Novi PEUGEOT Partner Tepee Electric

16.2.2017

Novi PEUGEOT Partner Tepee Electric je namenjen naraščajočemu številu kupcev, ki želijo združiti električno mobilnost z različnimi vsakdanjimi dejavnostmi osebne narave ali s kombinacijo osebnih in poslovnih dejavnosti. Homologirana avtonomija 170 km zadostuje za potrebe večine evropskih voznikov, ki dnevno v povprečju prevozijo manj kot 60 km. PEUGEOT Partner Tepee Electric tako širi polje uporabe električnih vozil: vsakodnevne skupne vožnje do službe in drugih ciljev ter družinski izleti, na primer, so odslej združljivi z električno mobilnostjo.

Stoodstotno električna svoboda gibanja
Novi PEUGEOT Partner Tepee Electric je obdarjen s kakovostjo bivanja in zgledno praktičnostjo družinskega enoprostorca PEUGEOT Partner Tepee. Modularna notranjost omogoča udobno vožnjo petim potnikom in enostaven prevoz večjih predmetov:
- pet posamičnih sedežev s tremi snemljivimi zadnjimi sedeži, pod katerimi je na voljo raven pod;
- prostornina prtljažnika med najboljšimi v tej kategoriji sega vse do 1350 litrov, ko je v vozilu pet oseb, ko pa v njem sedita dva potnika in so zadnji sedeži odstranjeni, znaša prostornina 3000 litrov;
- velika prtljažna vrata z ekskluzivnim dvižnim zadnjim steklom v tem segmentu omogočajo enostavno natovarjanje v vseh pogojih.
Ta izjemna modularnost se prilagaja vsem vrstam dejavnosti. S stoodstotno električnim družinskim enoprostorskim vozilom je odslej mogoče brez težav odpeljati otroke v šolo, se v skupini voziti v službo ali prevažati kolesa za družinski ali prijateljski izlet.
 
Praktičnost v vsakdanjem življenju
Za še bolj brezskrbno in udobno vožnjo nudi novi PEUGEOT Partner Tepee Electric daljinsko vodene funkcije, ki jih lahko upravljamo s pametnim telefonom, tablico ali osebnim računalnikom:
-    programiranje gretja ali klimatizacije potniškega prostora;
-    preverjanje stanja napolnjenosti akumulatorja;
-        ocena trajanja polnjenja akumulatorja.
Daljinsko programiranje gretja ali klimatizacije omogoča, da se potniški prostor ogreje oziroma ohladi na prijetno temperaturo, preden sedemo vanj. Če se sistem programira vsaj 30 minut vnaprej, bo voznik deležen optimalnega temperaturnega udobja.

Privlačen strošek uporabe
Novi PEUGEOT Partner Tepee Electric pomeni tudi brezskrbno vzdrževanje, ki je za približno 30 % cenejše v primerjavi z vozilom z motorjem z notranjim zgorevanjem:
-    Pogonski akumulator ima 8 let oziroma 100.000 km jamstva, električni pogon pa 5 let oziroma 50.000 km, ko je izpolnjen prvi od obeh pogojev;
-    Interval vzdrževanja je 2 leti ali 40.000 km, po prvem letu, pri tem pa ne potrebujemo ne olja, ne jermenov in ne hladilne tekočine.
-    Ker ni menjalnika in sklopke, je manj elementov, ki jih je treba pregledati.
-    Zaradi dvojne rekuperacije energije ob upočasnjevanju in zaviranju so zavore manj pogosto obremenjene in se zato manj obrabljajo.

Užitek v vožnji na elektriko
Dva sklopa litij-ionskih akumulatorjev z veliko energetsko gostoto in zmogljivostjo 22,5 kWh sta umeščena v podvozju na obeh straneh zadnje preme. Takšna umestitev je v prid nizkemu težišču in s tem boljšemu obnašanju med vožnjo ter vodljivosti novega vozila PEUGEOT Partner Tepee Electric.
Električni motor, pri katerem je navor stalno na voljo, je vgrajen skupaj z reduktorjem z enim prestavnim razmerjem in stalnim odgonom moči. Skupaj ponujata dinamično in prožno vožnjo že od prvih metrov in v vseh fazah pospeševanja. Vse to brez prestavljanja, podobno kot pri samodejnem menjalniku.
Čim vozilo spelje, in to brez hrupa in tresljajev, saj mu to omogoča električni pogon, potniki doživijo umirjenost vožnje. V novem vozilu PEUGEOT Partner Tepee Electric vlada tišina, zato so poti manj utrujajoče in pogovori med potniki lažji.