SKIP TO CONTENT
AKUMULATOR

STORITVE ZA AKUMULATOR 

Storitve za akumolator Peugeot

STORITVE ZA AKUMULATOR 

Storitev vključuje: rezervne dele in delavniško delo pri menjavi vašega trenutnega akumulatorja.
PEUGEOT VAM SVETUJE
  • Izogibajte se nepotrebnemu delovanju električnih porabnikov, kadar se motor ne vrti.
  • Poskrbite, da bo površina akumulatorja vselej čista in suha. Pri normalni uporabi in če boste upoštevali priporočila o vzdrževanju, bo vaš akumulator trajal od štiri do pet let. 
  • V pooblaščeni delavnici PEUGEOT naj vam v rednih intervalih opravijo kontrolo celotnega stanja polnilnega krogotoka, s čimer se boste izognili nepravilnemu delovanju. Še zlasti je pomembno, da vam pred zimo v pooblaščeni delavnici PEUGEOT opravijo test akumulatorja s posebno testno napravo. Na tak način se boste lahko odločili za morebitno preventivno menjavo in se izognili nevšečnostim v primeru okvare.

ZAKAJ SE AKUMULATOR IZRABLJA?

Akumulator se z leti in zaradi uporabe povsem naravno obrabi. Vendar pa lahko velike izpraznitve, okvare električnega tokokroga oziroma ekstremne temperature povzročijo tudi prezgodnjo obrabo.

 

IZPRAZNJEN AKUMULATOR 
Zaradi delovanja električnih porabnikov pri izklopljenem motorju (žarometi, avtoradio, klimatska naprava…) se lahko akumulator popolnoma izprazni.
ALTERNATOR V OKVARI
Alternator, ki ne proizvaja dovolj energije, ne zagotavlja pravilnega polnjenja akumulatorja. Ravno nasprotno, alternator, ki proizvaja preveč energije, prekomerno napolni akumulator in povzroči njegovo prezgodnjo obrabo. Neustrezni priključki lahko povzročijo uhajanje toka, ki pospeši praznjenje.
EKSTREMNE TEMPERATURE
Ekstremne temperature privedejo do poškodb aktivne snovi,  in s tem zmanjšajo prevodnost elektrolita (zmes vode in kisline). Akumulator oslabi in se uniči.

STORITVE PEUGEOT

ORIGINALNE STORITVE PEUGEOT

Originalna kakovost, vključena brezskrbnost

 

V ponudbo z vsemi vštetimi stroški so zajete kontrole, ki jih opravijo naši strokovnjaki, delovne ure in originalni rezervni deli. Vsi rezervni deli, ki bodo uporabljeni med vzdrževalnimi posegi na vašem vozilu, so 100 % identični delom, ki jih vgrajujemo v nova vozila. Ti deli so najbolj primerni za vaše vozilo in vam zagotavljajo maksimalno varnost. Z originalno kakovostjo boste še dolgo let ohranili zmogljivost vašega vozila in si zagotovili brezskrbne užitke v vožnji.

 

 
OSNOVNE STORITVE PEUGEOT

Združitev kakovosti, cene in zmogljivosti

 

V ponudbo z vsemi vštetimi stroški so zajete delovne ure in rezervni deli Eurorepar. To je ekskluziven izbor delov za razne znamke, ki je zlasti primeren za vozila starejša od 3 let in je 25 % cenejši od originalnih rezervnih delov. S tem si boste znižali stroške za vzdrževanje.