Razkritje novega Peugeot 508

Popolnoma spremenjeni PEUGEOT 508

Novi 508

22.2.2018

Novi PEUGEOT 508 je popolnoma spremenjen. Pridobil je bolj kompaktno in nižjo zgradbo, prenovljen dizajn zunanjosti z bolj ostrimi in mišičastimi linijami ter spektakularno notranjost, ki vsebuje najnovejšo interpretacijo legendarnega voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit®. Njegova zgledna lega na cesti, prenovljeni motorji, številne tehnologije in pa tudi generacijski preskok na področju kakovosti pomenijo, da je novi PEUGEOT 508 v svetovnem merilu postavil temelje za standarde avtomobilskega segmenta D in podpira prodor znamke PEUGEOT na trg vozil višjega cenovnega razreda.

"Novi PEUGEOT 508 se nam končno predstavlja! Po uspehu naših nazadnje lansiranih modelov in naši ofenzivi med športnimi terenskimi vozili s PEUGEOTI 2008, 3008 in 5008 smo tudi vizijo naše velike petvratne limuzine zasnovali z istimi ambicijami: sprožiti velik preobrat na trgu s ponudbo, ki se je sposobna kosati z najboljšimi. In znotraj avtomobilskega segmenta D to pomeni, da govorimo o najuspešnejših proizvajalcih na svetu. Novi PEUGEOT 508 bolj kot kadarkoli doslej idealno pooseblja ambicije znamke PEUGEOT zadnjih let: postati najuspešnejši proizvajalec vozil za širok krog potrošnikov visokega razreda." Jean-Philippe IMPARATO, generalni direktor znamke PEUGEOT

Drzen dizajn

Na prvi pogled novi PEUGEOT 508 preseneča s svojo silovito izraznostjo in dinamično postavo. Vozilo je nizko, v višino meri komaj 1,40 m in se ponaša s tekočimi in aerodinamičnimi linijami po zgledu "kupeja".

Prednji del je videti nadvse veličastno, do neke mere skoraj agresivno. Elegantna okrasna maska v podobi šahovnice je umeščena med prednjima žarometoma Full LED. Vertikalno razporejen svetlobni podpis dnevnih luči na opalne diode LED daje vozilu mogočno in ekskluzivno identiteto. S svojimi usločenimi in ostrimi potezami obdajajo prednji del vozila, saj se podobno kot oklepaji raztezajo od žarometov vse do odprtin za dovod zraka na odbijaču.

Horizontalen pokrov motornega prostora se je maksimalno znižal, kar daje celoti večjo dinamičnost. Njegov videz je bil skrbno dodelan, da je z vseh zornih kotov videti še bolj izčiščen.

Linija strehe je nizka, napeta in neprekinjena, po zgledu oblikovnih potez razreda premium. Vozilo deluje kompaktno in v dolžino meri 4,75 m. Neprekinjene steklene površine dodatno oplemenitijo obliko silhuete in razkrijejo vrata brez okvirja.

Zadnji del vozila nam razkriva še eno izvirno lastnost novega PEUGEOTA 508, to so neopazna prtljažna vrata elegantnega videza, ki so nadvse priročna in nudijo optimalen dostop do prtljažnega prostora s skupno prostornino 487 litrov.

Potniški prostor, ki ga poveličuje PEUGEOT i-Cockpit®

Novi PEUGEOT 508 je opremljen s čisto najnovejšo interpretacijo voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit®. Med bistvene sestavne elemente PEUGEOTA i-Cockpit® prištevamo:

 • kompakten volan;
 • velik 10-palčni zaslon na dotik HD s kapacitivno tehnologijo formata 8/3; spremlja ga sklop sedmih klavirskih tipk prek katerih lahko neposredno in stalno dostopamo do glavnih funkcij za udobje (avtoradio, klimatska naprava, navigacijski sistem, nastavitve vozila, telefon, mobilne aplikacije in i-Cockpit® Amplify);
 • instrumentna plošča v višini oči z 12,3-palčnim digitalnim prikazovalnikom visoke ločljivosti (šest različnih načinov prikaza).

Osupljiv nivo opreme in sistemov za pomoč pri vožnji

Novi PEUGEOT 508 ponuja pester izbor sistemov za pomoč pri vožnji zadnje generacije, ki ustrezajo čedalje bolj zahtevnim kriterijem organizacije EuroNCAP. Med drugimi najdemo:

 • sistem za vidljivost ponoči, kot pravo inovacijo tega segmenta;
 • samodejno zaviranje v sili zadnje generacije (zaznava pešce in kolesarje, podnevi in ponoči, do hitrosti 140 km/h) in opozorilnik na nevarnost naleta;
 • aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu (ali prekoračitev talne črte);
 • opozorilnik na voznikovo nepozornost;
 • samodejni preklop dolgih luči;
 • prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočanje hitrosti;
 • razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (Stop, enosmerna cesta); - prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go (s samodejnim menjalnikom EAT8);
 • pomoč pri zadržanju na voznem pasu (v povezavi s prilagodljivim tempomatom Stop & Go);
 • aktivni sistem nadzora mrtvega kota.

Inovativen sistem za vidljivost ponoči deluje v povezavi z infrardečo kamero in zaznava živa bitja pred vozilom ponoči ali ob slabši vidljivosti. Sistem zaznava v dometu do 200-250 metrov, torej onstran dometa dolgih luči, ter na sredini digitalne instrumentne plošče prikaže infrardečo sliko območja v voznikovem vidnem polju.

Med vožnjo po mestu ima voznik na voljo tudi sisteme za pomoč pri izvajanju nekaterih manevrov, kot na primer Visiopark 2 (360-stopinjski prikaz) ali pa zadnjo generacijo sistema Full Park Assist s funkcijo za varovanje zunanjih površin Flankguard (izključno skupaj s samodejnim menjalnikom EAT8). V tem primeru sistem za uvoz in izvoz iz parkirnega mesta samodejno krmili volan, pedal za plin in zavoro.

Tudi oprema za vzpostavitev povezave je zelo bogata, kajti novi PEUGEOT 508 ponuja:

 • funkcijo Mirror Screen, združljivo s protokoli MirrorLink, Android Auto in Apple CarplayTM in z vgrajeno funkcijo za glasovno prepoznavanje (prek pametnega telefona); 
 • indukcijsko polnjenje pametnega telefona (naprave združljive s standardom Qi).

Učinkovitost in zmogljivost

Na čisto vseh področjih, najsibodi na področju arhitekturne zgradbe vozila, obdelave površin (hrup, vibracije in togost), optimizacije dimenzij, zmanjšanja mase, aerodinamičnosti ali pa pogonskih sklopov je bil maksimalen trud vložen v znižanje emisij CO2 na najnižje vrednosti doslej.

Novi PEUGEOT 508 je pridobil novo generacijo motorjev PureTech in BlueHDi (s tehnologijo SCR pri vseh različicah) z emisijskim standardom Euro 6.c, ki ponujajo najnižje (Best in Class) emisije CO2 svojega razreda. Te zmogljivosti so še toliko bolj osupljive, če upoštevamo dejstvo, da veljajo za nove tehnične rešitve postopka WLTP, s katerim se namerava uskladiti homologirane vrednosti porabe in vrednosti porabe pri dejanski rabi.

Novi PEUGEOT 508, ki bo javnosti premierno predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi 2018, na slovenskem trgu bo naprodaj jeseni 2019.