SKIP TO CONTENT
Jermeni

STORITVE ZA GARNITURO ZA KRMILJENJE VENTILOV

STORITVE ZA GARNITURO ZA KRMILJENJE VENTILOV

S to storitvijo boste zaščitili motor svojega vozila in zagotovili ustrezno delovanje sistema za krmiljenje ventilov (vključno z zobatim jermenom in napenjalnimi kolesci). 

 • Menjava garniture za krmiljenje ventilov zajema tudi zobati jermen in napenjalna kolesca.
 • Delovne ure za montažo 
 • Posebne kontrole sistema za krmiljenje ventilov 
 • Menjava olja kompresorja za krmiljenje ventilov
 • Vizualne kontrole, ki jih opravijo strokovnjaki PEUGEOT
 • Izpis posega 

PEUGEOT VAM SVETUJE

 • Med zamenjavo garniture za krmiljenje ventilov zamenjajte tudi vodno črpalko. Z istočasno zamenjavo teh dveh delov zagotovite celotnemu sklopu daljšo življenjsko dobo in se izognete dodatnemu servisnemu posegu. Ta dva sestavna dela sta nameščena tako blizu drug drugemu, da ju je možno istočasno odstraniti in s tem zmanjšati stroške posega.
 • Jermen obvezno zamenjajte iz preventivnih razlogov, kot to določajo priporočila proizvajalca (preglejte servisno knjižico). 
 • Zaradi varnosti se po prevoženih 80.000 km obrnite po nasvet na prodajno mesto PEUGEOT.
ZAKAJ JE TREBA GARNITURO ZA KRMILJENJE VENTILOV ZAMENJATI?

Jermen krmiljenja ventilov je nujno potreben za delovanje vašega motorja.

Ta preprost sestavni del usklajuje nenehno premikanje batov in ventilov. 

 • Sestavni deli za krmiljenje ventilov so nenehno izpostavljeni silam delovanja motorja in se tekom prevoženih kilometrov naravno obrabijo.
 • Na prezgodnjo obrabo lahko vplivajo tudi klimatske razmere.
 • Življenjsko dobo jermena za krmiljenje ventilov lahko občutno skrajšata tudi uhajanje iz vodne črpalke in iztekanje hladilne tekočine.
KDAJ JE TREBA ZAMENJATI ZOBATI JERMEN?
Stopnje obrabe zobatega jermena ni možno oceniti z nobenim pokazateljem. Zamenjava garniture za krmiljenje ventilov mora biti obvezno izvedena v skladu s priporočili iz servisne knjižice, s čimer se zagotovi zaščito motorja.
VARNOST Z REZERVNIMI DELI PEUGEOT

Garnitura za krmiljenje ventilov, ki jo sestavljajo jermen, napenjalno kolesce in vodilna kolesca, zagotavlja ustrezno delovanje celotnega sistema za krmiljenje ventilov. Razvojna zasnova zobatega jermena in napenjalnih kolesc poteka sočasno, s čimer se zagotovi optimalno življenjsko dobo vseh sestavnih delov. Tovrstne garniture nudijo optimalno kakovost in ustrezajo zelo strogemu načrtu del.

Povsem so prilagojena vašemu PEUGEOTU, ter so kakovostna in hkrati vzdržljiva.

 
PEUGEOT V SKRBI ZA OKOLJE

PEUGEOT se kot odgovoren proizvajalec avtomobilov aktivno zavzema za obdelavo škodljivih snoviZa več informacij obiščite spletno mesto: www.groupe-psa.com. PEUGEOT skupaj s svojo mrežo skrbno nadzira vsako posamezno etapo življenjskega cikla vozilaZa več informacij obiščite spletno mesto: www.groupe-psa.com, od njegove zasnove vse do ponovne obdelave izrabljenih delov.

 

 

STORITVE PEUGEOT

ORIGINALNE STORITVE PEUGEOT

Originalna kakovost, vključena brezskrbnost

 

V ponudbo z vsemi vštetimi stroški so zajete kontrole, ki jih opravijo naši strokovnjaki, delovne ure in originalni rezervni deli. Vsi rezervni deli, ki bodo uporabljeni med vzdrževalnimi posegi na vašem vozilu, so 100 % identični delom, ki jih vgrajujemo v nova vozila. Ti deli so najbolj primerni za vaše vozilo in vam zagotavljajo maksimalno varnost. Z originalno kakovostjo boste še dolgo let ohranili zmogljivost vašega vozila in si zagotovili brezskrbne užitke v vožnji.

 
OSNOVNE STORITVE PEUGEOT
V ponudbo z vsemi vštetimi stroški so zajete delovne ure in rezervni deli Eurorepar. To je ekskluziven izbor delov za razne znamke, ki je zlasti primeren za vozila starejša od 3 let in je 25 % cenejši od originalnih rezervnih delov. S tem si boste znižali stroške za vzdrževanje.