnovo novega PEUGEOTA 408 poskrbi njegova dinamična "fastback" drža.

S svojo sodobno eleganco izstopa na cesti. Njegova športna oblikovna zasnova in tekoče linije v kombinaciji s privzdignjenim podvozjem in zmerno višino izpostavijo njegove aerodinamične in estetske lastnosti z vsakega zornega kota. 

OBLIKOVNA ZASNOVA

Z združitvijo karoserijske različice fastback, visokega položaja za vožnjo in nizke drže je edinstvena lepota novega 408 postala privlačna s čisto vseh zornih kotov. Športna oblikovna zasnova in tekoče linije poudarjajo njegove aerodinamične in estetske lastnosti 

NOVI PEUGEOT i-Cockpit® 3D

Novi PEUGEOT i-Cockpit® 3D vas vabi v 100-odstotno digitalni svet. Vozilo 408 je opremljeno z 10-palčnim kapacitivnim zaslonom na dotik, nastavljivim digitalnim zaslonom v višini oči in volanom manjših dimenzij z integriranimi stikali. 

PRIKLJUČNA HIBRIDNA TEHNOLOGIJA

Hibrid ali bencin? Priključna hibridna tehnologija novega vozila 408 lahko baterijo popolnoma napolni v zgolj 1 uri in 55 minutah na postaji Wallbox (7,4 kW) z opcijskim vgrajenim polnilnikom. Ali pa v 3 urah in 40 minutah s standardnim vgrajenim polnilnikom in postajo Wallbox.  

KAKO SMO TO NAREDILI?

Kako izničiti gravitacijo in vozilo v naravni velikosti zavrteti pod čisto vsakim zornim kotom? Precej težko. Oglejte si, kako je naša nadarjena ekipa inženirjev, tehnikov in oblikovalcev s skupnimi močmi premagala nepričakovane izzive in ustvarila "sfero". To je resnično prekrasna rešitev, ki celotno novo vozilo 408 drži v zraku, kot bi bilo breztežno in ga vrti, da ga lahko občudujemo z vseh zornih kotov.

 

KONCEPT

Privlačnost novega PEUGEOTA 408 smo želeli prikazati z vseh zornih kotov. Za to je bilo potrebno kljubovati gravitaciji in ustvariti postavitev, ki bi novo vozilo 408 brez težav zavrtela v katerikoli položaj, da bi lahko vi občudovali njegovo oblikovno zasnovo z vseh zornih kotov. In seveda, postavitev bi morala biti enako privlačna in edinstvena, kot vozilo samo. Zato smo ustvarili "sfero".

 

1. KORAK: 3D MODELIRANJE
Naša ekipa je začela s serijo 3D modelov, s pomočjo katerih so si lahko svojo zamisel tudi dejansko ogledali in preverili, ali bi lahko postavitev zadržala celotno karoserijo nove vozila 408 v kateremkoli zornem kotu. Zatem so pripravili celo miniaturnih modelov in na ta način izpopolnili oblikovno zasnovo.

2. KORAK: PRODUKCIJA

Kadar se oblika in funkcionalnost srečata na edinstven način, dobimo edinstvene rezultate. Izdelava "sfere" in njeno dejansko kot tudi estetsko delovanje sta zahtevala kar nekaj inovativnega razmišljanja in edinstvenih rešitev.
3. KORAK: POSTAVITEV
Vsak prekrasen predmet potrebuje enako prekrasno okolje, kot ga recimo ponuja muzej Louvre-Lens. Oglejte si, kako smo morali postavitev "sfere" na tem posebnem prizorišču načrtovati z vseh zornih kotov.
STRUKTURA
Celotna struktura je izdelana iz visokoodpornega jeka in zaščitena z epoksi premazom srebrne barve. V prozoren mehurček ali sfero, ki je izdelana iz prožnega PVC materiala, se zrak dovaja skozi skoraj neopazne puhalnike za zrak, tako da je mehurček stalno napolnjen hkrati pa komaj opazen. 
TEHNIKA
Dva velika obroča (premera 5,1 metra) se premikata s pomočjo štirikolesnega pogonskega mehanizma, ki ga poganjajo 3500 W električni motorji. Večina pogonske moči nadzoruje vrtenje sfere in vzdržuje njeno težišče, medtem ko se harmonično vrti s stalno hitrostjo. 
EKIPA
Nadarjena ekipa umetnikov, inženirjev in tehnikov iz studia Superbien iz Pariza je zamisel o "sferi" spremenila v dih jemajočo resničnost, ki se zdi, da kljubuje gravitaciji.  Specializirani so za ustvarjanje prekrasnih, nepričakovanih in edinstvenih postavitev. 

EDINSTVENO OKOLJE

Muzej Louvre-Lens je osupljivo lepo prizorišče z ultramodernim estetskim pridihom.  Elegantna razporeditev ukrivljenih steklenih in aluminijastih površin fasade pooseblja sodobno lepoto veličastnega izvirnika, ki se nahaja v Parizu. Edinstvena oblikovna zasnova in osupljiva privlačnost tega muzeja sta torej idealno prizorišče za prvenstveno predstavitev novega PEUGEOTA 408.