SKIP TO CONTENT
Menjava olja

Storitev menjave olja

STORITEV MENJAVE OLJA 

Storitev vključuje:

 • Olje, ki je primerno za vaše vozilo* (do 5 litrov)
 • Menjava filtra za olje
 • Izpis posega

OLJE

 • Zmanjša trenje.
 • Omeji obrabo gibljivih delov motorja (ojnice, bati …).
 • Omogoči ustrezno hlajenje motorja.
 • Zagotavlja čistočo motorja.
 • Prispeva k ustreznemu tesnjenju med valjem in batom.
 • Varuje pred korozijo.
 • Zagotavlja zagon vozila v vseh temperaturnih območjih. Tehnološko dovršena sintetična olja nove generacije poleg tega omogočajo tudi:
 • Zmanjšanje emisij CO2 in porabe goriva.
 • Optimalno delovanje sklopov za zmanjšanje onesnaževanja motorja, kot sta na primer katalizator ali filter trdnih delcev.

PRIPOROČILA ZA VZDRŽEVANJE

Obvezno je treba skrbeti za ustrezen nivo olja. Segati mora do nivoja med najnižjo in najvišjo oznako na merilni palici. 

PEUGEOT vam svetuje, da nivo olja preverite na vsakih 5000 kilometrov in še posebej preden se odpravite na dolgo pot.

 

 

PEUGEOT vam svetuje poskrbeti, da bo olje vašega motorja zamenjano v rednih presledkih, saj je menjava olja bistvenega pomena. Z ustreznim oljem za motor skrbimo za njegovo vzdrževanje, podaljšamo življenjsko dobo in ohranimo njegove zmogljivosti.

FILTER ZA OLJE

 • Olje ohrani v kolikor je le možno v čistem stanju.
 • Zadrži vse prašne delce, ostanke zgorevanja in abrazivne trdne delce, ki nastanejo zaradi normalne obrabe delov.
 • Prispeva k hlajenju olja.

PEUGEOT vam svetuje, naj bo filter za olje zamenjan ob vsaki menjavi olja, saj se s tem zagotoviti dolgo življenjsko dobo motorja.

KATERO MAZIVO NAJ IZBEREM?

Za zagotovitev optimalnih zmogljivosti vašega motorja in zadostitev zahtev novih tehnologij, ki jih je razvil PEUGEOT, je v vašem povzetku načrta vzdrževanja natančno naveden tip olja, ki je primeren za vaše vozilo. Upoštevanje tega priporočila je zagotovilo za dolgo življenjsko dobo vašega vozila.
STANDARDI PEUGEOT SO ZAGOTOVILO ZA VARNOST

Novi evropski standardi Euro VI o izpustih škodljivih izpušnih plinov narekujejo mejne vrednosti, ki jih je treba brezpogojno upoštevati.

Za zagotovitev vedno večje kakovosti pri vzdrževanju vašega PEUGEOTA je proizvajalec glede na tip motorja uvedel posebne standarde za motorna maziva, ki so strožji od evropskih standardov.

 
STANDARDI PEUGEOT ODLOČNO ZREJO V PRIHODNOST
Olja in maziva, ki ustrezajo standardom PEUGEOT in so primerna za uporabo z biogorivi, aktivno prispevajo k zmanjšanju izpustov škodljivih izpušnih plinov, in s tem omogočajo bolj učinkovito delovanje sklopov za naknadno obdelavo. 

PEUGEOT V SKRBI ZA OKOLJE

PEUGEOT se kot odgovoren proizvajalec avtomobilov aktivno zavzema za obdelavo škodljivih snovi.

PEUGEOT skupaj s svojo mrežo skrbno nadzira vsako posamezno etapo življenjskega cikla vozilaZa več informacij obiščite spletno mesto www.groupe-psa.com. , od njegove zasnove vse do ponovne obdelave izrabljenih delov.

STORITVE PEUGEOT

ORIGINALNE STORITVE PEUGEOT

Originalna kakovost, vključena brezskrbnost

V ponudbo z vsemi vštetimi stroški so zajete kontrole, ki jih opravijo naši strokovnjaki, delovne ure in originalni rezervni deli. Vsi rezervni deli, ki bodo uporabljeni med vzdrževalnimi posegi na vašem vozilu, so 100 % identični delom, ki jih vgrajujemo v nova vozila. Ti deli so najbolj primerni za vaše vozilo in vam zagotavljajo maksimalno varnost. Z originalno kakovostjo boste še dolgo let ohranili zmogljivost vašega vozila in si zagotovili brezskrbne užitke v vožnji.

 
OSNOVNE STORITVE PEUGEOT

Združitev kakovosti, cene in zmogljivostiV ponudbo z vsemi vštetimi stroški so zajete delovne ure in rezervni deli Eurorepar. To je ekskluziven izbor delov za razne znamke, ki je zlasti primeren za vozila starejša od 3 let in je 25 % cenejši od originalnih rezervnih delov. S tem si boste znižali stroške za vzdrževanje.