SKIP TO CONTENT
Storitve za pnevmatike Peugeot

Montaža in centriranje pnevmatik

STORITVE MONTAŽE IN CENTRIRANJE

Storitev vključuje:

  • Montaža in centriranje pnevmatik
  • Menjava ventila
  • Vizualne kontrole, ki jih opravijo strokovnjaki PEUGEOT

 

 

 

PEUGEOT VAM SVETUJE

Tlak v pnevmatikah preverite enkrat mesečno in pred vsako daljšo potjo. To je najbolj priporočljivo izvesti na hladnih pnevmatikah. Prenizka napolnjenost skrajša življenjsko dobi pnevmatik, povzroči višjo porabo goriva in ogroža lego vozila na cesti.

  • Vrednost tlaka, ki jo za vaše vozilo priporoča proizvajalec, je navedena na okviru voznikovih vrat in v navodilih za uporabo.
  • Redno preverjajte obrabo pnevmatik s pomočjo indikatorja obrabe.
  • Pnevmatike, na katerih opazite izboklino, razpoke, ureznine, tujke ali neenakomerno obrabo naj pregleda vaš pooblaščeni serviser.
  • V vseh primerih morate po petih letih uporabe opraviti kontrolo pnevmatik, ne glede na število prevoženih kilometrov in globino utorov. In pri tem ne pozabite na rezervno kolo. Od njega je odvisna vaša varnost. Na tehničnem pregledu, ki vključuje posebej stroge kontrole z vidika varnosti, opravijo najstrožje kontrole stanja pnevmatik in platišč.
  • Pri vozilih s štirikolesnim pogonom je priporočljivo istočasno zamenjati vse štiri pnevmatike. 
  • Med vizualno kontrolo vaših pnevmatik bo strokovno usposobljen tehnik PEUGEOT odkril obrabo tudi na drugih varnostnih sklopih, kot so: vzmetenje, stekanje itd. Kontrolo pnevmatik naj vam opravi strokovnjak znamke PEUGEOT.

VOŽNJA Z ZIMSKIMI PNEVMATIKAMI

Za brezskrbno vožnjo v zimskem času vam PEUGEOT ponuja pester izbor pnevmatik, s katerimi bo vaše vozilo dobro opremljeno za vožnjo v zahtevnih vremenskih razmerah: sneg, dež, megla, led in poledica so običajno dejavniki, zaradi katerih postane vožnja v prometu nevarna. 

Lego na cesti in zaviranje vašega vozila lahko optimalno izboljša izključno tehnologija zimskih pnevmatik, ki je zasnovana posebej za zagotovitev boljše lege na cesti. Takoj ko zunanje temperature padejo pod 7 °C, vozilo opremite z zimskimi pnevmatikami. Navsezadnje gre za vašo varnost.

PEUGEOT VAM SVETUJE

• Posebna guma za zimske pnevmatike je v nasprotju s splošnim prepričanjem enako odporna kot guma za letne pnevmatike.

• Zimske pnevmatike je treba med dvema intervaloma uporabe tako kot letne skrbno shraniti, da ohranijo vso svojo učinkovitost. Pri prodajnem svetovalcu servisa PEUGEOT se pozanimajte o možnosti hrambe vaših pnevmatik v hotelu za pnevmatike.

 

Na servisu PEUGEOT vam je na voljo tudi izbor klasičnih in tekstilnih snežnih verig, s katerimi lahko opremite pnevmatike.

IZBIRA PNEVMATIK

Dimenzije ter indeks nosilnosti in hitrosti določi proizvajalec. Od tega je odvisno, ali vam bo vaš PEUGEOT zagotavljal najboljše možno ravnovesje z vidika varnosti, obnašanja na cesti in zmogljivosti. 

Nikoli ne smete izbrati pnevmatik z indeksom nosilnosti in hitrosti nižjim od indeksa, ki ga je homologiral proizvajalec. To je nevarno in zakonsko prepovedano.

OZNAKA PNEVMATIK

INDEKS NOSILNOSTI

Največja dovoljena obremenitev pnevmatike pri najvišji hitrosti (ki je določena z indeksom hitrosti).

 

INDEKS HITROSTI

Največja dovoljena hitrost za prevoz obremenitve s to pnevmatiko, ki je določena z indeksom nosilnosti.

 

INDIKATOR OBRABE

Označba obrabe na dnu tekalne plasti pnevmatike, v enem od glavnih utorov.

ZANESLJIVOST IN VARNOST PNEVMATIK, KI JIH PRIPOROČA PEUGEOT
Posebej za vas izbiramo pnevmatike pri mednarodno priznanih proizvajalcih. Pnevmatike, ki morajo prestati stroge preizkuse zaradi zanesljivosti in popolnega prileganja vašemu PEUGEOTU, se ponašajo z zavidanja vrednimi tehničnimi lastnostmi in varnostnimi zagotovili. Obrnite se na specializirano delavnico PEUGEOT, kjer vam bodo svetovali, katere pnevmatike so najbolj primerne za vaše vozilo glede na vaš stil vožnje in finančne zmožnosti ali pa obiščite spletno mesto www.peugeot.si. 
ZNAMKA PEUGEOT IN OKOLJE
PEUGEOT se kot odgovoren proizvajalec avtomobilov aktivno zavzema za obdelavo škodljivih snovi*. PEUGEOT skupaj s svojo mrežo skrbno nadzira vsako posamezno etapo življenjskega cikla vozila*, od njegove zasnove vse do ponovne obdelave izrabljenih delov. Znamka Peugeot sodeluje tudi pri zbiranju in vrednotenju obrabljenih pnevmatik. 
*Pour plus d’informations, rendez-vous sur le site : www.groupe-psa.com
ORIGINALNE STORITVE PEUGEOT

Originalna kakovost, vključena brezskrbnost

 

V ponudbo z vsemi vštetimi stroški so zajete kontrole, ki jih opravijo naši strokovnjaki, delovne ure in originalni rezervni deli. Vsi rezervni deli, ki bodo uporabljeni med vzdrževalnimi posegi na vašem vozilu, so 100 % identični delom, ki jih vgrajujemo v nova vozila. Ti deli so najbolj primerni za vaše vozilo in vam zagotavljajo maksimalno varnost. Z originalno kakovostjo boste še dolgo let ohranili zmogljivost vašega vozila in si zagotovili brezskrbne užitke v vožnji.

 
OSNOVNE STORITVE PEUGEOT

Združitev kakovosti, cene in zmogljivosti

 

V ponudbo z vsemi vštetimi stroški so zajete delovne ure in rezervni deli Eurorepar. To je ekskluziven izbor delov za razne znamke, ki je zlasti primeren za vozila starejša od 3 let in je 25 % cenejši od originalnih rezervnih delov. S tem si boste znižali stroške za vzdrževanje.