KONCEPT 508

NOVA ŠPORTNA POSTAVA

/image/64/5/peugeot-508pse-1902pj-100.531645.jpg

Linije konceptnega vozila 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED izpostavi posebna siva barva karoserije "Selenium", ki se spreminja glede na svetlobo po zaslugi majhnih bisernih delcev v barvi. Za dodatno energičnost tega barvnega odtenka poskrbijo vstavki "Kryptonite".

Levji kremplji so umeščeni kot poševne linije, ki jih dodatno poudarijo LED zadnje luči, pri katerih se prepletata črna in odtenek Kryptonite. Kromane dele so nadomestile svetleče črne površine, legendarni logotip leva in monogrami "Peugeot 508" pa so anodizirani kot pri konceptnem vozilu PEUGEOT e-Legend.

Zunanji ogledali imata kot simbol brezčasne športne postave ohišje iz karbonskih vlaken.

/image/64/7/peugeot-508pse-1902pj-007.531647.jpg

Aerodinamičen dizajn poskrbi za prefinjen videz in novo konceptno vozilo 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED ponese v novo dimenzijo.

Prednji odbijač je bolj izrazen, poleg bočnih krilc pa se nahajajo velike reže za hlajenje mehanskih delov; okrasna maska razreže zrak in ga z lebdečimi letvicami preusmeri do hladilnika.

/image/64/8/peugeot-508pse-1902pj-002.531648.jpg

V predelu zadnjih vogalnih stekel so nameščene podolgovate lopatice. Spodnji deli karoserije so opremljeni z lopaticami.

Zadnji del je ohranil enako ravnovesje in prefinjenost, vendar brez dodatnega spojlerja, po zaslugi novega zračnega usmernika pa je pridobil še bolj prodoren značaj.

PEUGEOT i-Cockpit®: INSTINKTIVNA ZMOGLJIVOST

/image/64/6/peugeot-508pse-1902pj-010.531646.jpg

PEUGEOT i-Cockpit® zagotavlja novemu konceptnemu vozilu 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED večjo zmogljivost: kompakten volan poskrbi za izjemno okretnost, instrumentna plošča v višini oči pa omogoča vozniku jasen pregled nad cestiščem in 100 % koncentracijo.

Novi sedeži, ki nudijo optimalno oporo, so prekriti s plemenitim oblazinjenjem v usnju in materialu alcantara® z okrasnimi šivi v barvi Kryptonite in črni Onyx. Vsak sestavni del potniškega prostora je bil skrbno zasnovan, vključno s stebrički vetrobranskega stekla, vrat in zadnjega vogalnega stekla, ki so prekriti z usnjem alcantara®.

Za povsem nove senzorične in vizualne izkušnje pa poskrbi tudi prestavna ročica z impulznim pretikanjem, ki vsebuje delček v usnju alcantara®.

Vratne plošče imajo luknjičasto površino, skozi katero so vidne vdolbinice Kryptonite, ki postajajo vse manjše in prehajajo v enakomeren trak na armaturni plošči, ki ima na zgornjem delu okrasne šive Kryptonite. Sredinsko konzolo elegantno obdajajo karbonska vlakna, ki poudarjajo dinamično osebnost vozila.

Nobena podrobnost ni bila spuščena: celo na notranji strani vratnih kljuk je opaziti pretanjeno dekoracijo v odtenku Kryptonite.