Car Design nagrada ZA AVTOMOBILSKO OBLIKOVANJE

CAR design nagrada Peugeot

30.11.2021

PEUGEOT je prejel nagrado «CAR DESIGN» za avtomobilsko oblikovanje

 

Nagrada «Car Design», ki jo od leta 1984 podeljuje revija Auto&Design, je letos pripadla znamki PEUGEOT v kategoriji "Brand Design Language" zaradi njenega univerzalnega slogovnega jezika, ki se izraža skozi celoten izbor njenih produktov.

Po mnenju žirije «najnovejši izbor vozil PEUGEOT dokazuje, da se znamka razvija tako z vidika športnosti kot tudi elegance, temu pa dodaja mogočne in drzne linije, ki ostajajo zveste zgodovinskim koreninam znamke».

Matthias HOSSANN, direktor oblikovanja PEUGEOT, je z največjim veseljem prejel nagrado, ki priča o pomembnem mednarodnem priznanju znamke in velikem komercialnem uspehu najnovejših izdelkov znamke PEUGEOT (na sliki Matthias HOSSANN, direktor oblikovanja PEUGEOT).

 

Nagrado «Car Design» za leto 2021 je prejela znamka PEUGEOT za njene najnovejše kreacije. S to prestižno nagrado, ki je bila prvič podeljena leta 1984 na pobudo g. Fulvia CINTIJA, ustanovitelja in direktorja svetovno znane revije Auto&Design, nagrajujejo projekte, ki pomembno prispevajo k razvoju avtomobilskega oblikovanja.

Podeljuje jo žirija 12 strokovnih novinarjev iz vodilnih mednarodnih publikacij s področja avtomobilizma, ki podajo objektivno oceno svetovnega avtomobilskega oblikovanja. Podelitvena slovesnost je potekala 30. novembra prek spletnega prenosa iz Nacionalnega muzeja avtomobilizma v Torinu. V treh kategorijah ("Production Car", "Concept Car" in "Brand Design Language") se je za nagrado potegovalo deset finalistov in PEUGEOT je svojo trofejo osvojil v kategoriji "Brand Design Language" (jezik oblikovanja blagovne znamke).

V kategoriji "Brand Design Language" vrednotijo jezik oblikovanja, se pravi način, s katerim blagovna znamka izraža svoje stilske zapovedi in vrednote prek skladnega in privlačnega nabora izdelkov.

Direktor oblikovanja znamke PEUGEOT, Matthias HOSSANN, je bil ob prejetju tega izjemnega priznanja za znamko PEUGEOT izjemno počaščen: «Zelo sem vesel, da v rokah držim to nagrado. Za našo znamko je nastopil odločilni trenutek, saj je s povsem novim PEUGEOTOM 308 popeljala oblikovanje in osebnost na povsem novo, še drznejšo in bolj inovativno raven. Prenovljena podoba naše znamke, ki je bila premierno predstavljena z novim PEUGEOTOM 308, je na revolucionaren način spreobrnila način komuniciranja naših vrednot. Naše korenine segajo globoko v veličastno preteklost, vendar z njimi tudi zremo v vznemirljivo prihodnost.»

Ta pomembna nagrada sledi tisti, ki jo je leta 2019 prejel novi PEUGEOT 2008 v kategoriji "Production Car" in priča o tem, da znamka PEUGEOT skozi čas dosledno izboljšuje svojo dinamičnost in nivoje opreme, pri čemer ostaja osredotočena na drzne in izrazite linije, ki so usklajene z zgodovinskimi koreninami znamke, ki je luč sveta ugledala davnega leta 1810. Prednji del novega PEUGEOTA 308 z najnovejšo podobo, ki je bila javnosti predstavljena v začetku leta, je začel pisati novo poglavje v zgodovini znamke in odpira vrata novim oblikovnim nadgradnjam v prihodnosti.