Priprave na DAKAR 2018

8.11.2017

"DREAM TEAM" JE PRIPRAVLJEN NA DAKAR 2018!

Moštvo Team PEUGEOT Total se je vrnilo iz testnih voženj iz Maroka in so prirpavljeni na naslednjo izdajo najbolj zahtevnega vzdržljivostnega relija na svetu, ki bo potekal po Južni Ameriki, od 6. do 20. januarja 2018. Na startu Dakarja 2018 se bodo zvrstili Stéphane PETERHANSEL/Jean Paul COTTRET, Sébastien LOEB/Daniel ELENA, Carlos SAINZ/Lucas CRUZ in Cyril DESPRES/David CASTERA, ki bodo sedli v popolnoma prenovljen "levji" dirkalnik PEUGEOT 3008DKR Maxi.

Medtem ko bo moštvo Team PEUGEOT Total tudi na Dakarju 2018 nastopilo z istimi posadkami, pa je njegov dirkalnik prestal pomembne spremembe za povečanje zmogljivosti. Dirkalnik je postal še bolj zanesljiv in lažje vodljiv. Arhitekturna zgradba novega PEUGEOTA 3008DKR Maxi temelji na zasnovi serijskega športnega terenskega vozila PEUGEOT 3008 s 3-litrskim bi-turbo motorjem in z dvokolesnim pogonom, ki je bil proglašen za "vozilo leta 2017".

Člani štirih posadk PEUGEOTOVEGA "Dream Teama" so skupno osvojili že 19 zmag v skupnem seštevku in 148 etapnih zmag na dveh in štirih kolesih, s čimer tvorijo najbolj uspešno zasedbo v zgodovini Dakarja.

Bruno Famin, direktor PEUGEOT SPORT

"Spremembe, ki smo jih opravili na dirkalniku 3008DKR Maxi so se do sedaj izkazale za učinkovite, vendar Dakar tako kot vedno ostaja popotovanje v neznano zaradi raznolikosti terenov in težavami, s katerimi se je potrebno spopasti. Poleg tega pa smo na nedavnem reliju po Maroku znova spoznali, da so naši tekmeci v dobri formi. Inženirji oddelka PEUGEOT SPORT že od povratka z Dakarja 2017 vlagajo veliko truda v izboljšave, zato bi ob tej priložnosti želel predvsem pohvaliti izvrsten ekipni duh, ki kraljuje znotraj moštva Team PEUGEOT Total. Navdušeni smo, da nam je uspelo ohraniti iste člane moštva kot lansko leto, saj nam zagotavljajo izvrstno kombinacijo zmogljivosti in izkušenj. Ker se bo Peugeot tokrat zadnjič udeležil Dakarja, si želimo to našo kampanjo zaključiti na visoki ravni. Ampak kot vedno pravim, ni možno na nič računati vnaprej. Najtežji podvig po zmagi je ponovna zmaga!"

Sébastien LOEB, voznik moštva Team PEUGEOT Total

"Zelo sem zadovoljen, da se nama je uspelo tako hitro privaditi tej disciplini, čeprav morava pokazati še malce več doslednosti in to preoblikovati v zmagovalne rezultate. Tekom celotnega lanskega leta sva na Dakarju 2017, reliju Silk Way Rally in reliju po Maroku dokazovala, da sodiva med najboljše in da sva zelo blizu zadanemu cilju. Kljub temu imava v svoji zbirki zgolj šest vzdržljivostnih relijev, kar pomeni, da bova imela v primerjavi z drugimi vedno manj izkušenj … Že PEUGEOT 3008DKR je bil izvrsten dirkalnik, vendar si vozniki vedno želimo še več zmogljivosti. Inženirji ekipe Peugeot Sport pa so z novim modelom 3008DKR Maxi presegli meje zmogljivega. Dirkalnik ni zgolj zanesljiv, temveč tudi sposoben premagati vse ovire. Med vožnjo z njim se počutim odlično in zelo samozavestno. Avto se je spremenil, tako kot sva tudi midva z Danielom napredovala na vseh področjih. Dakar je že po naravi nepredvidljiv, zato bomo poskusili izkoristiti vse prednosti in tudi letos zmagati."