PEUGEOT 9X8 je Hypercar leta

logo nagrada

25.01.2022

  

Na 37. izdaji mednarodnega avtomobilskega festivala (Festival Automobile International) je PEUGEOT 9X8 osvojil »Veliko nagrado za najlepši Hypercar leta«.

Hypercar PEUGEOT 9X8, ki je bil javnosti razkrit julija 2021, je prepričal člane žirije mednarodnega avtomobilskega festivala in navdušene ljubitelje avtomobilskega oblikovanja.

»Z velikim ponosom prejemam to nagrado, s katero je poplačano trdo delo ekip oblikovalcev in oddelka Peugeot Sport, ki so na tem projektu delali skupaj,«  je izjavil Matthias Hossann, direktor oblikovanja PEUGEOT. »Kakovost komunikacije med nami in ekipo Peugeot Sport je bila izjemna, tako s tehničnega vidika kot tudi s človeške plati.«

PEUGEOT 9X8, tekmovalno vozilo najnovejše generacije, ki bo v letu 2022 premierno nastopilo na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu FIA (WEC), pooseblja čisto vse najsodobnejše estetske zapovedi znamke PEUGEOT: levja drža, tekoče linije, okrepljene s športnimi potezami, izčiščene in strukturirane bočne površine in seveda tudi oblikovno prepoznavne luči v obliki sledi treh levjih krempljev. Prefinjen in eleganten dirkalnik PEUGEOT 9X8 vzbudi emocije in pooseblja hitrost. PEUGEOT 9X8 že zdaj velja za legendo. To je estetsko dovršeno in tehnološko revolucionarno vozilo za ultimativno pustolovščino na področju oblikovne zasnove.

 

Potniški prostor PEUGEOTA 9X8 je kot prepoznaven znak strokovno podkovanega znanja oblikovalskega studia PEUGEOT prevzel koncept voznikovega mesta i-Cockpit, ki je specifičen za znamko. Tako kot pri projektih serijskih vozil je bila notranjemu oblikovanju posvečena enaka skrb kot oblikovanju zunanjosti. Celoten kokpit dirkalnika PEUGEOT 9X8 je bil zasnovan tako, da voznikom zagotavlja čim več ergonomije in intuitivnih funkcij.

 

Z velikimi nagradami mednarodnega avtomobilskega festivala vsako leto nagradijo najbolj privlačne modele avtomobilov. Žiriji strokovnjakov s področja avtomobilizma, mode, kultura, oblikovanja in medijev predseduje arhitekt, Jean-Michel Wilmotte.

Peugeot 9x8