/image/25/0/peugeot_traveller_header.70250.jpg
/image/25/0/peugeot_traveller_header.70250.jpg

PEUGEOT Traveller

Traveller

VARNOST

Za še bolj udobno in varno vožnjo ima limuzinski kombi PEUGEOT TRAVELLER številno opremo za pomoč pri vožnji (serijsko, za doplačilo ali ni na voljo), odvisno od izvedenke najnovejše generacije.

VISIOPARK 1

/image/31/9/peugeot_traveller_galerie-21-2.70319.jpg

Kamera za pomoč pri vzvratni vožnjii se samodejno vklopi ob preklopu v vzvratno prestavo. Omogoča prikaz območja za vašim limuzinskim kombijem in njegove okolice pod kotom 180° od zgoraj. Na sliki območja za vozilom so prikazane tudi črte za vodenje, ki se obračajo med premikanjem volana. Kadar so za vozilom prisotne ovire, sistem na zahtevo samodejno približa pogled in ga prikaže skupaj z drugimi pogledi.

ODČITAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRIPOROČILO O MEJNI HITROSTI

Večfunkcijska kamera prepozna prometne znake omejitve hitrosti in vam omejitev prikaže na instrumentni plošči in/ali na prosojnem zaslonu za prikaz podatkov. Voznik lahko shrani zaznano vrednost hitrosti tempomata ali omejevalnika hitrosti vozila, če je vklopljen.

SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

Na voljo za doplačilo

Inteligentni sistem deluje ponoči in samodejno preklopi z dolgih na zasenčene luči ali obratno, odvisno od tega, ali kamera zazna nasproti vozeča vozila.

ACTIVE SAFETY BRAKE

Na voljo serijsko ali za doplačilo, odvisno od izvedenke.

Active Safety Brake je nova generacija sistema za samodejno zaviranje v sili, ki posreduje v primeru zaznane bližajoče se nevarnosti trka z vozilom. Kamera in radar zaznata premične ali nepremične ovire. Če voznik ne zavira ali ne zavira dovolj močno, sistem sproži maksimalno zaviranje namesto voznika. S tem pomaga preprečiti trčenje, če je hitrost nižja od 30 km/h in zmanjšati njegove posledice.

OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU

Na voljo za doplačilo

/image/28/2/peugeot_traveller_layout4-6.70282.jpg

Opozorilnik zazna nenamerno vožnjo prek prekinjene ali neprekinjene talne črte, kadar smerokaz ni vklopljen. Zvočni in vizualni opozorilnik je še posebej koristen, kadar je voznik zaspan ali če mu začasno pade koncentracija.

SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

Na voljo za doplačilo

Z uporabo štirih zaznaval, ki so nameščena na prednjem in zadnjem odbijaču vašega vozila, vas sistem za nadzor mrtvega kota i med vožnjo obvešča o prisotnosti vozila v mrtvem kotu na desni ali levi strani vozila. V takem primeru v enem od zunanjih ogledal ali na zaslonu instrumentne plošče zasveti svetlobna oznaka, ki vas o tem obvesti.

VARNOSTNE BLAZINE

/image/32/0/peugeot_traveller_galerie-22-2.70320.jpg

PEUGEOT Traveller je lahko opremljen s 6 varnostnimi blazinami, dvema prednjima, dvema bočnima in dvema zavesamai vzdolž 2. in 3. vrste za zaščito glave potnikov na zadnjih sedežih.

TEST EURO NCAP

Z združitvijo s številnih sistemov za varnost, novo konstrukcijsko osnovo in ojačano zgradbo je PEUGEOT Traveller osvojil 5 zvezdic na testnih trčenjih Euro NCAP.