SKIP TO CONTENT
Novi Peugeot 308

Peugeot 308 in 308 HIBRID | Kompaktna limuzina z bencinskim, dizelskim ali hibridnim motorjem

Neizmerno zapeljivi novi PEUGEOT 308, ki nedvomno pripada visokemu razredu, vas bo očaral s svojim mogočnim karakterjem in dinamičnostjo. 

Če želite maksimalno izkoristiti čisto vsak trenutek v vozilu, se lahko zanesete na inovativne in kakovostne tehnologije novega voznikovega mesta Peugeot i-Cockpit®, ki bo popestrilo vaše izkušnje v vožnji. Privoščite si udobje, ki vam med vožnjo ponuja najboljšo kombinacijo učinkovitosti in zmogljivosti in spoznajte našo obljubo Power of ChoiceMožnost izbire med bencinskim, dizelskim in priključnim hibridnim motorjem, za katerega so na voljo tudi posebne storitve za elektrificirana vozila.  po zaslugi pestre palete bencinskih, dizelskih in priključnih hibridnih motorjev s 60 km dosegaNavedene vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in dosega so v skladu s preizkusnim postopkom WLTP, ki ga morajo za pridobitev homologacije od 1. septembra 2018 dalje opraviti nova vozila. Postopek WLTP je nadomestil novi evropski vozni cikel (NEDC) oziroma dosedanji preizkusni postopek. Glede na to, da so testni pogoji protokola WLTP bolj realni, so izmerjene vrednosti porabe goriva in emisij CO2 v številnih primerih višje od vrednosti, izmerjenih po postopku NEDC. Vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in dosega se lahko spreminjajo glede na dejanske vozne razmere pri uporabi in raznih dejavnikov, kot so: pogostnost polnjenja, stil vožnje, hitrost, posebna oprema, opcijska oprema, tip pnevmatik, zunanja temperatura in toplotno udobje v notranjosti vozila. .

DRZNA RAZMERJA

Osupljiva silhueta novega PEUGEOTA 308 izžareva dinamičnost pod čisto vsemi zornimi koti. Njegove atletske in izčiščene linije z drznimi razmerji poudarjajo mogočno osebnost:

 • Vertikalno umeščena velika okrasna maska prehaja v dolg pokrov motornega prostora.
 • Zadnji del se ponaša z izklesanimi in mogočnimi potezami, njegovo aerodinamičnost pa dodatno izpostavi nizka linija strehe. Zavoljo vizualno širšega zadnjega dela je vozilo videti stabilno "zasidrano" na vseh štirih kolesih.  
 • Eleganten in izčiščen profil razkriva svoje atletske linije.

 

NEIZMERNA ZAPELJIVOST

Že na prvi pogled vas bo očarala neizmerno zapeljiva podoba novega PEUGEOTA 308, ki izžareva svojo pripadnost visokemu razredu. Kot prvo vozilo na svetu nosi najnovejši PEUGEOTOV logotip, to je brezčasni identifikacijski simbol znamke, v katerem se zgodovina prepleta z ultra modernim videzom. Emblem s sodobno tipografijo se veličastno bohoti na okrasni maski. Na pokrovu motornega prostora pa lahko opazimo monogram 308, ki skupaj s celotnim prednjim delom naznanja preporod. 

PREDNJI ŽAROMETI

Izjemno kompaktna prednja osvetlitev je odločno sodobna in tehnološko napredna. Prednja žarometa, v katerih se eleganca prepleta z zmogljivostjo, dodatno izpostavita dinamičnost in identiteto novega PEUGEOTA 308. 

Izklesana in tanka žarometa, ki sta lahko opremljena s tehnologijo LEDNa voljo serijsko.  ali PEUGEOT Matrix LED TechnologyNa voljo pri izvedenkah GT/GT Pack.  se raztezata v dnevne luči v obliki levjih čekanov na prednjem odbijaču. 

ZADNJE LUČI
Poleg tehnološko naprednega in modernega svetlobnega podpisa se na zadnjem delu nahajajo tudi ultra kompaktne luči Full LEDNa voljo serijsko, odvisno od izvedenke.  ali luči Full LED 3DNa voljo serijsko pri izvedenkah GT/GT Pack.  s čisto posebno osvetlitvijo, ki sega od enega levjega kremplja do drugega.

 

 

VOZNIKOVO MESTO
Prežet s tehnologijo

Novo voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit® je nedvomno ergonomsko zasnovano in intuitivno, saj ponuja enostaven dostop do vseh skrbno zasnovanih funkcij, s katerimi bo čas, ki ga preživite v vozilu, kakovostno izkoriščen.

 

PEUGEOT i-Cockpit® je enostavno dostopen vsem potnikom, ki si medsebojno delijo izkušnje v vožnji in imajo na voljo:

 

OBLIKOVNA ZASNOVA IN TEHNOLOGIJA V PRID ERGONOMIJI

 • Vse nujno potrebne informacije za voznika se prikazujejo na novi instrumentni plošči.
 • Plošča je umeščena v višini oči in od nivoja opreme Active Pack dalje vsebuje 10-palčni digitalni zaslon. Pri izvedenki GT pa postane tridimenzionalna skupaj z voznikovim mestom i-Cockpit® 3D. 
 • Digitalna instrumentna plošča ima velik nabor nastavitev in možnosti prilagajanja po meri ter ponuja več načinov prikaza (navigacija, avtoradio/mediji, sistemi za pomoč pri vožnji, pretoki energije…). 

KOT PAMETNI TELEFON

10-palčni zaslon na dotik visoke ločljivosti ima velik nabor nastavitev in možnosti prilagajanja po meri ter omogoča prikaz vsebine v več oknih z "vtičniki" ali bližnjicami, ki so zelo enostavne za uporabo in tako hitro odzivne kot tablični računalnik.

 

Novi PEUGEOT 308 uvaja popolnoma nastavljiva virtualna stikala i-togglesNa voljo serijsko ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. - Bližnjice na dotik za nastavitev klimatske naprave, telefonske stike in radijske postaje. . Razporejena so nasproti sredinskega zaslona in vnesejo v notranjost povsem unikaten videz in edinstveno stopnjo tehnologije za ta avtomobilski segment. 

Za bolj enostavno in varno rabo je vsako stikalo i-toggle tudi po meri nastavljiva bližnjica do priljubljene aplikacije ali aktivnosti na sredinskem zaslonu (izbrani cilj poti, nastavitev klimatske naprave, priljubljeni telefonski stiki, radijska postaja,...).

NOVA SREDINSKA KONZOLA

 • Sredinska konzola z dovršeno oblikovno zasnovo ima na voznikovi strani poseben lok, na katerem so združena vsa upravljalna stikala vozila. 
 • Lok se razteza vse do posebne površine, ki je namenjena brezžičnemu polnjenju pametnega telefonaZa doplačilo ali ni na voljo, odvisno od izvedenke. . Do vseh ostalih delov konzole pa lahko dostopijo tudi potniki in so v celoti namenjeni odlaganju, saj zajemajo dva nosilca za kozarec in kar 34 litrov odlagalnih mest, med katerimi je tudi velik predal pod naslonom za roke. 

STALNO POVEZAN

Novi PEUGEOT i-Cockpit uvaja najnovejši sistem za informacije in razvedrilo PEUGEOT i-Connect Advanced:

TAKOJŠNJE DOBRO POČUTJE

 • Ambientalno osvetlitev na LED diode (8 barv na izbiro) lahko po svojih željah spremenite za vsak način vožnje.
 • Naužijte se neizmerno kakovostnega zvoka po zaslugi sistema Hi-Fi Premium FOCAL®Na voljo za doplačilo. . 
 • Privoščite si brezskrbno vožnjo. Sistem AQS (Air Quality System) zna samodejno vklopiti kroženje notranjega zraka.  Vgrajen je skupaj s sistemom za prečiščevanje zraka Clean CabinNa voljo pri izvedenkah GT/GT Pack.  .  Kakovost zraka se prikazuje na sredinskem zaslonu na dotik.
 • Uživajte v ergonomiji in udobju ogrevanihNa voljo serijsko ali za doplačilo, odvisno od izvedenke.  prednjih sedežev v obliki školjke in z desettočkovno masažo* prek osmih pnevmatskih blazinic in s petimi različnimi programi. Sedeži so pridobili oznako AGR (Aktion Gesunder Rücken oz. pobuda za zdravje hrbta). 
MOČ IZBIRE
SVOBODA IZBIRE

Pri novem PEUGEOTU 308 lahko prosto izbirate vir energije in izkoristite prednosti vzorne lege na cesti, visokorazrednega udobja v vožnji in izvrstne užitke v vožnji.

STORITVE ZA POENOSTAVITEV VAŠEGA ENERGETSKEGA PREHODA
TEHNOLOGIJA

Užitki v vožnji kot še nikoli poprej

Novi PEUGEOT 308 je opremljen s številnimi sistemi za pomoč pri vožnji in izvajanju manevrov, ki vam zagotavljajo več udobja in varnosti, kot na primer:

 

In vas spremlja na poti do polsamodejne vožnje:

LITIJ-IONSKA BATERIJA (240-400 V)

Z baterijo je možno v 100 % električnem načinu prevoziti do 60 kilometrov po preizkusnem postopku WLTPPo preizkusnem postopku WLTP, v fazi pridobitve homologacije. - Doseg baterije se lahko spreminja glede na dejanske pogoje uporabe (vremenske razmere, stil vožnje...). .  

 • Njena kapaciteta znaša 12,4 kWh.
 • Visokonapetostna baterija je nameščena pod zadnjimi sedeži, in to brez negativnih posledic na bivalno udobje in prostornino prtljažnega prostora nad talno oblogo.
 • S funkcijo "e-SAVE" lahko voznik vnaprej predvidi rezervno količino električne energije, ki jo lahko uporablja kadarkoli med vožnjo, zlasti preden zapelje v predel z omejenim prometnim režimom.

 

Garancija na baterijo velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov pri 70 % napolnjenosti.

ZAGOTOVITE SI OPTIMALEN DOSEG

IZBIRA NAČINA VOŽNJE

 

 • Electric: za vožnjo s 100 % električnim pogonomNačin Electric se privzeto vklopi ob zagonu vozila, odvisno od razmer.  do hitrosti 135 km/h.
 • Hybrid: izmenični preklop med električnim načinom in načinom pogona na notranje zgorevanje za optimalni izkoristek razpoložljivih virov energije.  
 • SPORT: izkoristek celotne moči motorja z notranjim zgorevanjem in električnega motorja za maksimalno dinamično zmogljivost.
NAČINI ZAVIRANJA

Ta sistem generira razpoložljivo energijo med fazama zaviranja in upočasnjevanja ob odmiku noge s pedala za pospeševanje (pri izvedenkah z motorjem na notranje zgorevanje se ta energija običajno porazgubi). 

Med tem dejanjem se visokonapetostna baterija delno napolni, in s tem se poveča doseg v električnem načinu pogona.

 

Pri tem lahko vklopite tudi funkcijo Brake, s katero vozilo še hitreje upočasni brez pritiska na zavorni pedal.  Deluje kot zavora motorja in hkrati omogoča polnjenje baterije.

TEHNIČNE INFORMACIJE
PRIKLJUČNO HIBRIDNI MOTORJI

HYBRID 225 e-EAT8 združuje: 

 

HYBRID 180 e-EAT8 združuje:

 

Električna baterija z močjo 12,4 kWh zagotavlja do 60 km dosega WLTPOcenjene vrednosti so podane zgolj informativno in so še v fazi pridobitve homologacije WLTP. Doseg v električnem načinu znaša do 65 kilometrov, odvisno od opcij, s katerimi je vozilo opremljeno. Doseg baterije se lahko spreminja glede na dejanske pogoje uporabe (vremenske razmere, stil vožnje...). v 100 % električnem načinu.

 
DOSEG IN POLNJENJE

Litij-ionska baterija novega PEUGEOTA 308 HIBRID vam zagotavlja tolikšen doseg, da lahko v električnem načinu prevozite do 60 kilometrov po homologacijskem preizkusnem postopku WLTPNavedene vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in dosega so v skladu s preizkusnim postopkom WLTP, ki ga morajo za pridobitev homologacije od 1. septembra 2018 dalje opraviti nova vozila. Postopek WLTP je nadomestil novi evropski vozni cikel (NEDC) oziroma dosedanji preizkusni postopek. Glede na to, da so testni pogoji protokola WLTP bolj realni, so izmerjene vrednosti porabe goriva in emisij CO2 v številnih primerih višje od vrednosti, izmerjenih po postopku NEDC. Vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in dosega se lahko spreminjajo glede na dejanske vozne razmere pri uporabi in raznih dejavnikov, kot so: pogostnost polnjenja, stil vožnje, hitrost, posebna oprema, opcijska oprema, tip pnevmatik, zunanja temperatura in toplotno udobje v notranjosti vozila. Za bolj podrobne informacije se lahko obrnete na vaše prodajno mesto.  (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures ali globalno usklajeni preizkusni postopek za osebna vozila in lahka gospodarska vozila).

 

Predvideni čas polnjenja :

 

 
MOTORJI Z NOTRANJIM ZGOREVANJEM

Novi PEUGEOT 308 je opremljen z motorji zadnje generacije Euro6Motorji ponujajo prihranek pri porabi goriva, udobje v vožnji in najvišjo raven zmogljivosti.  z nizkimi emisijami CO2, od katerih so vsi opremljeni s sistemom Stop&Start.

 

Na voljo so trije trivaljni bencinskiV fazi homologacije WLTP.  motorji s prostornino 1,2 litra:

 

Na voljo sta dva štirivaljna dizelskaV fazi homologacije WLTP.  motorja s prostornino 1,5 litra:

 
MERE
ZUNANJE MERE

Dolžina:  4367 mn

ŠirinaBrez zunanjih ogledal.:  1859 mn

Višina: 1441 mn

NOTRANJE MERE
 • Spredaj (1. vrsta) 

Širina v predelu komolcev:  1443 mn

Višina prsnega koša:  891 mn  

 

 • Zadaj (2. vrsta) 

Širina v predelu komolcev: 1411 mn

Prostor v predelu kolen:  129 mn

PROSTORNINA PRTLJAŽNIKA
 • 412 litrov pri novem 308
 • 361 litrov pri novem 308 HYBRID
CENIK IN DODATNA OPREMA
 • Prenesite katalog vozila PEUGEOT 308.
 • Preglejte cenik, katalog opreme in tehnične podatke.