SKIP TO CONTENT
Novi Peugeot 408 Sfera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDINSTVENA PREDSTAVITEV

Odkrijte, kako smo preizkusili novi 408.

SFERA

PRESENETLJIV V VSEH POGLEDIH

“Sfera” je resnično edinstveno doživetje, ki smo ga zasnovali za prikaz edinstvene oblikovne zasnove novega vozila 408 z vseh zornih kotov. Kaj je zgoraj? Kaj je spodaj? Kako se lahko novi 408 obrne na glavo ali zavrti, da se premika na tako edinstven način? Odgovor na to je postavitev, ki kljubuje gravitaciji. Edinstven prikaz, ki je enako privlačen in edinstven kot samo vozilo.

PRIVLAČNI NOVI PEUGEOT 408

Za osupljivo privlačnost in edinstveno oblikovno zasnovo novega PEUGEOTA 408 poskrbi njegova dinamična "fastback" drža.

S svojo sodobno eleganco izstopa na cesti. Njegova športna oblikovna zasnova in tekoče linije v kombinaciji s privzdignjenim podvozjem in zmerno višino izpostavijo njegove aerodinamične in estetske lastnosti z vsakega zornega kota. 

KAKO SMO TO NAREDILI?

Kako izničiti gravitacijo in vozilo v naravni velikosti zavrteti pod čisto vsakim zornim kotom? Precej težko. Oglejte si, kako je naša nadarjena ekipa inženirjev, tehnikov in oblikovalcev s skupnimi močmi premagala nepričakovane izzive in ustvarila "sfero". To je resnično prekrasna rešitev, ki celotno novo vozilo 408 drži v zraku, kot bi bilo breztežno in ga vrti, da ga lahko občudujemo z vseh zornih kotov.

 

KONCEPT

Privlačnost novega PEUGEOTA 408 smo želeli prikazati z vseh zornih kotov. Za to je bilo potrebno kljubovati gravitaciji in ustvariti postavitev, ki bi novo vozilo 408 brez težav zavrtela v katerikoli položaj, da bi lahko vi občudovali njegovo oblikovno zasnovo z vseh zornih kotov. In seveda, postavitev bi morala biti enako privlačna in edinstvena, kot vozilo samo. Zato smo ustvarili "sfero".

 

1. KORAK: 3D MODELIRANJE
Naša ekipa je začela s serijo 3D modelov, s pomočjo katerih so si lahko svojo zamisel tudi dejansko ogledali in preverili, ali bi lahko postavitev zadržala celotno karoserijo nove vozila 408 v kateremkoli zornem kotu. Zatem so pripravili celo miniaturnih modelov in na ta način izpopolnili oblikovno zasnovo.

2. KORAK: PRODUKCIJA

Kadar se oblika in funkcionalnost srečata na edinstven način, dobimo edinstvene rezultate. Izdelava "sfere" in njeno dejansko kot tudi estetsko delovanje sta zahtevala kar nekaj inovativnega razmišljanja in edinstvenih rešitev.
3. KORAK: POSTAVITEV
Vsak prekrasen predmet potrebuje enako prekrasno okolje, kot ga recimo ponuja muzej Louvre-Lens. Oglejte si, kako smo morali postavitev "sfere" na tem posebnem prizorišču načrtovati z vseh zornih kotov.

EDINSTVENO OKOLJE

Muzej Louvre-Lens je osupljivo lepo prizorišče z ultramodernim estetskim pridihom.  Elegantna razporeditev ukrivljenih steklenih in aluminijastih površin fasade pooseblja sodobno lepoto veličastnega izvirnika, ki se nahaja v Parizu. Edinstvena oblikovna zasnova in osupljiva privlačnost tega muzeja sta torej idealno prizorišče za prvenstveno predstavitev novega PEUGEOTA 408.