SKIP TO CONTENT
Peugeot 308

PEUGEOT 308:

SLOVENSKI AVTO LETA 2023

 

Peugeot 308 in 308 HIBRID | Kompaktna limuzina z bencinskim, električnim ali hibridnim motorjem

Neizmerno zapeljivi PEUGEOT 308, ki nedvomno pripada visokemu razredu, vas bo očaral s svojim mogočnim karakterjem in dinamičnostjo. Voznikovo mesto Peugeot i-Cockpit® z inovativnimi tehnologijami dodatno popestri vaše izkušnje v vožnji. 

 

Povsem svobodno lahko izbirate med bencinskim, dizelskim ali priključnim hibridnim motorjem z do 60 km dosega po ciklu WLTP pri kombinirani vožnji Homologacija dosega PEUGEOTA 308 PLUG-IN HYBRID v električnem načinu glede na izvedenko in nivo opreme: od 59 km do 60 km pri kombinirani vožnji (AER pri kombiniranem ciklu WLTP) in od 69 km do 74 km pri mestni vožnji (EAER pri urbanem ciklu WLTP). Vrednosti po preizkusnem postopku WLTP, ki ga morajo za pridobitev homologacije od 1. septembra 2018 dalje opraviti vsa nova vozila, so bile posodobljene 02. 01.2022. Vrednosti so navedene za potrebe primerjave. Pomembno: dejanska vrednost dosega je lahko precej drugačna, odvisno od pogojev pri uporabi vozila (stil vožnje, hitrost, skupna masa itd.), uporabe nekatere opreme (klimatska naprava, gretje itd.), tipa pnevmatik, stanja cestišča, klimatskih razmer itd.   in do 74 km pri mestni vožnji Homologacija dosega PEUGEOTA 308 PLUG-IN HYBRID v električnem načinu glede na izvedenko in nivo opreme: od 59 km do 60 km pri kombinirani vožnji (AER pri kombiniranem ciklu WLTP) in od 69 km do 74 km pri mestni vožnji (EAER pri urbanem ciklu WLTP). Vrednosti po preizkusnem postopku WLTP, ki ga morajo za pridobitev homologacije od 1. septembra 2018 dalje opraviti vsa nova vozila, so bile posodobljene 02. 01.2022. Vrednosti so navedene za potrebe primerjave. Pomembno: dejanska vrednost dosega je lahko precej drugačna, odvisno od pogojev pri uporabi vozila (stil vožnje, hitrost, skupna masa itd.), uporabe nekatere opreme (klimatska naprava, gretje itd.), tipa pnevmatik, stanja cestišča, klimatskih razmer itd.  . Ali pa izberite električni motor Na voljo tekom leta 2023.   z več kot 400 km dosega po ciklu WLTP V fazi homologacije.  .

AKTUALNA PONUDBA

PEUGEOT 308 ACTIVE PACK 

ZA 22.990 €*

+ KASKO ZA 1 €

 

*Cena velja za model Peugeot 308 Active Pack 1.2 PureTech 130 STT €6.4, zelene Olivine barve, v katero je vključen Levji bonus 500 EUR.

LEVJI BONUS 

Ob nakupu vozila Peugeot 308 prejmete Levji bonus v višini 500 EUR.

 

DRZNA RAZMERJA

Osupljiva silhueta PEUGEOT 308 izžareva dinamičnost pod čisto vsemi zornimi koti. Njegove atletske in izčiščene linije z drznimi razmerji poudarjajo mogočno osebnost:

 • Vertikalno umeščena velika okrasna maska prehaja v dolg pokrov motornega prostora.
 • Zadnji del se ponaša z izklesanimi in mogočnimi potezami, njegovo aerodinamičnost pa dodatno izpostavi nizka linija strehe. Zavoljo vizualno širšega zadnjega dela je vozilo videti stabilno "zasidrano" na vseh štirih kolesih.  
 • Eleganten in izčiščen profil razkriva svoje atletske linije.

 

NEIZMERNA ZAPELJIVOST

Že na prvi pogled vas bo očarala neizmerno zapeljiva podoba novega PEUGEOTA 308, ki izžareva svojo pripadnost visokemu razredu. Kot prvo vozilo na svetu nosi najnovejši PEUGEOTOV logotip, to je brezčasni identifikacijski simbol znamke, v katerem se zgodovina prepleta z ultra modernim videzom. Emblem s sodobno tipografijo se veličastno bohoti na okrasni maski. Na pokrovu motornega prostora pa lahko opazimo monogram 308, ki skupaj s celotnim prednjim delom naznanja preporod. 

PREDNJI ŽAROMETI

Izjemno kompaktna prednja osvetlitev je odločno sodobna in tehnološko napredna. Prednja žarometa, v katerih se eleganca prepleta z zmogljivostjo, dodatno izpostavita dinamičnost in identiteto novega PEUGEOTA 308. 

Izklesana in tanka žarometa, ki sta lahko opremljena s tehnologijo LEDNa voljo serijsko.  ali PEUGEOT Matrix LED TechnologyNa voljo pri izvedenkah GT/GT Pack.  se raztezata v dnevne luči v obliki levjih čekanov na prednjem odbijaču. 

ZADNJE LUČI
Poleg tehnološko naprednega in modernega svetlobnega podpisa se na zadnjem delu nahajajo tudi ultra kompaktne luči Full LEDNa voljo serijsko, odvisno od izvedenke.  ali luči Full LED 3DNa voljo serijsko pri izvedenkah GT/GT Pack.  s čisto posebno osvetlitvijo, ki sega od enega levjega kremplja do drugega.

 

 

VOZNIKOVO MESTO
Prežet s tehnologijo

Novo voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit® je nedvomno ergonomsko zasnovano in intuitivno, saj ponuja enostaven dostop do vseh skrbno zasnovanih funkcij, s katerimi bo čas, ki ga preživite v vozilu, kakovostno izkoriščen.

 

PEUGEOT i-Cockpit® je enostavno dostopen vsem potnikom, ki si medsebojno delijo izkušnje v vožnji in imajo na voljo:

 

OBLIKOVNA ZASNOVA IN TEHNOLOGIJA V PRID ERGONOMIJI

 • Vse nujno potrebne informacije za voznika se prikazujejo na novi instrumentni plošči.
 • Plošča je umeščena v višini oči in od nivoja opreme Active Pack dalje vsebuje 10-palčni digitalni zaslon. Pri izvedenki GT pa postane tridimenzionalna skupaj z voznikovim mestom i-Cockpit® 3D. 
 • Digitalna instrumentna plošča ima velik nabor nastavitev in možnosti prilagajanja po meri ter ponuja več načinov prikaza (navigacija, avtoradio/mediji, sistemi za pomoč pri vožnji, pretoki energije…). 

KOT PAMETNI TELEFON

10-palčni zaslon na dotik visoke ločljivosti ima velik nabor nastavitev in možnosti prilagajanja po meri ter omogoča prikaz vsebine v več oknih z "vtičniki" ali bližnjicami, ki so zelo enostavne za uporabo in tako hitro odzivne kot tablični računalnik.

 

Novi PEUGEOT 308 uvaja popolnoma nastavljiva virtualna stikala i-togglesNa voljo serijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. - Bližnjice na dotik za nastavitev klimatske naprave, telefonske stike in radijske postaje. . Razporejena so nasproti sredinskega zaslona in vnesejo v notranjost povsem unikaten videz in edinstveno stopnjo tehnologije za ta avtomobilski segment. 

Za bolj enostavno in varno rabo je vsako stikalo i-toggle tudi po meri nastavljiva bližnjica do priljubljene aplikacije ali aktivnosti na sredinskem zaslonu (izbrani cilj poti, nastavitev klimatske naprave, priljubljeni telefonski stiki, radijska postaja,...).

NOVA SREDINSKA KONZOLA

 • Sredinska konzola z dovršeno oblikovno zasnovo ima na voznikovi strani poseben lok, na katerem so združena vsa upravljalna stikala vozila. 
 • Lok se razteza vse do posebne površine, ki je namenjena brezžičnemu polnjenju pametnega telefonaZa doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. . Do vseh ostalih delov konzole pa lahko dostopijo tudi potniki in so v celoti namenjeni odlaganju, saj zajemajo dva nosilca za kozarec in kar 34 litrov odlagalnih mest, med katerimi je tudi velik predal pod naslonom za roke. 

STALNO POVEZAN

Novi PEUGEOT i-Cockpit uvaja najnovejši sistem za informacije in razvedrilo PEUGEOT i-Connect Advanced:

TAKOJŠNJE DOBRO POČUTJE

 • Ambientalno osvetlitev na LED diode (8 barv na izbiro) lahko po svojih željah spremenite za vsak način vožnje.
 • Naužijte se neizmerno kakovostnega zvoka po zaslugi sistema Hi-Fi Premium FOCAL®Na voljo za doplačilo. . 
 • Privoščite si brezskrbno vožnjo. Sistem AQS (Air Quality System) zna samodejno vklopiti kroženje notranjega zraka.  Vgrajen je skupaj s sistemom za prečiščevanje zraka Clean CabinNa voljo pri izvedenkah GT/GT Pack.  .  Kakovost zraka se prikazuje na sredinskem zaslonu na dotik.
 • Uživajte v ergonomiji in udobju ogrevanihNa voljo serijsko ali za doplačilo, odvisno od izvedenke.  prednjih sedežev v obliki školjke in z desettočkovno masažo* prek osmih pnevmatskih blazinic in s petimi različnimi programi. Sedeži so pridobili oznako AGR (Aktion Gesunder Rücken oz. pobuda za zdravje hrbta). 
MOČ IZBIRE
SVOBODA IZBIRE

HIBRIDNI, ELEKTRIČNI ALI Z NOTRANJIM ZGOREVANJEM? 

 

Pri novem PEUGEOTU 308 lahko prosto izbirate vir energije in izkoristite prednosti vzorne lege na cesti, visokorazrednega udobja v vožnji in izvrstne užitke v vožnji.

 • S priključno hibridno izvedenko se lahko zapeljete, kamorkoli želite, tudi v predele z omejenim prometnim režimom.
 • Pri električniNa voljo tekom leta 2023.  izvedenki izkoristite povsem novi motor s 115 kW/156 KM in baterijo nove generacije.
 • Med pogonskim sklopi na notranje zgorevanje pa lahko izbirate med zmogljivimi in učinkovitimi motorji Euro 6, ki so vsi opremljeni s funkcijo Stop&Start.
STORITVE ZA POENOSTAVITEV VAŠEGA ENERGETSKEGA PREHODA
TEHNOLOGIJA

Užitki v vožnji kot še nikoli poprej

PEUGEOT 308 je opremljen s številnimi sistemi za pomoč pri vožnji in izvajanju manevrov, ki vam zagotavljajo več udobja in varnosti, kot na primer:

 

In vas spremlja na poti do polsamodejne vožnje:

LITIJ-IONSKA BATERIJA (240-400 V)

Z baterijo je možno v 100 % električnem načinu prevoziti do 60 kilometrov po preizkusnem postopku WLTPPo preizkusnem postopku WLTP, v fazi pridobitve homologacije. - Doseg baterije se lahko spreminja glede na dejanske pogoje uporabe (vremenske razmere, stil vožnje...). .  

 • Njena kapaciteta znaša 12,4 kWh.
 • Visokonapetostna baterija je nameščena pod zadnjimi sedeži, in to brez negativnih posledic na bivalno udobje in prostornino prtljažnega prostora nad talno oblogo.
 • S funkcijo "e-SAVE" lahko voznik vnaprej predvidi rezervno količino električne energije, ki jo lahko uporablja kadarkoli med vožnjo, zlasti preden zapelje v predel z omejenim prometnim režimom.

 

Garancija na baterijo velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov pri 70 % napolnjenosti.

ZAGOTOVITE SI OPTIMALEN DOSEG

IZBIRA NAČINA VOŽNJE

 

 • Electric: za vožnjo s 100 % električnim pogonomNačin Electric se privzeto vklopi ob zagonu vozila, odvisno od razmer.  do hitrosti 135 km/h.
 • Hybrid: izmenični preklop med električnim načinom in načinom pogona na notranje zgorevanje za optimalni izkoristek razpoložljivih virov energije.  
 • SPORT: izkoristek celotne moči motorja z notranjim zgorevanjem in električnega motorja za maksimalno dinamično zmogljivost.
NAČINI ZAVIRANJA

Ta sistem generira razpoložljivo energijo med fazama zaviranja in upočasnjevanja ob odmiku noge s pedala za pospeševanje (pri izvedenkah z motorjem na notranje zgorevanje se ta energija običajno porazgubi). 

Med tem dejanjem se visokonapetostna baterija delno napolni, in s tem se poveča doseg v električnem načinu pogona.

 

Pri tem lahko vklopite tudi funkcijo Brake, s katero vozilo še hitreje upočasni brez pritiska na zavorni pedal.  Deluje kot zavora motorja in hkrati omogoča polnjenje baterije.

TEHNIČNE INFORMACIJE
PRIKLJUČNI HIBRID

Priključni hibridni motorji e-EAT8 združujejo:

 

Homologirana vrednost dosega WLTP v električnem načinu raznih izvedenk: 

 

Predvideni časi celotnega polnjenja:

 
ELEKTRIČNI 

Nova petvratna limuzina e-308 Začetek prodaje tekom leta 2023.  na 100 % električni pogon, ki se ji ni moč upreti, poganja najnovejši električni motor z močjo 15 kW (156 KM) in ima 260 Nm navora (razpoložljivega od 0 km/h dalje) za takojšnjo odzivnost. 

 

Po zaslugi novega motorja je novi e-308 Začetek prodaje tekom leta 2023.  med vožnjo neslišen, brez vibracij in brez emisij CO2.

 

Baterija nove generacije zagotavlja glede na nivo opreme več kot 400 kilometrov dosega po preizkusnem postopku WLTP V fazi homologacije.  .

 
MERE
ZUNANJE MERE

Dolžina:  4367 mn

ŠirinaBrez zunanjih ogledal.:  1859 mn

Višina: 1441 mn

NOTRANJE MERE
 • Spredaj (1. vrsta) 

Širina v predelu komolcev:  1443 mn

Višina prsnega koša:  891 mn  

 

 • Zadaj (2. vrsta) 

Širina v predelu komolcev: 1411 mn

Prostor v predelu kolen:  129 mn

PROSTORNINA PRTLJAŽNIKA
 • 412 litrov pri novem 308
 • 361 litrov pri novem 308 HYBRID
CENIK IN DODATNA OPREMA
 • Prenesite katalog vozila PEUGEOT 308.
 • Preglejte cenik, katalog opreme in tehnične podatke.