SKIP TO CONTENT
Zavore in zavorne ploščice

STORITVE ZA ZAVORNI SISTEM

 

 

 

STORITVE ZA ZAVORNI SISTEM

Lahko se odločite za pregled zavornega sistema, v sklopu katerega opravijo kontrolo vitalnih sestavnih delov (bobni, ploščice, koluti in sedla) za dodatno varnost, in če je potrebno izvesti menjavo delov, lahko izkoristite tudi razpoložljive ponudbe za zavorni sistem

Storitev menjave prednjih zavornih ploščic:

 • Komplet 4 prednjih zavornih ploščic 
 • Delovne ure za montažo
 • Vizualne kontrole, ki jih opravijo strokovnjaki PEUGEOT
 • Izpis posega 
KATERI SKLOPI ZAVORNEGA SISTEMA SE OBRABIJO?
ZAVORNE PLOŠČICE
 • Zaradi trenja, ki nastane med zaviranjem, se sprošča zelo visoka temperatura.
 • Material zavornih ploščic je mehkejši od materiala zavornih kolutov, zaradi česar se hitreje obrabi.
 • Obrabljene zavorne ploščice lahko poškodujejo zavorni kolut.

Priporočila za vzdrževanje:

Poskrbite za redne kontrole stanja zavornih ploščic vašega vozila (približno na vsakih 10.000 km).

Naj vam jih zamenjajo, ko bo debelina manjša od 2 mm.

ZAVORNI KOLUTI

Med zaviranjem so zavorni koluti pod veliko obremenitvijo. Zaradi njihove obrabe lahko nastanejo vibracije. Od njihovega stanja je odvisna maksimalna učinkovitost zavornega sistema.

Priporočila za vzdrževanje:

 • Kontrolo zavornih kolutov naj vam izvedejo ob vsaki menjavi zavornih ploščic, da preverite, ali njihova debelina ustreza vrednosti, ki jo je predpisal proizvajalec.
ZAVORNI BOBNI

Zavorni bobni so manj obremenjeni kot zavorne ploščice, vendar pa na njih deluje ista sila.

 

Priporočila za vzdrževanje:

Poskrbite za redne kontrole zavornih bobnov (približno na vsakih 20.000 km). Zavorne čeljusti je potrebno zamenjati, takoj ko je debelina zavornih oblog manjša od 1,5 mm.

ZAVORNA TEKOČINA
 • Preveč obrabljena zavorna tekočina lahko povzroči zmanjšanje učinkovitosti zaviranja ali uhajanje iz hidravličnega sistema, ki lahko potencialno privede do okvare. Kontrolna lučka na instrumentni plošči prikazuje opozorilno stopnjo.
 • V primeru nenormalnega znižanja nivoja zavorne tekočine se nemudoma obrnite na strokovnjaka znamke PEUGEOT.

Priporočila za vzdrževanje:

 • Zavorno tekočino naj vam zamenjajo najmanj enkrat na dve leti oziroma na vsakih 40.000 km ali 60.000 km, odvisno od datuma prve registracije vozila. To določilo je treba nujno upoštevati.
ZNAKI OBRABE ZAVORNEGA SISTEMA

 

 

TRD ZAVORNI PEDAL
To stanje lahko povzroči okvara pomoči pri zaviranju, hidravličnih cevi ali krogotoka, zavornih valjev koles ali zavornih sedel.
MEHEK ZAVORNI PEDAL
Zavorni pedal se ugrezne v prazno. Da bi lahko zavirali, ga morate "pritiskati in spuščati". Opozorilo: To je signal za težko okvaro hidravličnega sistema.
ZANAŠANJE VOZILA MED ZAVIRANJEM
Morda je kolesni valj ali zavorno sedlo blokirano ali pa se je enostavno izpraznila pnevmatika. Iste posledice lahko povzročijo tudi obrabljeni amortizerji.
VIBRIRANJE VOZILA MED ZAVIRANJEM
Najverjetneje so v okvari zavorni koluti, ali pa je nek del odvit ali pa je v prednji oziroma zadnji premi prisotna prevelika zračnost.
“TRESENJE” VOZILA MED ZAVIRANJEM
Če se zavore blokirajo že ob rahlem pritisku na pedal, je to morda znak za težavo z zavornimi koluti, bobni oziroma oblogami.
ZANESLJIVOST IN VARNOST ZAVORNIH SKLOPOV PEUGEOT

Rezervni deli PEUGEOT so izjemno kakovostni in ustrezajo zelo strogemu načrtu del.

Zahteve znamke PEUGEOT z vidika varnosti vam zagotavljajo kakovostne materiale, optimalno vzdržljivost in učinkovitost zavornega sistema.

 
PEUGEOT IN OKOLJE

PEUGEOT se kot odgovoren proizvajalec avtomobilov aktivno zavzema za obdelavo škodljivih snoviZa več informacij obiščite spletno mesto: www.groupe-psa.com. Iz tega naslova je PEUGEOT razvil tehnologijo zavornih ploščic brez azbesta, ki nimajo negativnih posledic na zmogljivosti zaviranja. PEUGEOT skupaj s svojo mrežo skrbno nadzira vsako posamezno etapo življenjskega cikla vozilaZa več informacij obiščite spletno mesto: www.groupe-psa.com,

od njegove zasnove vse do ponovne obdelave izrabljenih delov.

 
STORITVE PEUGEOT
FORFAITS PEUGEOT ORIGINAL
Originalna kakovost, vključena brezskrbnost
 
V ponudbo z vsemi vštetimi stroški so zajete kontrole, ki jih opravijo naši strokovnjaki, delovne ure in originalni rezervni deli. Vsi rezervni deli, ki bodo uporabljeni med vzdrževalnimi posegi na vašem vozilu, so 100 % identični delom, ki jih vgrajujemo v nova vozila. Ti deli so najbolj primerni za vaše vozilo in vam zagotavljajo maksimalno varnost. Z originalno kakovostjo boste še dolgo let ohranili zmogljivost vašega vozila in si zagotovili brezskrbne užitke v vožnji.
 
OSNOVNE STORITVE PEUGEOT

Združitev kakovosti, cene in zmogljivosti

 
V ponudbo z vsemi vštetimi stroški so zajete delovne ure in rezervni deli Eurorepar. To je ekskluziven izbor delov za razne znamke, ki je zlasti primeren za vozila starejša od 3 let in je 25 % cenejši od originalnih rezervnih delov. S tem si boste znižali stroške za vzdrževanje.