OBVESTILA ZA STRANKE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19 PREBERI

ERGONOMSKA VOŽNJA ZAHVALJUJOČ PEUGEOTOVEM i-COCKPIT®

i napaka pri nalaganju medija

PEUGEOT i-Cockpit®: inovativna zasnova voznikovega mesta

Vožnja s PEUGEOTOM je bila od nekdaj razburljiva izkušnja. Na področju podvozja in lege na cesti znamki Peugeot ni več treba dokazovati njenega strokovnega znanja. Občutki za volanom so poživljajoči in razveseljujejo voznika. Da bi mu uspelo pri raziskovanju osnovnih užitkov prodreti še dlje, PEUGEOT že več let vodi temeljit razmislek o voznikovem mestu z namenom, da bi ponudil najboljše avtomobilske izkušnje.

Rezultat omenjenih raziskav je inovativen koncept razporeditve notranjosti PEUGEOT i-Cockpit®.

Zajema naslednje osnovne elemente

/image/96/0/peugeot-5008-2016-197-fr.275960.jpg

Kompakten volan

Kompakten volan, ki poenostavi krmiljenje in zagotavlja več užitkov v vožnji. S takim volanom postane vožnja prava igra oziroma logično dejstvo. Roke morajo biti manj razširjene, razpon gibov med izvajanjem manevrov je veliko manjši, zaradi česar se lahko voznik odziva hitreje in bolj okretno, hkrati pa je lahko med vožnjo v bolj sproščenem položaju.

/image/95/8/peugeot-5008-testdrive-1302tc064-v2.275958.jpg

Instrumentna plošča v višini oči

Na instrumentni plošči v višini oči so podatki zbrani v višini voznikovih oči, zaradi česar mu ni treba odmakniti pogleda s cestišča in se lahko osredotoči na smer vožnje. Ergonomski položaj, ki ga omogoča volan manjših dimenzij, pripomore k večjemu udobju in manjši utrujenosti voznika.

/image/95/9/peugeot-3008-2016-229-fr.275959.jpg

Velik zaslon na dotik

Na velikem zaslonu na dotik so na intuitiven način prikazana vsa upravljalna stikala za udobje (avtoradio, klimatska naprava …), ki omogočajo naravno krmiljenje celotne opreme vozila.

Tehnološko napredni PEUGEOT i-Cockpit® nove generacije

Novi PEUGEOT i-Cockpit® je na vseh področjih izboljšana verzija osnovnega. Kakovostnejši videz, tehnološko še bolj dovršena zasnova, izboljšana povezljivost, večja intuitivnost in stopnjevano igranje na čustva in individualizacijo podobe, ki udejanja PEUGEOTOVO notranjost današnjega in jutrišnjega dne.

SUV Peugeot 3008 in SUV Peugeot 5008 vas s svojim novim voznikovim mestom Peugeot i-Cockpit® vabita k odkrivanju stoodstotno digitalnega okolja, ki je opremljeno z 8-palčnim kapacitivnim zaslonom na dotiki ter s po meri nastavljivimi in prilagodljivimi digitalnim prikazovalnikom v višini oči, ki je umeščen nad kompaktnim volanom z integriranimi upravljalnimi stikali in električnim samodejnim menjalnikomi.

V tem visokotehnološkem vozilu boste vse ključne informacije za vožnjo imeli pred očmi na velikem, visoko umeščenem 12,3-palčnem zaslonu, ki je nastavljiv in prilagodljiv po meri.i

Nesporen komercialni uspeh

/image/95/7/peugeot-308-2013-125-fr.275957.jpg

Od leta 2012 do danes je legendarno voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit® skupaj izkusilo že več milijonov strank, saj so z njim opremljeni vsi najbolje prodajani modeli znamke:

  • PEUGEOT 208, mestni malček segmenta B;
  • PEUGEOT 2008, malo SUV vozilo segmenta B;
  • PEUGEOT 308, kompaktna petvratna limuzina segmenta C

O tem pričajo čisto vse ankete, ki so bile opravljene v Evropi in na Kitajskem: vožnja za volanom voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit® je intenzivna in stimulativna vozniška izkušnja. Ravno zaradi tega se je ta koncept uveljavil kot najbolj prepoznaven simbol najnovejših Peugeotovih kreacij.