Svetovni avto leta po izboru žensk

WWcoty

PEUGEOT 308 JE SVETOVNI AVTO LETA PO IZBORU ŽENSK (WWCOTY) 2022

8.3.2022

 

56 avtomobilističnih novinark iz 40 držav s petih celin je izbralo Peugeot 308 za najboljši avto leta 2022.

 

Novinarke mednarodne žirije Svetovni avto leta po izboru žensk so Peugeot 308 izbrale za najboljši avtomobil na svetu za leto 2022. Razglasitev zmagovalca sovpada z mednarodnim dnevom žena, ker je to datum, ki daje ženskam glas in ker sta v mnogih državah avtomobil in osebna avtonomija močno povezana.

Pred glasovanjem je 56 avtomobilističnih novinark iz 40 držav testiralo na desetine modelov in ocenilo vsako podrobnost. V prvem krogu glasovanja so med skupno 65 kandidati izbrale najboljše avtomobile v vsaki kategoriji (Peugeot 308 je zmagal v kategoriji Najboljši mestni avto). 

 

 V drugem krogu so med zmagovalci posameznih kategorij izbrale še absolutnega zmagovalca.

 

Na koncu se je tehtnica prevesila v prid Peugeotu 308, modelu, o katerem so nekatere žirantke povedale naslednje:

“Peugeot 308 je kompakten SUV, ki ponuja skoraj vse, kar bi si lahko želeli v avtomobilu. Vozi se zelo dobro in težko je verjeti, da je pod motornim pokrovom večine različic le 1,2-litrski motor." Sandy Myhre, Nova Zelandija.

"To je avto, v katerem se voznik počuti zelo udobno. V notranjosti ponuja zelo prijetno vzdušje." Mélina Priam, Francija.

“Peugeot 308 sledi oblikovnemu jeziku znamke, znotraj katerega ima svojo značilno identiteto, hkrati pa je zastavonoša Peugeotove nove podobe, ki skriva v sebi tudi nekaj slovenskega znanja. Prepriča tudi z udobjem potniške kabine in z napredno tehnologijo.” Urša Prosenjak, Slovenija.

"Najpomembnejša stvar zame je, da ima dobre zmogljivosti srednjega razreda in da je njegov samodejni menjalnik zelo mehak." Hoa Hguyen, Vietnam.

"308 se ne zadovolji samo z ohranjanjem in utrjevanjem svojega uspeha, ampak se zavezuje, da bo presegel samega sebe in to mu tudi uspe." Jimena Olazar, Argentina.

"Enostavno ga je voziti tudi po ozkih ulicah Japonske. Njegov turbo motor je izjemen in tih." Etsuko Kusuda, Japonska.

"Peugeotu je uspelo zapeljati družine s premišljeno ponudbo in zelo osupljivo podobo, hkrati pa osvojiti tiste, ki iščejo različne pogonske sklope: bencinski, dizelski, priključni hibrid in EV, ki prihaja naslednje leto." Carla Ribeiro, Portugalska.

"To ni drag sanjski avto za nekaj srečnežev, ampak avto, ki si ga lahko privošči večina družin." Malene Raith, Danska.

 

Novi 308 je prvi PEUGEOT, ki ga krasi novi logotip znamke. Svoje kupce prepriča z oblikovno zasnovo, tehnologijami in pestro ponudbo učinkovitih motorjev, prostovoljno pa lahko izberejo tudi enega od različnih pogonskih sklopov. V ponudbi so priključni hibridni (PHEV), bencinski in dizelski motor, katerim se bo v kratkem pridružil še 100-odstotno električni motor. Novi 308 ponazarja vrednote znamke PEUGEOT, kot so stil, odličnost in emocije. Od lansiranja konec leta 2021 je bilo zabeleženih že več kot 65.000 naročil, od tega jih je kar 23 % s priključnim hibridnim motorjem. 

 

Neizmerno sem ponosna, da je novi PEUGEOT 308 prejel nagrado Svetovni avto leta po izboru žensk in čestitam vsem ekipam znamke PEUGEOT za ta uspeh. Novi 308 si je to zmago priboril zaradi vseh svojih kakovostnih lastnosti in tudi zaradi tega, ker pokriva veliko večino potreb milijonov potencialnih uporabnikov iz držav, iz katerih prihajajo žirantke izbora za Women’s World Car of the Year. Ne glede na njihove potrebe, navade, sredstva ali želje, lahko kupci v izboru 308 najdejo vozilo, ki jim ustreza, saj je zapeljivo, učinkovito, funkcionalno in dostopno,» je povedala Linda JACKSON, generalna direktorica PEUGEOT.

 

Več o WWCOTY izboru  womensworldcoty.com .