Novi SUV Peugeot 2008

19.06.2019

Naša vznemirljiva in prepričljiva vizija prihodnosti se zdaj ponovno izraža v najnovejšem športnem terenskem vozilu SUV PEUGEOT 2008. Slednji namreč dokazuje, da tehnologija in užitki niso nezdružljivi in da lahko človeka preseneti celo avtomobil. Vsako pot namreč spremeni v potovanje in čisto vsakemu posamezniku ponuja ravno pravšnji način zanj.

To ultra tehnološko napredno vozilo je pridobilo PEUGEOT i-Cockpit® 3D nove generacije ter opremo in sisteme za pomoč pri vožnji, ki so jih zasnovali vrhunski PEUGEOTOVI strokovnjaki.

NAVDUŠUJOČI SUV

S svojo mogočno in prepoznavno stilsko zasnovo je novi SUV PEUGEOT 2008 prava izklesana umetnina in predmet poželenja. Uravnovešene linije in splošna razmerja dokazujejo, da gre za čisto pravega SUV-ja z nazaj pomaknjenim vetrobranskim steklom in vodoravnim pokrovom motornega prostora, kar daje celotnemu videzu bolj mogočen pridih. Vozilo je čvrsto zasidrano na kolesih, krasijo ga usločene in zaobljene linije, hkrati pa je tudi zelo varno.

Za že tako vzdržljivo stilsko zasnovo dodatno poskrbijo kolesa z velikim premerom (690 mm), ki idealno zapolnijo blatniške koše. 18-palčna platišča imajo posebne vstavke, ki prinašajo dve prednosti: bolj enostavne možnosti za personalizacijo podobe in občuten prihranek pri teži: 4 kg za vsa kolesa.

Tako kot vse ostale modele znamke, tudi tega krasijo svetlobno prepoznavne diode LED v obliki treh levjih krempljev, ki pa imajo prenovljeno podobo. Tako podnevi kot tudi ponoči jih boste opazili vklopljene pri vseh izvedenkah, pri bogatejše opremljenih izvedenkah pa tudi v prednjih žarometih.

Poleg klasičnih barvnih odtenkov so v ponudbi še prodorne in prepoznavne barve karoserije, ki stilsko zasnovo navdajo s še več energičnosti:

 • rdeča Elixir z barvnim lakom poudari globino in barvo karoserije,
 • modra Vertigo, trislojna barva za izjemno svetel učinek,
 • Orange Fusion, kovinska barva, ki je na voljo ekskluzivno za novo vozilo SUV PEUGEOT 2008.

RAZŠIRJENE IZKUŠNJE

Intuitivna večnamenskost in nadzorovano udobje

Po zaslugi nadvse prostornih zadnjih sedežev (najnovejši rekord za novo platformo CMP) je novi SUV PEUGEOT 2008 zares vsestransko priročno športno terensko vozilo. S 4,30 m dolžine in 2,60 m medosne razdalje ponuja zelo velik prtljažnik s 434 litri prostornine (po standardu VDA V210), in to ne glede na tip motorja, tudi pri izvedenki na 100 % električni pogon! Za modularno razporeditev poskrbi dvonivojski pod (odvisno od izvedenke), s katerim se po preklopu zadnje sedežne klopi pridobi povsem raven pod.

Potniki lahko izkoristijo prednosti zelo svetlega potniškega prostora, ki ga preplavlja svetloba po zaslugi pomične panoramske strehe, ki je na voljo za doplačilo in ponuja širokokotni razgled nad okolico. Panoramska streha se odpira navzven, tako da ne vpliva na prostornost nad glavami potnikov na zadnjih sedežih.

Še bolj tehnološko napreden: novi PEUGEOT i-Cockpit® 3D

PEUGEOT i-Cockpit® ponuja brezhibno ergonomijo za prebujanje čutov:

 • kompakten volan za bolj priročno krmiljenje in boljši oprijem,
 • veliki zaslon na dotik HD na dosegu roke in v vidnem polju,
 • in odslej še inovativna instrumentna plošča 3D v višini oči.

Vse potrebne informacije so v voznikovem vidnem polju. Odvisno od izvedenke, instrumentna plošča PEUGEOT i-Cockpit® 3D prikazuje informacije v obliki holograma. Prikazi so dinamični in animirani: podatki se približujejo voznikovemu vidnemu polju glede na stopnjo pomembnosti ali kritičnosti, s čimer se odzivnost skrajša za približno pol sekunde.

V notranjosti prevladujeta natančna izdelava in plemeniti materiali, kar ne le opazimo temveč tudi otipamo. Za armaturno ploščo so uporabljene plastične površine z mehko penasto podlogo, na številnih drugih mestih pa tudi prefinjeni in prijetni materiali, kot sta alcantara® ali usnje nappa®. Vratne plošče in vstavki na armaturni plošči so obdani z oblogo v videzu "karbonskih vlaken", poleg tega pa je na voljo tudi prestavna ročica menjalnika EAT8 s 100 % električnim upravljanjem ("shift and park by wire") za enostavno in intuitivno uporabo.

Moderen, povezljiv in tehnološko napreden

V opremo in sisteme za pomoč pri vožnji, je bilo vloženo najboljše strokovno znanje znamke PEUGEOT, zato so za ta segment prava inovacija in velika redkost. Ta osupljivo bogat tehnološki arzenal zajema zlasti:

 • sistem Drive Assist, ki odpira pot pol avtonomni vožnji in združuje:

• aktivno pomoč pri zadržanju vozila na voznem pasu v kombinaciji s sistemom Lane Positionning, ki izbere točen položaj vozila na voznem pasu,

• prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go pri samodejnem menjalniku EAT8,

 • Park Assist, ki samodejno upravlja smer vožnje pri uvozu in izvozu iz parkirnega mesta, pri čemer med vozili po parkiranju ostane zgolj 60 cm razmaka,
 • samodejno zaviranje v sili zadnje generacije, ki zazna tudi pešce in kolesarje tako podnevi kot ponoči, in sicer od hitrosti 5 km/h do 140 km/h),
 • aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu (ali prekoračitev talne črte),
 • opozorilnik na voznikovo nepozornost, ki po potrebi priporoči premor,
 • samodejni preklop dolgih luči, da se lahko voznik še bolj osredotoči na cesto,
 • razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (enosmerna cesta, stop) s priporočilom za prometne znake z omejitvijo hitrosti,
 • nadzor mrtvega kota,
 • električna parkirna zavora.

Poleg površine za indukcijsko polnjenje bodo v vozilu na voljo tudi štirje priključki USB, kar pa je odvisno od izvedenke (dva spredaj, med temu tudi USB-C in dva zadaj).

Najbolj zahtevni avdiofili bodo navdušeni. Hi-Fi sistem novega SUV-ja PEUGEOT 2008 je bil razvit v partnerskem sodelovanju s priznanim francoskim podjetjem FOCAL. Štirje visokotonski zvočniki z obrnjenimi kupolami iz aluminija, štirje nizkotonski zvočniki s tehnologijo Polyglass in premera 165 mm, center zvočnik polyglass in globokotonski zvočnik s trojno tuljavo "Power-Flower™". Vgrajeni so skupaj z 12-kanalnim ojačevalnikom z močjo 515 W, ki zagotavlja precizen zvok in dinamično glasbeno sceno.

RAZBURLJIVE MOŽNOSTI

Novi SUV PEUGEOT 2008 je zasnovan na povsem novi in učinkoviti modularni platformi zadnje generacije CMP (Common Modular Platform), ki je primerna za več virov energije. Kupec lahko prosto izbere svoj tip motorja glede na lastne potrebe in navade: 100 % električni, bencinski ali dizelski.

Za vožnjo "à la carte" pa je pri nekaterih izvedenkah na voljo tudi izbirnik načina vožnje: «Eco», «Normal» in «Sport».

Tisti, ki si želijo privoščiti še več pustolovščin, lahko doplačilni sistem Grip Control opremijo s funkcijo za nadzor hitrosti med spustom (HADC), s katerim bodo popolnoma in povsem varno obvladali svoje vozilo in njegovo smer vožnje tudi na strmih klancih. Učinkovitost je bila temelj razvojne zasnove, zato so vsi motorji pridobili krmiljene odprtine za dovod zraka, platišča imajo odprtine za usmerjeni pretok zraka, podvozje pa aerodinamično obliko, kar skupno zagotavlja nadzorovani pretok zraka in posledično optimizirani koeficient aerodinamičnega upora.

Izbor vozil je razdeljen na štiri nivoje opreme: Active, Allure, GT Line in GT, od tega so vsi na voljo za 100 % električni, bencinski ali dizelski pogon.

Sam sem bil izjemno očaran in presenečen nad dinamičnim videzom in občutki, ki jih ponuja naš najnovejši SUV PEUGEOT 2008. Vozilo je preprosto poživljajoče! Ponuja namreč neverjetno doživetje svobode in vozniške izkušnje, ki so značilne izključno za PEUGEOTE. Odraža našo razburljivo vizijo prihodnosti, v kateri imajo užitki v vožnji svoje častivredno mesto. Bencinski, dizelski ali 100 % električni, sami izberite tistega, ki vas bo osrečeval, odvisno od vaših potreb! Novi SUV PEUGEOT 2008 vas bo vsakodnevno spremljal po zaslugi koristnih tehnologij in skupka storitev, ki vam poenostavljajo življenje. Izkoristite njegove prednosti in predvsem, uživajte! Jean-Philippe IMPARATO, generalni direktor znamke PEUGEOT

Razburljivi užitki v vožnji Full Electric

P2008

V 100 % električnem načinu pogona bo imel voznik na razpolago izjemno visoko odzivnost in povsem neslišno delovanje brez vsakršnih tresljajev. Motor z močjo 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora, ki sta nemudoma razpoložljiva, vsakodnevno zagotavlja udobje v vseh situacijah. Akumulator z visoko kapaciteto 50 kWh zagotavlja celo 310 kilometrov avtonomije po novem standardu WLTP. Garancija na akumulator velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov pri 70 % napolnjenosti.

Motor z močjo 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora, ki sta nemudoma razpoložljiva, vsakodnevno zagotavlja udobje v vseh situacijah. Akumulator z visoko kapaciteto 50 kWh zagotavlja celo 310 kilometrov avtonomije po novem standardu WLTP. Garancija na akumulator velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov pri 70 % napolnjenosti.

Na voljo sta dva intuitivna načina za generiranje energije pri zaviranju, do katerih je možno dostopiti neposredno prek prestavne ročice:

 • Drive («D») za standardno generiranje energije v načinu vožnje, podobno kot pri bencinskem ali dizelskem vozilu;
 • Brake («B») za generiranje energije neposredno med upočasnitvijo prek pedala za plin.

Akumulatorji so na optimalen način umeščeni v pod, tako da lahko tudi tisti, ki se odločijo za električni pogon, izkoristijo vse zmogljivosti novega SUV-ja PEUGEOTA 2008. To je zagotovilo za enako bivalno udobje in prostornino prtljažnika kot pri izvedenkah z motorjem na notranje zgorevanje.

Dinamična odzivnost novega SUV-ja PEUGEOTA e-2008 je bila kot ena od temeljnih prepoznavnih lastnosti znamke deležna čisto posebne pozornosti ter zagotavlja neprimerljivo lego na cesti in enakovredne užitke v vožnji kot pri bencinskih in dizelskih izvedenkah. Preme so bile ustrezno prilagojene in razporeditev teže je optimalna.

Novi SUV PEUGEOT 2008 svetovnih razsežnosti se bo pričel tržiti ob koncu leta 2019. Proizvodnja bo za Evropo potekala v obratu Vigo, za Kitajsko pa v Wuhanu.